Herodotos'a göre Mısırlılar, ilk insanları araştırdıkları deneydeki çocuklar kimlerin dilinde 'betoks' yani 'ekmek' dedikleri için ilk insanları onlar olarak kabul etmişlerdir?

Ekranların sevilen programı Kim Milyoner Olmak İster yarışmasında "Herodotos'a göre Mısırlılar, ilk insanları araştırdıkları deneydeki çocuklar kimlerin dilinde 'betoks' yani 'ekmek' dedikleri için ilk insanları onlar olarak kabul etmişlerdir?" sorusu soruldu. İşte sorunun cevabı!

Herodotos'a göre Mısırlılar, ilk insanları araştırdıkları deneydeki çocuklar kimlerin dilinde 'betoks' yani 'ekmek' dedikleri için ilk insanları onlar olarak kabul etmişlerdir?

Ekranların sevilen programı yine önemli Kim Milyoner Olmak İster'de yine bir soru izleyenleri merak ettirdi. Soruyu bilirse yarışmacı 250 Bin TL'yi alma şansına sahip olup, 1 Milyon Liralık soruyu görebilecekti.

Jokerleri biten yarışmacı Frigyalılar cevabını verdi ve final sorusunu görmeye hak kazandı! Yarışmacı gelecek programda 1 Milyonluk soruya yanıt verecek!

Kim Milyoner Olmak İster yarışmasında "Herodotos'a göre Mısırlılar, ilk insanları araştırdıkları deneydeki çocuklar kimlerin dilinde 'betoks' yani 'ekmek' dedikleri için ilk insanları onlar olarak kabul etmişlerdir?" sorusu soruldu.

Sorunun şıklarında ise "Frigyalılar, Hititler, Sümerler, Lidyalılar" yer aldı.

İşte sorunun cevabı: Frigyalılar

Yarışmacı kendinden şu sözlerle bahsetti: "Annemle babam ben 5 yaşındayken ayrılmış. Babam o günden beri aramadı. Üniversitede yurtta kalıyorum. Devletten burs alıyorum. Annem çalışmıyor ama o da destek oluyor. Teyzem kitaplarımı alıyor"

Kim Milyoner Olmak İster'de 1 Milyonluk soruyu göremeye hak kazanan papyonlu genç Arda Ayten kimdir?
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem