ABD'den flaş iddia: Rusya savaş suçu işliyor

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, mevcut belgeler ışığında ABD yönetiminin, Rus güçlerinin Ukrayna'da "savaş suçları" işlediği sonucuna ulaştığını açıkladı.

ABD'den flaş iddia: Rusya savaş suçu işliyor

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Avrupa gezisinin son durağı olan Moldova'dan Rusya-Ukrayna arasındaki savaşa ilişkin ABD basınına açıklamalarda bulunmuştu. Rusya ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile yakın çevresine uygulanan yaptırımlara ilişkin açıklama yapan Blinken, NATO müttefikleri, Avrupa Birliği (AB) ortakları ve diğerleriyle birlikte çalıştıklarının aktararak, “Benzeri görülmemiş eylemler ve yaptırımlarla Rusya'ya uygulanmış olan olağanüstü baskıyı daha da artırmak için çalışıyoruz” demişti.

DÜNYA TAKİP EDİYOR

Uluslararası Ceza Mahkemesi’nin Rusya'nın Ukrayna’da işlediği iddia edilen savaş suçlarına ilişkin başlatacağı soruşturmaya değinen Blinken, “Sivillere yönelik, savaş suçu teşkil edecek kasıtlı saldırılara ilişkin çok güvenilir raporlar gördük. Bazı silahların kullanımı hakkında çok güvenilir raporlar gördük." sözlerine yer vermişti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Dünya