Muhteşem Yüzyıl Kösem: Bağdat Fatihi IV. Murad fragmanı çıktı

Muhteşem Yüzyıl Kösem: Bağdat Fatihi IV. Murad yeni sezonda fırtına gibi esecek

Muhteşem Yüzyıl Kösem: Bağdat Fatihi IV. Murad fragmanı çıktı
Geçen sezon Star TV ekranlarında yayınlanan Muhteşem Yüzyıl Kösem bu sezon hem kanal hem de isim değiştirdi. Fox TV'ye transfer olan dizi artık Muhteşem Yüzyıl Kösem: Bağdat Fatihi  IV. Murad ismiyle izleyici karşısında olacak. Oyuncu kadrosu da tamamen değişen dizide Kösem rolünü canlandıran Beren Saat'in yerine bu rolü Nurgül Yeşilçay canlandıracak.  IV. Murad rolünü ise Metin Akdülger üstlenecek.

Muhteşem Yüzyıl Kösem: Bağdat Fatihi IV. Murad fragmanı

Yapımcılığını Tims Productions'un yaptığı dizi Ekim ayında başlayacak. Dizinin 2. sezonunda Sultan 4. Murat'ın dönemi anlatılacak. Yeni hikayeyle birlikte ilgi çekeceği öngörülen dizinin oyuncu kadrosu baştan aşağı değişmiş durumda. Nurgül Yeşilçay'ın Kösem Sultan'ı canlandıracağı dizide Metin Akgüder de 4. Murat rolünde olacak. Ayrıca diziye Farah Zeynep Abdullah, Canan Ergüdar ve Burak Yamantürk gibi isimler de katıldı.

Konu:
Safiye Sultan tarafından Sultan Ahmed'e cülus hediyesi olarak Kefalonya'dan getirilen Kösem (Anastasia) kendini dünyanın başkenti payitahtta bulur ve Sultan Ahmed'e aşık olur. İlk günlerde saraydan kaçmak ve evine dönmek ister. Ancak zaman, ona burada kalmasını ve savaşmasını öğretir ve içinde bulunduğu durumu kabullenir. Tek amaç olarak Ahmed'i ve hanedanı korumak için savaşmaya karar verir. Önüne çıkanları ve engel olanları tek tek saf dışı bırakır. Ancak tarihler 1617 kışına geldiğinde Kösem için zorluklar ve savaş yeni başlamıştır: hayattaki tek aşkı Sultan Ahmed Han'ın ölümü. Bu ölümden sonra Kösem'in kayınbiraderi Sultan Mustafa tahta çıkar. Lakin akli dengesi yerinde olmadığından çok kısa bir süre sonra tahttan indirilir ve Kösem'in üvey evladı Sultan Osman tahta çıkar. Bir tuzak yüzünden Genç Osman tarafından öz oğlu Şehzade Mehmed idam edilmiştir. Bu olaydan sonra Kösem Sultan Genç Osman'a karşı kin tutmuş ve çıkan isyanlarda etkili olmuştur. Yeniçeri isyanında Genç Osman şehit edilince, öz oğlu Sultan Murad tahta çıkar. Ne yazık ki bu oğlunun da ölümünü görecektir. Sultan Murad'dan sonra oğlu Sultan İbrahim tahta çıkar. Lakin artık Kösem Sultan güç zehirlenmesi yaşamaktadır. Bunu istemeyen Sultan İbrahim annesini devlet işlerinden uzaklaştırıp eski saraya göndermek ister. Kösem Sultan gücünü kaybetme tehlikesindedir. Bunu anlayan Kösem Sultan bir isyanla oğlunu tahttan indirir. Daha sonra ileride bir sorun oluşmasın diye kendi oğlunu çığlıklar içinde boğdurur. Oğlundan sonra yerine tahta torunu Sultan Mehmed'i çıkarır. Fakat kendisi artık bir valide sultan değildir. Valide sultan artık Turhan Hatice Sultan'dır. Lakin Kösem Sultan bunu kabul etmez ve Turhan Sultan'la arasında kıyasıya bir rekabet başlar ve bu savaşı Turhan Sultan kazanır. Kösem Sultan, Mehmed'i tahttan indirip kardeşi Şehzade Süleyman'ı tahta çıkarmak ister. Lakin bu planı Meleki Hatun Turhan Sultan'a anlatır. İsyan çıkar ve saray ağaları Kösem Sultan'ı boğarak öldürürler.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler