Plakanın okunmaması için öyle bir şey yaptı ki!

Adana'da bir kişi plakanın okunmasını engellemek için menteşe takarak oynar hale getirdi.

Plakanın okunmaması için öyle bir şey yaptı ki!

Adana'da okunmasını engellemek için ön ve arka plakaları  menteşe takılarak oynar hale getirilmiş aracın sahibine 410 lira para cezası  uygulandı.

Plakalarında hareketli sistem olan bir otomobilin  otoyolun merkez Sarıçam ilçesi yakınlarında seyir halinde olduğu bilgisini alan  polis ekipleri, aracı Yeşil Bulvar girişinde durdurdu.

Araçta yapılan incelemede, ön ve arka plakaların üst kısmında menteşe  takılı olduğu, menteşelerin yardımıyla plakaların 90 derece kaldırılıp  okunmasının engellenebildiği belirlendi.

 Sürücü Can Y, aracının LPG'li olduğunu ve alışveriş merkezlerinin  otoparkına girebilmek için tüp dolum kısmını kapatacak şekilde düzeneği  yaptırdığını öne sürdü.

Can Y'ye "Yönetmelikte belirlenen nitelikte veya ölçülere aykırı plaka  takmak" suçundan 410 lira para cezası uygulandı.


Bu arada, araçtaki düzeneğin 7 gün içerisinde sökülmesi gerektiği,  aracın ikinci kez yakalanması halinde trafikten men edileceği öğrenildi.

Öte yandan yetkililer, bu tür düzeneklerin özellikle otobanda  kameraların plakayı okumasını engellemek için yapıldığını belirtti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler