DSÖ'nün aşılama hedefi tutmadı işte oranlar

DSÖ dünyanın yüzde 70'inin aşılanmasını hedeflerken COvid-19 aşılanma hedefi yüzde 66,8 olduğu bildirildi.

DSÖ'nün aşılama hedefi tutmadı işte oranlar

DSÖ, dünyanın yüzde 70’inin aşılanmasını hedeflerken, Covid-19 aşılama hedefinin yüzde 66,8’de kaldığı ifade edildi. Düşük gelirli ülkelerde ise bu hedefin 19,4 olduğu belirtildi. Bu oranlara göre, zengin ülkelerde her 4 kişiden üçü tam aşılanırken, fakir ülkelerde her 7 kişiden biri aşılanabildi.

Oxford Üniversitesi ve sivil toplum kuruluşu ortaklı ‘Verideki Dünyamız’ adlı girişimin açıklamasına göre, dünya nüfusunun yüzde 66,8'ine en az bir doz COVID-19 aşısı yapılırken; düşük gelirli ülkelerdeki bireylerin ise sadece yüzde 19,4'üne en az bir doz aşı yapıldı. Öte yandan dünya çapında 12.25 milyar doz uygulanırken, şu anda her gün 4.94 milyon doz uygulanıyor.

YÜKSEK GELİRLİ ÜLKELERDE HER 4 KİŞİDEN ÜÇÜ TAM AŞILI

Açıklanan oranlara göre, yüksek gelirli ülkelerde her 4 kişiden üçü bir yıl içinde tam aşılanırken, düşük gelirli ülkelerde bu oran her 7 kişide 1’e düştü.

Aktivistler, virüsün yayılmasını yavaşlatmak ve gelecekteki varyantları önlemek için küresel aşılanmanın eşit oranda hızlandırılması gerektiğinin altını çizerken, DSÖ bu hafta Covid-19 vaka sayılarının üçe katlandığını ve hastaneye yatanların sayısının ikiye katlandığını belirtti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Sağlık