Börü nedir? Yeni dizi Börü'nün konusu ne?

Börü dizisi bu akşam yayın hayatına başlıyor. Peki börü nedir, ne anlama gelmektedir? İşte hakkında merak edilenler

Börü nedir? Yeni dizi Börü'nün konusu ne?
Ekranlarda yeni bir dizi daha yayın hayatına başlıyor. Star TV'de Börü bu akşam ilk bölümüyle ekranlara gelecek. Dizi yayınlanmaya başlamadan "Börü nedir, ne anlama gelir" sorularının yanıtı herkes tarafından aranmaya başlandı. 

BÖRÜ NEDİR, NE ANLAMA GELİR?

Eski Türkçe'den gelen börü kelimesinin anlamı bahadır,cesur,kurt ve yiğit olarak yorumlanmaktadır. Daha çok "Kurt" anlamında kullanılan börü kelimesinin mitolojide de yeri bulunmaktadır. Yalnızca bilinen kurt değil, kutsal olark görünen bir varlık olan kurt için de kullanılmaktadır. Daha önce tarihimizde Türk edebiyatının önemli yazarlarından Hüseyin Nihal Atsız da bir eserinde bir karaktere Börü ismini vermiştir. Bu karakter, "Bozkurtların Ölümü" ve "Bozkurtlar Diriliyor" adlı romanlarında anlattığı Kürşad ve 40 çerisi hikayesindeki savaşçılardan biridir. 

Kurt anlamının yanı sıra Börü kelimesi, at üstünde arkasını dönerek ok atabilen savaşçıları, güçlü güreşçileri ve hatta Tanrı Dağı eteklerinde gezdiğine inanılan gök tanrılarını ifade etmek için kullanılmıştır. Ayrıca Börü, Ergenekon destanı yazıtlarında "Türklere yol göstermek için gökten gelen bozkurt" anlamlandırılmaktadır.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Dizi - Film - Tv