TMO Randevusu nasıl alınır? Toprak Mahsulleri Ofisi randevu sistemi

Fındık üreticileri TMO aracılığıyla ürünlerini satıyor. Satış işlemi için ise randevu gerekiyor. Peki TMO Randevusu nasıl alınır? İşte detaylar...

TMO Randevusu nasıl alınır? Toprak Mahsulleri Ofisi randevu sistemi

Karadeniz’de milyonlarca insanın ana geçim kaynaklarından birisi olan fındık için son yıllarda Toprak Mahsulleri Ofisi alım yapmaya başladı. Bu işlemi TMO randevu sistemiyle gerçekleştiriyor. TMO Randevusu nasıl alınır sorusunun yanıtı ise burada…

TMO RANDEVUSU NASIL ALINIR?
Toprak Mahsulleri Ofisi’ne fındık satabilmek için mutlaka ilk olarak randevu almanız gerekmektedir. Randevuyu TMO’nun merkezlerinden alabileceğiniz gibi internet aracılığı ile de kolaylıkla alabilirsiniz. TMO’nun internet sitesine girerek karşınıza çıkan formu doldurmanız randevu için yeterli olacaktır.

randevu.tmo.gov.tr adresine girerek çıkan formda sağda ilk olarak satacağınız ürünü seçmelisiniz. Ardından Çiftçi Kayıt Sistemi’ne kayıtlı mısınız sorusunu yanıtlayıp daha sonra ban kartınızın olup olmadığı seçeneğini seçmelisiniz. Gerçek kişi iseniz T.C. Kimlik numaranızı kurum veya şirket adına işlem yapacaksanız Vergi Numaranızı girip altta yer alan onaylıyorum butonuna tıklayıp hemen altındaki doğrulama kodunu girip giriş yapmanız gerekmektedir.

Böylece randevu işleminiz tamamlanacaktır.

TMO Randevusu nasıl alınır? Toprak Mahsulleri Ofisi randevu sistemi

TMO FINDIK ALIMI UYARISI
Sisteme girdiğinizde de karşınıza çıkacağı gibi fındık satışı hakkında TMO’nun bazı uyarıları bulunmaktadır.

TMO; Teslim edeceğiniz ürünleri, TMO alım garantisiyle lisanslı depoculuk şirketlerine verileceğini belirtirken, ÇKS miktarı 1 ton olan üreticilerin 1 kez, 1 tondan fazla olanlara ise 2 kez randevu verileceğini kaydediyor.

Ayrıca üreticilerin almış oldukları randevuları 2 kez iptal etmeleri durumunda bir daha randevu alamayacakları kaydediliyor.

Eski tarihli ürünlerin alımının yapılmadığı TMO’da her türlü sorun için Alo Ürün Hattı 0312 416 34 10 (8 Hat) üzerinden yardım alabilirsiniz.

TMO HAKKINDA

Toprak Mahsulleri Ofisi, 1938 yılında kurulan, sermayesinin tamamı devlete ait, 8/6/1984 tarihli ve 233 sayılı Kamu İktisadi Teşebbüsleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararname hükümlerine tabi, tüzel kişiliğe ve faaliyetlerinde özerkliğe sahip, sorumluluğu sermayesi ile sınırlı bir İktisadi Devlet Teşekkülü’dür.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem