Nohut yemeği nasıl yapılır? Lezzetli nohut yemeği tarifi

Nohut yemeği Türk mutfağının sevilen yemeklerinden biridir. Oldukça besleyici bir gıda olan nohut sık sık tüketilmelidir. Peki lezzetli nohut yemeği nasıl yapılır? İşte nohut yemeği tarifi

Nohut yemeği nasıl yapılır? Lezzetli nohut yemeği tarifi

Nohut yemeği ülkemizde oldukça sevilen yemeklerden biri olarak dikkat çekiyor. Besleyiciliği oldukça yüksek olan nohut yemeğin yanı sıra salata ve pilav gibi yiyeceklere de eklenebiliyor. Peki lezzetli bir nohut yemeği nasıl yapılır?

NOHUT YEMEĞİ TARİFİ

Nohut yemeğinin yapılışına düdüklü tencerede yağ koyup kızdırmayla başlayın. Doğradığınız soğanları ekleyip kavurduktan sonra et ekleyin. Kavurma işlemi biterken salça koyarak karıştırın. Sonrasında da nohut ekleyerek üzerine de baharatları serpin. Suyunu da koyduktan sonra tencerenin kapağını kapatın ve 25 dakika pişmeye bırakın. Arından yemeğiniz hazır olacaktır.

Nohut yemeği nasıl yapılır? Lezzetli nohut yemeği tarifi

LEZZETLİ NOHUT YEMEĞİNİN PÜF NOKTALARI

Yemeği yapmadan bir gece önce mutlaka nohutların yumuşaması için bir kabın içerisinde suya bırakıp bekletin. Eğer nohutları koyduğunuz suya bir çay kaşığı da karbonat eklerseniz nohutun kabukları da çıkacaktır. 

Nohutların haşlama suyuna ise bir kaç damla limon koyarsanız daha fazla yumuşama elde edersiniz. Nohut yemeği piştiği sırada ise üzerinde oluşan köpükleri almanız yemeğin sindirimini kolaylaştıracak ve gazı önleyecektir. 

Nohut yemeğinizi düdüklü tencerede yapacaksanız 20 dakika, normal tencerede yapacaksanız ise 1 saat kısık ateşte pişirin. Son olarak yemeği eğer akşam yiyecekseniz sabah yapmanız lezzetini arttıracaktır.

Nohut yemeğinin malzemeleri

-350 gr kuşbaşı et
-1 kase nohut
-3 kaşık tereyağı
-1 kaşık sıvı yağ
-1 tane soğan
-1 kaşık domates salçası
-1 kaşık biber salçası
-Tuz
-Karabiber
-Kırmızı toz biber
-2 bardak su

Nohut yemeği nasıl yapılır? Lezzetli nohut yemeği tarifi

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yemek Tarifleri