Vatandaşın ihbarı saldırıyı önledi

PKK'lıların yola döşediği el yapımı patlayıcı vatandaşların ihbarı sonrasında imha edildi.

Vatandaşın ihbarı saldırıyı önledi

Diyarbakır'ın Hazro ilçesinde PKK'lılar tarafından yol kenarına döşenen el yapımı patlayıcı, bir vatandaşın ihbarı üzerine bölgeye giden güvenlik güçleri tarafından etkisiz hale getirildi.


Diyarbakır Valiliğinden yapılan açıklamada, Hazro İlçesi Koçbaba köyü mevkiinde PKK'lılar tarafından yola döşenen el yapımı patlayıcıyı fark eden bir kişinin ihbarı üzerine bölgeye güvenlik güçlerinin sevk edildiği belirtildi. Askerler bölgede güvenliği sağladıktan sonra bomba imha ekibi yol kenarına döşenen iki adet 12 kilogramlık tüp içerisinde yaklaşık 100 kilogram amonyum nitrat kullanılarak hazırlanmış el yapımı patlayıcıyı güvenli bir şekilde patlatarak imha etti. Açıklamada bölgede yaşayan vatandaşların huzur ve güvenliğinin sağlanması ve teröristle mücadele kapsamında yürütülen çalışmaların kararlılıkla sürdürüldüğü ifade edildi. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler