Turgay Beşyıldız

Turgay Beşyıldız

Dış hatlar da, bir nefes!

     Trabzonspor için, özgüven ve moral açısından çok önem taşıyan bir karşılaşmaydı.

     Son haftalarda aldığı skor ve oynadığı futbolla, camiasına endişe veren bordo mavililer, buna bir son vermek için, zirvedeki turuncu-yeşilliler ile deplasmanda bir onur mücadelesi verdi.

     İhsan Derelioğlu’nun 16 yıl sonra bu hafta, tekrar direksiyonuna geçtiği takımının bu karşılaşmasında, aslında sürpriz de sayılmayacak bir 11’le sahaya çıktı. Afobe, Baker, Marlon, Nwakaeme ile yedek kulübesinde başlayan İhsan hoca, Nwakaeme’nin hafta içini  fiziksel yönden rahatsız geçirmesi, bu oyuncuyu ikinci yarıya veya bir daha ki maça saklamasına neden olduğunu biliyorum.

     Bana göre, geçen haftanın orta sahadaki formsuz ismi Kamil Ahmet ile sol bekte başlaması doğru bir karardı. Çünkü; Kamil Ahmet orada hiç sırıtmıyor. Rakibin önünü kesip, kazandığı topu en iyi şekilde de kendi arkadaşına kullandı mı, bir sıkıntısı kalmayacak.

     Djanıny’nin hücumda tek adam başlamasını, açık söyleyeyim beklemiyordum. İlk yarının en net gol pozisyonunu da cömertçe boşa harcaması, kimin talihsizliği yada şansızlığı idi bilmiyorum. Bu pozisyon gol olsa idi, ilk 45 dakika zaten golsüz bitmezdi.

                                                                    *

     Derelioğlu’nun, Serkan’ı sağ bekte başlatıp, Pereira’yı bu maçta önünde oynatması da doğru bir varyasyondu.

     Sakat olan hücum oyuncusu Babacar’dan yoksun olan lig 2. Alanyaspor, tekrar liderliği ele geçirmek için olsa gerek, seyircisiz oynanması gereken bir maça, bu kadar taraftarını sokarak neredeyse kapalı tribünü dolduracak olması, sanırım  bu maçın gözlemcileri Ali Okçuoğlu ve Bülent Balta’nın dikkatini hiç çekmedi! Onlar sanırım başka maçı izlediler! Raporlarını merak etmiyorum değil.

    Konuk ekipte, sakat Salih ve tedavisi devam eden Hüseyin’in haricinde eksik yoktu.

Buna rağmen güney deplasmanında kendini bulmaya çalışan bordo mavililer, ikinci yarıda beklemediği bir anda yediği golle sarsıldı.

    Karşılaşmanın 55.dakikasına kadar Djanıny ve Ömür  ile istediğini alamamış olacak ki, İhsan hoca yerlerine Afobe ve Yusuf’u oyuna dahil etti. İyi ki de etti. Genç Serkan’ın ortasına karambol de en son dokunan Afobe olunca, bordo mavililer saha içinde bir nefes aldı. Sanırım ekran başındaki bordo mavililer de…

                                                                    *

      Bazı takımlarda saha içerisinde rahatsız futbolcular vardır. Bunlardan biri de bugün Alanya’daydı. Yunanlı milli oyuncu Tzavellas! Adam tam bir mikser. Sizler ekranda meşin yuvarlağın olduğu alanı görüyorsunuz ya, o ekranda görünmeyen alanda, yakınındaki bordo mavili oyuncularla, olmazsa orta hakemle, ona ulaşamazsa yan hakemle, didişme, baskı ve mobbing peşindeydi.

     Afobe’nin oyuna girmesiyle biraz daha öne çıkan, formasına haftalar sonra kavuşan Ekuban, biraz daha özgür oynamaya başlayıp, Yusuf ve Afobe ile birlikte, Alanya defansına kendi alanında baskı yapmaya başlayınca, ev sahibi hücuma giderken, gözü arkada kalmaya başladı. Girdikten sonra iyi işler yapan Yusuf’un kestiği şık toplar, biraz daha arkadaşlarının lehine olsaydı, işler daha da değişebilirdi.

     A.Parmak’ında dönüşüyle rahat bir nefes alan bordo mavililerin orta sahası, bu bölgedeki top kaybını azaltıp, biraz daha fazla ayağa oynamaya başlayınca, gelecek haftalar adına iyi sinyal verdi.

     Safa ve uzun bir aradan sonra İranlı  Hosseini’nin oyunun son dakikalarında formalarını giymesi, yorulan orta sahaya ilaç oldu.  Bana göre bugün gününde olmayan ama süper lige çok iyi başlayan Alanyaspor  deplasmanından alınan bu puan, Trabzon ekibinin kendine olan özgüvenine muhakkak pozitif katkı sağlayacaktır.

Gişelerin önünde sabahlamıştık!..

Gişelerin önünde sabahlamıştık!..

YAZIYA YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR