Trabzonspor'un yıldızı Dorukhan Toköz'den samimi açıklamalar

Trabzonspor'un yıldızı Dorukhan Toköz'den şampiyonluk sözleri "Rehavete kapılmamak lazım"

Sezon başında Trabzonspor'a katılan, saha içindeki tükenmez enerjisi, hırsı ve gösterdiği başarılı performansla dikkatleri üzerine çeken Dorukhan Toköz, kulüp tarafından paylaşılan röportajında sorulara samimi cevaplar verdi.

Dorukhan Toköz, Trabzonspor'un kendisine olan ilgisine Abdullah Avcı ile öğrendiğini belirtti.

İşte Dorukhan Toköz ile yapılan o ropörtaj:

Futbolcu olmaya nasıl karar verdin?

Mahalle ve okulumuzda küçük yaşlarda oynarken annem, babam, aile yakınlarımız yetenekli olduğumu ve futbolcu olabileceğimi söylüyormuş. Ben bunu ilk Eskişehirspor’da altyapıya yazıldığım zaman keşfetmiştim. O yaşlarda kaptanlık yapmaya başladım ve her şey iyi gidiyordu. Ben de o zaman futbolcu olacağımı düşünmeye başlamıştım.

Kendini nasıl bir futbolcu olarak tanımlarsın?

Ben futbolu hem defans hem de hücum olarak iki yönlü oynamaya çalışıyorum. Elimden geldiğince takımıma katkı sağlamayı düşünüyorum. Kanımın son damlasına kadar savaşırım.

Biz seni dışarıdan çok mücadeleci bir futbolcu olarak görüyoruz. Bunun sana tribünlerden yansıması nasıl oluyor, neler hissediyorsun?

Örneğin bazı maçlara iyi başlayamayabiliyoruz ama saha içerisinde mücadele ettiğini gören takım arkadaşların da seninle birlikte mücadele etmeye çalışıyor bazen sen onlar için mücadele etmeye çalışıyorsun. O yüzden ne olursa olsun sahada yüzde yüzünü vermen gerekiyor.

Trabzonspor’dan sana teklif geldiği zaman neler hissettin?

İlk başta menajerimle konuşurken ben Avrupa’ya gitmek istiyordum. Öyle bir planımız vardı. Ama Trabzonspor’un benimle ilgilendiğini ben Abdullah hocadan öğrendim. Abdullah hoca beni aradığında çok sevindim. Abdullah hocayla zaten daha önce de çalışmıştık. Hocamızın bana söylediği şeyler beni çok etkiledi. Böyle bir camiaya gelmek ve böyle bir futbol şehrine gelmeyi de reddedemedim ve buraya geldim.

Trabzon’u diğer şehirlerden farklı kılan veya senin dikkatini çeken şeyler var mı?

Trabzonspor tarafları inanılmaz şekilde kulübüne bağlı ve Trabzonspor’u çok seviyorlar. Bunun bazen iyi bazen de kötü yönleri oluyor doğal olarak. Çünkü çok seviyorlar, üç puan almayı, şampiyon olmayı çok istiyorlar. O gün sahada herkesin çok iyi olmasını istiyorlar.

Burada milli takımdan da Uğurcan gibi Abdülkadir gibi yakın arkadaşların var. Geldiğinde seni nasıl karşıladılar?

Uğurcan, Ömür, Parmak, Hüseyin hepsi benim yakın arkadaşlarım. Başka yakın arkadaşlarım da var. İlk havaalanına geldiğimde zaten beni Uğurcan karşıladı. Onunla beraber ev baktık beraber dolaştık. Zaten şuanda da Uğurcan ve Erce ile birlikte aynı sitedeyiz, hepimiz komşuyuz.

Diğer takım arkadaşlarını nasıl buldun peki takımdaki atmosfer nasıldı?

Bir takımın başarısındaki en önemli etken bence takımdaşlıktır zaten. Herkesin takımda birbirine saygı duyması ve bir o kadar da sevmesi gerektiğini düşünüyorum. Bizim takım için en önemlisi de herkesin birbirine çok saygı duyması ve aynı zamanda da çok seviyor olmasıdır. Herkes birbirinin iyi futbolcu olduğunu biliyor, elinden geleni yaptığını biliyor. Ortam olarak bu durum çok iyi oluyor yani kulüpte antrenmanımız veya tedavimiz bittikten sonra bile arkadaşlarımızla birlikte vakit geçiriyoruz. Yabancı, Türk fark etmeksizin herkes birbiriyle çok iyi anlaşıyor ve başarımızın sırrı da bence buradan geliyor. Hocaların verdiği teknik, taktik ne kadar iyi olursa olsun takımdaşlık olmadığı zaman başarı çok zor olur ve bizim de başarımızın nedeni bu.

Normalde seni orta saha oyuncusu olarak biliyoruz ama Abdullah hoca seni başka mevkilerde de kullanıyor bunun hakkında ne düşünüyorsun?

Ben 6 numara ve 8 numara oynuyorum zaten orta sahada. O zaman Peres sakattı ve sağ beke ihtiyaç vardı. Sanırım Serkan’ın da bir sakatlığı vardı. Ben oynadım. Daha öncede oynamıştım. Bir gün başka bir mevkiye ihtiyaç olursa orada da oynarım. Mevkii çok fark etmiyor açıkçası. Sonuçta sahaya çıkıp elinden geldiğini yaptığın zaman insanlar bunu görüyor. O yüzden ben mevkii fark etmeksizin elimden geleni yapmaya çalışıyorum.

Peki sen kendini en güçlü hangi bölgede hissediyorsun?

Ben normalde 8 numara oynuyorum. 8 numarada rahatım. 8 veya 6 numara. Başka mevkii söylemek gerekirse de ihtiyaç olduğu zaman sağ bek veya stoper oynayabiliyorum.

Daha önceden şampiyonluk yaşamış bir oyuncu olarak sence bu sürecin zorlukları nelerdir?

Biz şampiyon olduğumuzda puan farkı ile öndeyken arkadan puan farkını kapatıp gelen takımlar oldu ve biz gol averajı ile şampiyon olduk. O yüzden ne olursa olsun bizim kendimizi düşürmememiz gerekiyor. Şampiyon olduk bitti demememiz, puan farkı fazla diye rahat hareket etmememiz gerekiyor. Çünkü ne olursa olsun arkadan gelen iyi takımlar var. Ve matematiksel olarak fark bitmeden şampiyon oldum diyemezsin. Biz bunun rehavetine kapılmadan elimizden geldiğince son haftaya kadar elimizden gelenin en iyisini yaparak devam etmemiz gerekiyor.

Takımımızın lider olması, şampiyonluğa gitmesi sana neler hissettiriyor?

Bu çok heyecan verici bir durum. Şampiyon olduktan sonraki durum zaten inanılmaz güzel. Ama onun için şuan bunun kahrını çekmek zorundayız. Çünkü hayatımızda bir pandemi durumu var ve kendine ekstra dikkat etmek zorundasın. Daha fazla dikkatli olmak ve daha fazla çalışmak zorundasın. Öndesin diye durursan arkadaki rakipler seni yakalayabilir. Hiç durmadan çalışmamız ve bu performansımızı devam ettirmemiz gerekiyor. Bunların dışında da liderlik inanılmaz heyecanlı ve mutluluk verici bir şey.

Milli takımda da yeni bir teknik direktör ve yeni hedefler var bunlar için neler söylersin?

Ben Fransa maçından önce Konya’da ‘’Türklerin yenemeyeceği takım yoktur.’’ diye bir açıklama yapmıştım. İnsanlar buna çok fazla inanmamıştı. Ama biz Fransa’yı 2-0 yendik. Milli takım olarak biz çok kaliteli ve iyi bir takımız. O yüzden ben bizim yenemeyeceğimiz takım olmadığını düşünüyorum. O gün istediklerimizi sahaya yansıtabilirsek bizim yenemeyeceğimiz takım yoktur. Tabii ki bu maçların hiçbiri kolay maçlar değil.

Sen Eskişehirspor altyapısından yetişmiş bir futbolcusun. Uğurcan, Abdülkadir de bizim altyapımızdan yetişmiş oyuncular. Yine bizim altyapı oyuncularımız için sen neler söylersin.

Benim söyleyebileceğim şey çok çalışsınlar. Bu çok klasik herkes bunu söyler ama gerçekten çok çalışsınlar. Ben yirmi yaşına kadar tatile çıkmadım. Her yaz fazla fazla antrenman yaptım. Yazın dinlenme dönemlerinde bile antrenman yaptım. Benden daha yetenekli, daha önde olan bir sürü futbolcu vardı, üzülerek söylüyorum ama o arkadaşlarımın bazıları şimdi üçüncü ligde, bazıları daha alt ligde, bazıları futbolu bıraktı. Çünkü çalışmak bu işin temeli. Ne kadar fazla çalışırsan, ne kadar fazla tekrar yaparsan artık futbolumuzda yetenek kadar dinamik olmak, güçlü olmakta önemli. Ve bunu kendin başarabilirsin. O yüzden ne kadar fazla çalışırlarsa o kadar başarılı olurlar.

Futbolda artık antrenmanın yanında bilim ve matematik de devreye girdi bunun hakkında neler söylersin?

Bu konuda Abdullah hocanın üstüne daha iyisinin olduğunu düşünmüyorum. Bizim başarımızın sırlarından biri de bu. Takımda ne kadar iyi futbolcular olsa da bunu kullanmayı bilmedikten sonra bunların bir anlamı kalmaz. Bence bu iş futbol için çok önemli ve Abdullah hoca da bunu çok iyi biliyor.

Abdullah hoca ile ilgili neler düşünüyorsun daha önce de çalışma fırsatın olmuştu?

Öncelikle buna cevap vermek benim haddime değil. Abdullah hoca kendisini kanıtlamış bir insan. Çok büyük başarılar elde etmiş bir hoca. Hocalık olarak ne kadar iyiyse insan olarakta en az o kadar iyi olduğunu söyleyebilirim. İlgilenmesi, konuşması, güler yüzü, elinden geldiğince anlayışlı olması, bizimle konuşması bence çok iyi.

Gelecek ile ilgili neler düşünüyorsun planların var mı?

Ben öncelikle bu sene şampiyon olmak istiyorum. İlk hedefim o. Bu sene şampiyon olduktan sonra ne olur ne biter nasıl şeyler gelişir bilmiyorum ama tabii ki her futbolcu Avrupa’da oynamak ister. Ben Trabzonspor’a gelmeseydim Avrupa’ya gidecektim. Orada ki teklifleri değerlendirecektim. Ama buraya gelmek nasip oldu. İnşallah oraya da gitmek nasip olur.

Futbolla ilgili bir planın var mı? Antrenörlük, yöneticilik vb.?

Şimdilik hiç öyle bir planım yok ☺ Ben daha 25 yaşındayım. 13-14 sene daha futbol oynamak istiyorum. İlk önce bu iş bitsin ondan sonra futbolun içinde olurum diye düşünüyorum.

Şuan futbol sisteminde bir şey değiştirmek ister miydin, değiştirsen bu ne olurdu.

Şuan için bir şey değiştirmek istemezdim. Özellikle VAR sistemi geldikten sonra futbol daha adaletli oldu. Futbol bence zaten hatalar oyunu. Hakemler de hata yapabilir biz de yapabiliriz. Hocalar yapabilir, yönetimler yapabilir herkes hata yapabilir. Ama VAR sistemi ile birlikte futbolun daha adaletli olduğunu düşünüyorum. O yüzden şuan için gayet memnunum.

Trabzon’a alışabildin mi neler yapıyorsun?

Çok gezen, dışarı çıkan bir insan değilim. Ben uzun zamandır yalnız yaşıyorum. Eskişehir’de de yalnız yaşıyordum. Şimdi burada ailem ile yaşamaya başladım. Ailem Trabzon’u çok sevdi. Annemle babam şehri çok sevdikleri için de sık sık benim yanıma gelmek istiyorlar. Emekli de oldular artık. Onlarla yaşıyorum, onlarla vakit geçiriyorum. Dediğim gibi diğer takım arkadaşlarım da aynı sitede. Birbirimize gidip geliyoruz. Genellikle evdeyiz o yüzden çok fazla dışarıya çıkmıyoruz.

Formunu korumak için neler yapıyorsun?

Öncelikle takım antrenmanlarına önem veriyoruz. Eğer bir ağrımız varsa tedavi oluyoruz. Özel fitness hocalarımız var onlarla beraber çalışıyoruz. Boş zamanlarımda da dinlenerek formumu korumaya çalışıyorum.

Dışarıdan bakıldığı zaman daha durağan bir yapın var ama içeriden bakıldığı zaman gayet sıcak ve iletişime açık birisisin. Bunun için neler söylersin?

Benim dışarıdan sert durduğumu hep söylerler. Ama normalde sohbet etmeyi, gülmeyi, eğlenmeyi çok severim. Ama kamera karşısında biraz bende ciddiyet oluyor.

Son olarak taraftarlarımıza ne söylemek istersin?

Ne olursa olsun bize sabretsinler çünkü bizim oynadığımız futbol pas üzerine sabır gerektiren bir oyun. Ne olursa olsun bizi desteklemeyi bırakmasınlar. Çünkü takımda herkes elinden gelen her şeyi veriyor. Zaten taraftarlarımız her maça geliyor, stadı dolduruyor, bize destek veriyor onlara teşekkür ediyoruz. İnşallah onlar böyle destek verdikçe biz de iyi gitmeye devam edeceğiz.

DORUKHAN İLE HIZLI CEVAPLAR

Favori süper kahramanın?

Hulk

Dinlemekten asla sıkılmadığın bir şarkı?

Yok

Film mi dizi mi?

Film

Peki seni en çok etkileyen film?

300 Spartalı

Asla yemem dediğin yemek?

Karnabahar

Her zaman olsa yerim dediğin yemek?

Mantı

Yaşamak istediğin şehir?

Eskişehir

Saatlerce oynadığın oyun?

Counter-Strike

Gelmiş geçmiş en iyi futbolcu?

Messi

Futbol dışında bir spor?

Basketbol

Üç formamız arasında en beğendiğin forma?

Çubuklu

En karakteristik özelliğin?

Hırs

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzonspor