CHP heyeti Diyarbakır’da

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili Ali Şeker ile Adana Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer, referandum çalışmaları kapsamında Diyarbakır’a gitti

CHP heyeti Diyarbakır’da

16 Nisan’da yapılması planlanan anayasa değişikliği referandumu öncesi CHP heyeti Diyarbakır'a gitti.
Referandum çalışmaları kapsamında Diyarbakır’a gelen Şeker ve Tümer, CHP Diyarbakır İl Başkanlığı’nda basın mensuplarının karşısına geçti. Burada bir konuşma yapan Tümer, Türkiye’nin hemen her ilinde milletvekili arkadaşlarının çalıştıklarını söyledi. Hem referandum bilgilendirmesi yapılması hem gelecek hafta Kemal Kılıçdaroğlu’nun Diyarbakır’a yapacağı ziyaret ile ilgili vatandaşları bilgilendirmek için Diyarbakır’da olduklarını belirten Tümer, “Diyarbakır Güneydoğu’da çok önemli bir merkez, tüm Diyarbakır’da alacağımız bütün sorunlar, bütün Güneydoğu’yu ilgilendiren, bütün Güneydoğu’nun ortak görüşü olabilecek sorunlar. Bu yüzden, CHP özellikle Diyarbakır’a çok büyük önem vermekte. Referandumda en büyük eksiklik, çok zor şartlar altında bu referanduma gidiliyor, sanki halkın bütün sorunları çözülmüş ekmeğini bulmuş, eğitimini tamamlamış, dış politikadaki bütün problemleri bitmiş gibi artık kendimize yeni bir anayasa yapalım düşüncesi ile bir dayatma ile bu kadar sıkıntı içerisinde ülkenin bütün problemleri askıya alınarak bu referandum sürecine gidiyoruz. Bahsedilen milli iradenin sandığa gerçekten yansımasını istiyoruz. Bu yüzden hepimize çok büyük görev düşüyor. Olmayan, kullanılmayan bir oyun bizim geleceğimize dayatılmasını da kabul edemeyiz” dedi.

Daha sonra konuşan CHP İstanbul Milletvekili Ali Şeker ise Çanakkale ruhunu bugüne taşımaları gerektiğini söyledi. Şeker, “Diyarbakır’dan Çanakkale’de 49 şehidimiz var, onları da bir kez daha rahmetle anıyorum diğer şehitlerimiz ile birlikte. Bu 18 maddenin getireceklerinden biri de, seçimde yüzde 31 oy alan bir parti 241 milletvekili varsa artık bu ülkede 5 sene boyunca iktidarda demektir. İki turlu seçim geliyor bunda birinci turda yüzde 51 alınmadı mı ikinci tura iki aday kalıyor. Yüzde 25 artı bir oy alan yani bir çeyreğini temsil eden Türkiye’nin yüzde 100’üne hükmediyor. Bu üç katı daha düşük oy alıp, diğer kalan üç katı nüfusa hükmetmek, istikrarsızlık getirecek bir sistem” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler