ABD'de tsunami alarmı

ABD'de 7'lik depremin ardından tsunami bekleniyor

ABD'de tsunami alarmı

Alaska'yı sarsan depremden sonra tsunami alarmı verildi, tehlikeli dalgaların ABD ve Kanada'nın Pasifik kıyılarına ulaşacağı uyarısı yapıldı.

ABD'nin Alaska eyaletinde 7 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Amerikan Jeolojik Araştırma Merkezi (USGS), sarsıntının merkezini Anchorage Körfezi olarak veriyor. Yerin 41 kilometre altında gerçekleşen depremden sonra büyüklükleri 5.7'yi bulan artçı sarsıntılar da kaydedildi.

CNN International, depremden sonra tsunami alarmı verildiğini bildiriyor. ABD Ulusal Okyanus ve Atmosfer İdaresi, tsunami dalgalarının ABD ve Kanada'nın Pasifik kıyılarında tehlikeli olabileceği uyarısını yaptı. Tsunaminin özellikle Cook Inlet ve Senai Yarımadası kıyılarını etkilemesi bekleniyor.

CNN, depremden sonra sosyal medyada yayınlanan görüntülerde panik havasının görüldüğünü de aktarıyor. Görüntülerde sıra altlarına giren çocuklar ve devrilen market rafları yer alıyor.

ABD'nin batı kıyıları, yeryüzünün en büyük su kütlesi Pasifik Okyanusu'nu boydan boyda kat eden Pasifik Ateş Çemberi fay hattının üzerinde yer alıyor. Dünyada en fazla depremin meydana geldiği hat olan Pasifik Ateş Çemberi, aynı zamanda onlarca aktif volkana ev sahipliği yapıyor.

BEYAZ SARAY'DAN AÇIKLAMA GELDİ

Beyaz Saray Sözcüsü Sarah Sanders, ABD’nin Alaska eyaletinde meydana gelen deprem hakkında açıklamalarda bulundu. Sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Sanders, ABD Başkanı Donald Trump'ı deprem hakkında bilgilendirildiğini belirterek, “Depremin zararlarını takip ediyoruz. Tüm Alaskalıların güvenliği için dua ediyoruz” dedi. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler