İlk sahur saat kaçta? İl il sahur saatleri

Ayların en mübareği, özlemle beklenen Ramazan ayı geldi çattı.

İlk sahur saat kaçta? İl il sahur saatleri
Ayların en mübareği, özlemle beklenen Ramazan ayı geldi çattı. Yarın itibariyle oruç ayı başlamış olacak. Bu gece ise ilk sahur yemeği yenilecek. Peki ilk sahur saat kaçta?

Ramazan bu yıl 6 Ağustos 2016 Pazartesi günü başlıyor. 4 Temmuz Pazartesi günü de son oruç tutulacak. 5 Temmuz Salı günü başlayacak olan bayramın son günü ise 7 Temmuz Perşembe günü olacak. 

İLK GÜN SAHUR VAKİTLERİ 

İSTANBUL: 03.26
ANKARA:03.19
İZMİR: 03.52
TRABZON:02.44
SAMSUN:02.53
GÜMÜŞHANE 02.28
RİZE:02.19
GİRESUN: 02.28
BAYBURT:02.47

Müslümanların ibadetlerini en yoğun şekilde yerine getirdikleri bu ay manevi olarakda yükseliş ayı olarak gösteriliyor. Peki bu ay boyunca neler yapmak gerekir?

Başlık olarak örnek vermek gerekirse;

Ramazan ayında okunan Kur'ân’ın her bir harfine binler sevap yazılır. "Teravih namazı"nı kılan günahlardan temizlenir. Ramazan ayında tutulan oruç beraberinde edilen istiğfar sorgusuz sualsiz cennete gitmeye vesiledir. Ramazan ayının gecelerini özellikle de son on gecesini ihya etmek geçmiş günahların affına vesiledir. Ramazan ayının cumaları Ramazan ayının diğer aylara olan üstünlüğü gibidir. İtikâf’a girmek iki hacc ve iki umre sevabı kazandırır. Ramazan ayında Umre yapmak sevap bakımından hacca denktir. Ramazan ayında oruçluya su veren mahşerde susamayacaktır. Ramazan ayında Oruçlulara iftar verenle, Cebrail (as) musafaha eder. Ramazan ayında verilen sadaka en faziletli sadaka hükmündedir

Ramazan Ayında Yapılacak Bazı Dua ve İbadetler

Ramazan ayı 11 ayın sultanıdır. Ümmet-i Muhammed'in ayıdır. Gündüzleri oruçla, geceleri teravih namazlarıyla ihya edilir.

Ramazân-ı şerîf Kur'an ayıdır. Bu itibarla, Kur'an okumasını bilen herkes bu ayda bir hatim yapmalıdır. 

Ramazân-ı şerîfin ilk akşamı

Şa'ban'ın son gününü Ramazan'ın ilk gününe bağlayan gece) akşamla yatsı arasında 2 rek'at teşekkür namazı kılınır.  "Yâ Rabbî, Ramazân-ı şerîf ile müşerref kıldığın için“ denilir ve namaza durulur. Fâtiha-i şerîfeden sonra birinci rek'atte 1 „İnnâ a'taynâkel-kevser...“, ikinci rek'atte 1 İhlâs-ı şerîf okunur. Namazdan sonra; 70 İstiğfâr-ı şerîf, 70 Salevât-ı şerîfe (Salât-ı Münciye okumak efdaldir) okunup dua yapılır.

Birinci 10 gün içinde mümkünse Tesbih Namazı kılınır ve Hatm-i Enbiyâ yapılır. İkinci 10 gün içinde mümkünse yine Tesbih Namazı kılınır ve Hatm-i Enbiyâ yapılır. Üçüncü 10 gün içinde tevbe-istiğfar, Hatm-i Enbiyâ ve 7 salât-ü selâm'dan sonra mümkünse Hatm-i İstiğfâr yapılıp, yani 1001 defa:

"Estağfirullâhe'l-azıym. Ve etûbü ileyk" denilip, bittikten sonra 7 ilâ 70 salat-ü selâm okunur ve duâ yapılır.

İftara Yakın Edilecek Dua

"Allâhümme yâ vâsial-mağfiratiğfirlî"

İftar Esnâsında Edilecek Dua

Ramazanda sadaka-i fıtır veremeyen müslümanlar, Arefe günü 2 rek'at namaz kılarak, Allâh'a ilticâ ederler. Zamm-ı sûre olarak ne istenirse o okunur.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem