Dr. Eda Küçüktülü Haber61 TV’nin konuğu oldu



Dr. Eda Küçüktülü Haber61 TV'de Levent Ustabaşı'nın konuğu oldu.
 

Türkiye Meme Hastalıkları Federasyonu’na bağlı Doğu Karadeniz Meme Hastalıkları Derneği kurucu üyesi Uzman Doktor Eda Küçüktülü, ‘Gökyüzünde Hayat izi’ adlı projesini Haber61 TV’de anlattı.


Erken tanı için farkındalık başlatarak hayat kurtarmak adına oluşturulan projenin kitapçığı TBMM’de vekillere de dağıtacaklarını belirten Uzman Doktor Eda Küçüktülü, 8 kadından birinde, bin erkekten birinde de meme kanseri teşhisi koyulduğunun altını çizerek, “Benim 85 yaşında bir erkek hastam vardı. Meme kanseri olmuştu. Bana bir gün şöyle dedi; “Namusumla ölemeyecek miyim? Allahım beni bundan kurtar öyle öleyim” dedi. Bende diyorumki meme kanserine yakalanmadan kontrollerinizi yaptırın. Bu hastalık erkeklerdede olabilir. Amcamızın dediği gibi abartacak yada ‘yahu biz erkeğiz bizde olmaz’ denecek bir şey yok. Her insanda olabilir. Bunda utanılacak da birşey yok. Erken teşhis çok önemli o nedenle dikkatli ve kontrollü davranın. Şüphe duyduğunuz konu olduğunda en yakın sağlık kuruluşuna başvurun” Programda proje sayesinde farkındalığı artırdıklarını da sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Videolar