Tırnak yemek orucu bozar mı?

11 ayın sultanı Ramazan ayında en çok araştırılan sorulardan birisi tırnak yemek orucu bozar mı oluyor. Kimi insanlarda hastalık derecesine varan tırnak yeme alışkanlığı için Diyanet ne diyor?

Tırnak yemek orucu bozar mı?

Ramazan ayı içerisinde vatandaşlar orucu bozan hal ve durumları araştırıyor. Tükürüğünü yutmak, ruj sürmek, kan aldırmak ve daha pek çok konuyu merak edenler tırnak yemek orucu bozar mı sorusunu da araştırıyor. Bazı insanlarda hastalık derecesine varan bir takıntı haline dönüşen tırnak yeme alışkanlığına Diyanet nasıl yaklaşıyor, Diyanet fetvası ne diyor? İşte yanıtı...

TIRNAK YEMEK ORUCU BOZAR MI? DİYANET FETVASI NE DİYOR?

Diyanet İşleri Başkanlığı, geçmişte tırnak yeme alışkanlığı için fetva yayınlamıştı. Diyanet'in fetvasına göre, tırmak yemek ve tırnağı yutmak orucu bozar. 

Diyanet'in fetvasında, "Oruçlu kimse tırnağını ve dudağından bir parça yutsa orucu bozulur. Ağzın içinde bir parça yutsa bozulmaz. Ağız bazen bedenin içi sayılır. Bunun için oruçla kimse, tükürüğünü yutarsa orucu bozulmaz" şeklinde aktarılıyor. 

Tırnak yemek orucu bozar mı? Diyanet fetvası ne diyor?

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem