Ruj sürmek, makyaj yapmak orucu bozar mı?

Ramazan ayı geldi. Oruç tutacak olanlar orucu bozan halleri araştırıyor. Kadınlar ise makyaj yapmak, ruj sürmek orucu bozar mı gibi soruları merak ediyor.

Ruj sürmek, makyaj yapmak orucu bozar mı?

Ramazan ayında orucu bozan hal ve durumlar en çok merak edilen konular arasında. Diyanet İşleri Başkanlığı vatandaşların bu konuda yardımına koşuyor. Kadınların ise en çok merak ettiği konular arasında  ruj ve parlatıcı sürmek, makyaj yapmak, sürme çekmek oruç bozar mı sorusu oluyor. Diyanet İşleri bu konuyu bakın nasıl açıklıyor?

MAKYAJ YAPMAK, RUJ VE PARLATICI SÜRMEK ORUCU BOZAR MI?

Bakımlı ve ehli müslim kadınların belki de en çok araştırdığı soruyu, Diyanet İşleri Başkanlığı orucu bozan halleri tanımlayarak yanıtlıyor. Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanlığı’nın web sitesinde yaptığı açıklamaya göre, Oruç, bir şey yemek, içmek ve cinsel ilişkide bulunmaktan dolayı bozulur. Makyaj, saç boyamak ve saç bakımı bu kapsamda olmadığından orucu bozmaz.

Ruj ve parlatıcı sürmek, makyaj yapmak orucu bozar mı? Diyanet fetvası ne diyor?

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem