Tunalar'dan örnek proje

Tunalar Topluluğu bünyesindeki Otomotiv Şirketlerinde, Trabzon Büyükşehir Belediyesi İş birliği ile Sıfır Atık Projesi hayata geçiriliyor..

Tunalar'dan örnek proje

Tunalar, Trabzon Büyükşehir Belediyesi ile yapılan iş birliği ile Trabzon’daki Otomotiv firmaları içerisinde Sıfır Atık Projesine ilk katılan şirketler topluluğu olacak. Proje ile birlikte bölgede bulunan otomotiv plazalarında atık toplama ve ayrıştırma merkezleri kurarak Sıfır Atık Projesini hayata geçirip hem ülke ekonomisine katkı sağlamayı hem de bölgedeki diğer firmalara örnek olarak bu konudaki duyarlılığı artırmayı amaçlandığı belirtildi.

Yapılan bilgilendirme açıklamasında şu ifadelere yer verildi;

Bilindiği gibi Sıfır Atık projesi ile geri dönüşüme uygun atıkların ayrı ayrı yerlerde toplanması sağlanarak israfın önüne geçilmesi amaçlanmaktadır.
Atıkların geri dönüşüm ve geri kazanım süreci içinde değerlendirilmeden bertaraf edilmesi, maddi ve manevi zararlara yol açarak ülke ekonomisine zarar vermektedir. 


Son yıllarda tüm dünyada bireysel, kurumsal ve mahalli idareler özelinde sıfır atık uygulama çalışmaları yaygınlaşmaktadır. Biz deilimizde öncü bir kuruluş olarak bu projede pilot şirket olmaya karar verdik.
Trabzon ilinde otomotiv sektöründe faaliyet gösteren firmalar içerisinde bu sosyal sorumluluk projesine başlayan ilk ve tek firmayız. Bu anlamda Trabzon Büyükşehir Belediyesi ile iş birliğimiz proje süresince devam edecektir.
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından başlatılan “Sıfır Atık Projesi” Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın Saygıdeğer Eşi Emine Erdoğan’ın himayesinde ilk olarak Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde faaliyete geçti. Sonrasında sıfır atık projesini tüm belediye ve kurumlarda aktif hale getirmeye çalışarak projenin gelişmesi sağlandı.


Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın Saygıdeğer Eşi Emine Erdoğan bu konunun bir ülke meselesi olduğunu ifade edip ‘‘  Bilinçsiz tüketimden doğan kirliliği ve doğal kaynakları tüketilmiş bir ülkeyi çocuklarımıza miras bırakamayız’’ açıklaması ile projenin ne kadar önemli olduğunu gözler önüne serdi.
Sıfır Atık Projesi ile sadece atıklarımızı yönetmeyi değil, sürdürülebilir kalkınma ilkelerine uygun üretimin yapılması amaçlanıyor diyerek konun hassasiyeti ve derinliği belirtildi.
Bu anlamda bizlerde projenin önemini görerek, ülkemiz ve ilimizde büyük bir değişimin bir parçası olmayı istedik.


Tunalar Şirketler Topluluğu olarak bir Sosyal Sorumluluk Projesi olan Sıfır Atık Projesi ile hem ülkemizde hem de dünyada artık fazlasıyla ihtiyaç duyulan bu çeşit platformlarda bulunmayı bir görev olarak gördüğümüzü belirtmek isteriz. 
İsteriz ki bu gibi Sosyal Sorumluluk projelerinde, yönlendirici ve harekete geçirici bir etki yaratarak daha büyük kitleleri harekete geçirebilelim ve bu gibi alanlardaki sinerjiyi artıralım. Bu yolculukta bizimle olmanız dileğiyle…


 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem