Dangal Filminin Konusu Nedir? Dangal Oyuncu Kadrosu

Dangal filmi dünya çapında üne sahip. Ünlü aktör Aamir Khan'ın başrolde olduğu film oldukça popüler. Peki Dangal filminin konusu nedir? İşte film hakkındaki detaylar

Dangal Filminin Konusu Nedir? Dangal Oyuncu Kadrosu

Dangal filmi Hint aktör Aamir Khan'ın en bilinen filmlerinden biri olarak öne çıkıyor. Dünya çapında oldukça popüler olan film Khan hayranlarının da favorilerinden. Peki Singh Phogat'ın hikayesini anlatan Dangal filminin konusu nedir, Dangal'ın oyuncu kadrosunda kimler var? İşte merak edilen soruların yanıtları

DANGAL FİLMİNİN KONUSU

Dangal filminin konusu nedir?

Bir güreş hayranı olan Hintli Mahavir Singh Phogat'ın hikayesini anlatan Dangal filminde, Phogat iki küçük kızına güreş öğretme kararı alır. Kızlar Babita Kumari ve Geeta Phogat, çocukluk yıllarından itibaren güreş eğitimi ile büyürler. İki kız büyüdüklerinde ise güreşin iddialı isimleri haline gelir.  Geeta Phogat 2010 Commonwealth Oyunları'nda altın madalya kazanarak güreşte bu dalda ödül kazanan ilk kadın güreşçi olurken, kız kardeşi Babita da gümüş madalyayı alır. Genç kadın güreşçiler başarıya giden yol boyunca sosyal şekillendirmenin baskısıyla da mücadele etmek zorunda kalır.

DANGAL FİLMİ HAKKINDAKİ DETAYLAR

Hindistan yapımı olan Dangal filminin yönetmenlik koltuğunda Nitesh Tiwari oturuyor. 2016 yapımı olan filmin senaristliğini Nitesh Tiwari, Piyush Gupta üstlendi. Başrollerde ise Aamir Khan, Sakshi Tanwar ve Fatima Sana Shaikh yer alıyor.

DANGAL FRAGMANI

OYUNCU KADROSU

Mahyavir Singh Phogat olarak Aamir Khan

Mahavir Singh Phogat’ın eşi Daya Shobha Kaur olarak Sakshi Tanwar
Mahavir Singh Phogat’ın kızı Geeta Phogat olarak Fatima Sana Shaikh
Genç Geeta olarak Zaira Wasim
Mahavir Singh Phogat’ın kızı Babita Kumari olarak Sanya Malhotra
Genç Babita olarak Suhani Bhatnagar
Rohit Shankarwar
Vivan Bhatena
Aparshakti Khurrana
2 numaralı erkek dövüşçü olarak Kaustubh Pile
Antrenör Pramod Kadam olarak Girish Kulkarni

DANGAL FİLM AFİŞİ

DANGAL FİLM AFİŞİ

dangal

dangal

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Nedir, Ne Anlama Gelir?