Orjinal Vakfıkebir Ekmeği nereden alınır? Vakfıkebir Ekmeğinin özelliği nelerdir?

Meşhur Vakfıkebir Ekmeğinin özellikleri nelerdir, farkı nedir, nereden alınır? İşte Vakfıkebir Ekmeğine dair detaylar ve güvenle satın alabileceğiniz adres

Orjinal Vakfıkebir Ekmeği nereden alınır? Vakfıkebir Ekmeğinin özelliği nelerdir?

Ününü Türkiye sınırlarını aşarak dünyanın dört bir yanına ulaştıran Vakfıkebir Ekmeği lezzeti ve uzun ömürlü olmasıyla biliniyor. Orjinali Trabzon’un Vakfıkebir ilçesinde taş fırınlarda yapılan Vakfıkebir Ekmeği, günlerce taze kalabilir ve lezzetiyle fark yaratır.

Büyüklüğü nedeniyle dilim hesabıyla da satılan ekmeğin asıl ortaya çıkma macerası yaylacıların 2-3 gün süren yayla yolculuklarında ekmek ihtiyacını karşılayabilmek için yapılan denemelerle olmuştur. 2-3 gün süren yolculuklar boyunca bayatlamayan ekmek ihtiyacı böylelikle karşılanmıştır. Taş fırın ekmeği yüzyıllar önce bu şekilde bulunurken bugün ünü dünyanın dört bir tarafına yayılmıştır. Vakfıkebir ekmeğinin en önemli özelliklerinden biri de ekşi maya ile yapılmasıdır. Ekşi maya ile yapılan ekmekler iyi kabarır, geç bayatlar ve lezzetli olurlar. Ancak her yerde yapılsa da Vakfıkebir’deki taş fırınlarda yapılan ekmeğin lezzeti tabi ki tutmamaktadır. Bunda yöreye özel fırın başta olmak üzere, su, un ,maya, odun diğer malzemelerin her yerde olmaması neden olmaktadır.

İşte bu noktada trabzondangelsin.com orijinal Vakfıkebir Taş Fırın Ekmeğini Türkiye’nin dört bir yanına ulaştırıyor. trabzondangelsin.com, Vakfıkebir’de üretilen taş fırın ekmeğini siparişinizin ardından temin edip hazırlayarak steril bir şekilde size ulaştırıyor.

Güvenilir alt yapısı sayesinde Trabzondangelsin.com üzerinden vakfıkebir ekmeği fiyatını öğrenebilir, satın alabilir ve bir çok Trabzon’a özgü ürünü satın alabilirsiniz.

Orjinal Vakfıkebir Ekmeği nereden alınır?

VAKFIKEBİR EKMEĞİNİN ÖZELLİKLERİ

-Vakfıkebir Ekmeği, tadımlık değil doyumluktur.

-Ekmeklerin büyük yapılması sonucu pişirme süresi uzadığından dış kabuk kalın, ekmeğin iç kısmı yumuşak, pişkin ve arzu edilen büyüklüklerde gözeneklere sahip olur.

-Ekmeğin bayatlama süresi uzun olur. Uygun saklama koşullarında 5-15 gün kadar bozulmadan saklanabilir. Bu ekmek soğuduktan sonra temiz bezlere sarılı olarak rutubetsiz ortamlarda tahta kutular içerisinde 5-10 gün arasında, kağıda sarılı ve naylon poşete geçirilmiş olarak buzdolabında 10-15 gün saklanabilmektedir.

-Tek ekmek olduğu için rahat taşınır ve saklanması kolaydır.

-Odun ateşinde piştiği ve ekşi maya kullanılarak yapıldığı için kendine has bir lezzeti vardır. Ekşi maya ile yapılan ekmekler iyi kabarır, geç bayatlar.

-Pişme süresi uzun olduğundan ve iyi piştiğinden dolayı yenildiğinde midede şişkinlik yapmaz. -Az miktarda isteyenlere kesilerek gramaj ile satılabilir.

-Keskin bıçak kullanılarak kesildiğinde ufalanmaz.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler