Öpüşmek orucu bozar mı? Sevgiliyi veya eşi öpmek oruç bozar mı?

Ramazan Ayının gelmesi ile çeşitli sorularda insanların aklında yer tutuyor. Bunlardan biri de öpüşmenin oruç bozup bozmayacağı. Öpüşmek Orucu bozar mı? Kişinin sevgilisini veya eşini öpmesi oruç bozar mı? İşte detaylar…

Öpüşmek orucu bozar mı? Sevgiliyi veya eşi öpmek oruç bozar mı?

11 Ayın Sultanı Ramazan geldi. İnsanların aklında hangi hallerin orucu bozup bozmadığı ile ilgili çeşitli sorular var. Bunlardan biri ise öpüşmenin oruç bozup bozmayacağı. Öpüşmek Orucu bozar mı? Kişinin sevgilisini veya eşini öpmesi oruç bozar mı? Konu ile ilgili ayrıntılar haberimizde…

KİŞİNİN EŞİNE SARILMASI ÖPMESİ ORUCU BOZAR MI?

Kişinin hanımını öpmek, elle tutmak, okşamak gibi durumları orucu bozmaz. Bu durumda meni gelmedikçe oruç bozulmaz. Nefsine güvenemeyen kimsenin hanımını öpüp okşaması da mekruhtur. Zira meni gelerek orucun bozulma ihtimali vardır. Fâhiş olmamak ve kendinden emin bulunmak şartı ile, hanımını öpüp kucaklamakta kerâhet yoktur. Karı ile kocanın çıplak halde birbirlerine sarılmaları, nefislerinden emîn bile olsalar, mekruhtur. Buna fâhiş mübâşeret denir. Erkeğin hanımının dudaklarını emmesi de mekruhtur.

Öpüşmek Orucu bozar mı? Kişinin sevgilisini veya eşini öpmesi oruç bozar mı?

SEVGİLİYİ ÖPMEK ORUCU BOZAR MI?

Sevdiği bir kimsenin tükrüğünü, ağız suyunu yutmak, dolayısıyla öpüşmek orucu direkt olarak bozar. Zaten İslam'da tensel temasa dayalı bir flört doğru değildir. Dolayısıyla el ele tutuşmak da Oruç ve ramazanın ruhuyla bağdaşmaz. Öpmek veya öpüşmekte de bedenin tedâvisi veya tegaddîsi (gıdalanması ve beslenmesi) veyahut telezzüzü (zevk ve lezzet alması) vardır. Bu sebeble kazâ ile beraber keffâreti de (61 günlük orucu) gerektirir.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem