Orjinal Trabzon Köy Tereyağı nereden alınır? Trabzon Köy Tereyağı fiyatı ve satışı

Meşhur Trabzon Köy Tereyağı'nın özellikleri nelerdir, farkı nedir, nereden alınır? İşte Trabzon Köy Tereyağına dair detaylar ve güvenle satın alabileceğiniz adres

Orjinal Trabzon Köy Tereyağı nereden alınır? Trabzon Köy Tereyağı fiyatı ve satışı

Türkiye'de hem lezzeti hem de kalitesiyle kendini ispatlamış olan Trabzon Köy Tereyağı mutfakların vazgeçilmezi oldu. Özellikle Tonya, Vakfıkebir ve Akçaabat'ta üretilen köy tereyağı lezzetli olduğu kadar da sağlıklıdır.

Trabzon'un hem yaylalarında hem de köylerinde doğal olarak üretime tereyağı kahvaltı sofralarının da vazgeçilmezi durumunda ve kahvaltının yanı sıra yemeklere de eşsiz bir lezzet katıyor. Bu noktada dikkat etmeniz gereken önemli bir unsur bulunuyor. O da sahte Trabzon tereyağlarına dikkat etmeniz. Fabrikasyon çıkışlı bazı tereyağların Türkiye genelinde Trabzon Tereyağı adı altında katkı maddesiyle birlikte satıldığı biliniyor. Uzmanlar bu konuda uyarılarda bulunarak tereyağının mutlaka doğal olanının tüketilmesi gerektiğini belirtiyor.

Konuyla ilgili uyarıda bulunan Tonya Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Süt Fabrikası’nın Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Tonya "Gerçek tereyağını sahtelerinden ayırt etmenin yöntemini de anlatan Tonya, “Önceden renkten dolayı sahte tereyağını anlardık. Ancak onun da çaresini buldular. Rayihasından anlardık, onun da çaresini türlü sahtekarlıklarla buldular. Ama ben en son şunu diyorum bir tereyağını sıcak bir yere (35-36 derece) konulduğu zaman eğer yağdan sarı sarı boyalar akıyorsa boya katkılıdır. Eğer çok geç erime yapıyorsa bu bitkisel katkılıdır ancak buralardan anlaşılabilir. " dedi. Tonya ayrıca “Gerçek tereyağında Trabzon’u ele alırsak biz 20 ton süt işliyoruz, 300 kilogram civarında bir tereyağı çıkarıyoruz. Trabzon’un genelinde 100 ton süt üretimi olduğunu tahmin ediyoruz, yaklaşık olarak buradan da gerçek tereyağı 2-3 ton çıktığını varsayarsak, bu tereyağını sadece Trabzon’a bile yetmeyeceğini, yetemeyeceğini düşünüyorum. Buna göre Türkiye genellemesini yapacak olursak bu binde 10-20’lere tekabül ediyor. Yani biz Türkiye tereyağının ancak binde 10-20’lerini ancak karşılayabiliriz. Türkiye geneline bakıldığında Trabzon tereyağı denilen yağların yüzde 90’ının çakma Trabzon tereyağı olduğu ortaya çıkıyor” diye konuştu.

TRABZON KÖY TEREYAĞI NEREDEN ALINIR?

Orjinal Trabzon Köy Tereyağını trabzondangelsin.com Türkiye’nin dört bir yanına ulaştırıyor. trabzondangelsin.com, siparişinizi hazırlayarak steril bir şekilde size ulaştırıyor.

Güvenilir alt yapısı sayesinde Trabzondangelsin.com üzerinden Trabzon Köy Tereyağı fiyatını öğrenebilir, satın alabilir ve bir çok Trabzon’a özgü ürünü satın alabilirsiniz.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem