ABD'de OHAL ilan edildi

ABD'de kasırga nedeniyle 4 eyalette olağanüstü hâl ilanı. 

ABD'de OHAL ilan edildi
ABD, Matthew kasırgasına hazırlanıyor. Etkili olması beklenen kasırga nedeniyle, Florida, Georgia, Güney Carolina ve Kuzey Carolina eyaletlerinin kıyı bölgelerinde "olağanüstü hâl" ilan edildi. Kasırga nedeniyle, 2 milyondan fazla kişiye bölgeyi tahliye etmeleri çağrısında bulunuldu. Öte yandan Matthew Kasırgası nedeniyle Haiti'de pazar günü yapılması planlanan devlet başkanı seçimi de ertelendi.

Matthew Kasırgası ABD'ye yaklaşırken, can ve mal kaybının önlenmesi veya en aza indirilmesi amacıyla 4 eyaletin valisi kendi yönetim bölgelerinde olağanüstü hâl kararı verdiler. Etkili olduğu bölgelerde şiddetli yağışlara ve sele yol açan Matthew Kasırgası, bugüne kadar 6'sı Küba, Dominik Cumhuriyeti ve Haiti'de olmak üzere toplam 11 kişinin ölümüne neden oldu. Yetkililer, bu gece geç saatlerde ABD'nin doğu kıyısına ulaşması beklenen kasırga nedeniyle, 2 milyondan fazla kişiye bölgeyi tahliye etmeleri çağrısında bulundu. Merkezi Miami'de bulunan Ulusal Kasırga Merkezi, dün 4. seviyede ilerleyen kasırgayı bugün 3. seviyeye indirirken, Ulusal Meteoroloji Dairesi kasırganın ABD'de de saatte 115 km hızla devam edeceğini ve şiddetli yağışlara neden olacağını bildirdi.

ABD'de, Florida, Georgia, Güney Carolina ve Kuzey Carolina eyaletlerinin okyanus kıyısında bulunan bölgelerinde ciddi bir tehdit oluşturması beklenen kasırga nedeniyle 4 eyalet valisi kendi bölgelerdeki kıyı ilçelerinde geçerli olacak olağanüstü hal ilanına imza attı. Florida Valisi Rick Scott okyanus kıyısında yaşayanlara, en az 3 gün yetecek su, gıda ve ilaç stoku yapmaları uyarısında bulunurken, Miami-Dade County'de okullar perşembe ve cuma günleri tatil edildi. Vali Scott, 500 Florida Ulusal Muhafız askerini ilk yardım ve kurtarma çalışmaları için ayırırken, 6 bin askerin de hazırda bekleyeceği belirtildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler