Hediye yüzük seçerken dikkat edilmesi gerekenler

Alacağınız hediye yüzük; karşı tarafın uzun yıllar üzerinde taşıyacağı kıymetli bir parça olacaktır.

Hediye yüzük seçerken dikkat edilmesi gerekenler

Sevdiğiniz birine veya kendinize hediye alırken çok kararsız kalıyor, ne alacağınızı bilemiyorsanız yüzük, kolye, küpe veya bileklik seçenekleri hem sizleri pişman etmeyecek hem de karşı tarafı mutlu edecek hediyeler arasında yer alıyor.

Alacağınız hediye yüzük; karşı tarafın uzun yıllar üzerinde taşıyacağı kıymetli bir parça olacaktır. Bundan dolayı hediye yüzük seçerken dikkat edilmesi gereken bazı önemli noktalar vardır. Kaliteli ve doğru bir yüzük seçmek için bunları göz önünde bulundurmanız faydalı olabilir.
Bu yazımızda hediye yüzük seçerken dikkat edilmesi gereken bazı noktalardan bahsedeceğiz.

Hediye yüzük seçerken dikkat edilmesi gerekenler

Yüzük Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Yüzük, kıymetli ve harika bir hediye alternatifidir. Kaliteli, uzun yıllar kullanılabilecek, doğru bir yüzük seçimi yapmak için göz önünde bulundurulması ve dikkat edilmesi gereken bazı özellikler vardır.

• Yüzüğün orijinal olup olmaması

Eğer tercihiniz pırlanta bir yüzükten yanaysa pırlantanın sertifikalı olup olmadığına dikkat etmelisiniz. Pırlanta yüzüklerin, orijinalliğini bu sertifikayla sorgulayabilirsiniz. Maalesef piyasada çok fazla sahte pırlanta bulunuyor, sahte pırlantaların pırlanta sertifikası bulunmaz. Bu sayede alacağınız pırlantanın orijinalliğini buradan sorgulayabilirsiniz.

• Taşın Çeşidi

Yüzük seçerken dikkat etmeniz gereken bir başka özellik, taşın çeşididir. Zümrüt, yakut, tektaş, baget beştaş, safir gibi birçok taş çeşidi bulunmakta. Tektaş ve baget yüzük şu şıralar çok popüler olsa da yüzük seçerken, alacağınız kişinin; zevkini, hangi taş yüzük beğenebileceğini tahmin etmeniz gerekir. Bu doğrultuda yüzük seçerken bu maddeyi göz önünde bulundurmanızda fayda var.

• Yüzük Ölçüsü

Hediye yüzük alırken, hediye alacağınız kişinin parmak ölçüsünü bilmeniz de fayda var. Fakat eğer bilmiyorsanız bu durum herhangi bir sorun teşkil etmez, daha sonra yüzüğü, kişinin yüzük ölçüsüne göre ayarlatabilme imkanına sahipsiniz.

Peki bu yüzük ölçüsü nasıl alınır? Mücevher satan dükkanlarda, her numara yüzüğün bulunduğu bir anahtar vardır. Parmağınıza en uygun yüzüğü belirledikten sonra ölçüm aletinde bu yüzüğün kaç numaraya denk geldiği hesaplanır. Böylece yüzük ölçünüz belirlenmiş olur.

• Bütçenizi Planlayın

Her yüzüğün; taşı, karatı ve modeli farklıdır. Mevcut özelliklere göre de fiyatlar değişkenlik gösterir. İlk olarak kafanızda bir bütçe belirledikten sonra, nasıl bir yüzük alacağınızı planlayıp bütçenize uygun olan yüzük modellerine bakabilirsiniz.

• Yüzüğün ve Taşın Rengi

Yüzük halkasının rengi altın veya gümüş renkte olabilir. Yüzüğün rengini, hediye alacağınız kişinin zevkine göre seçebilirsiniz. Mor, pembe, yeşil, beyaz olmak üzere birçok farklı renkte taş rengi bulunur. Bu seçimi yapmak da sizin zevkinize ve kararınıza bağlı.

Pırlanta Yüzük Çeşitleri

Hediye alırken pırlanta bir yüzük tercih etmek hem sizi hem de karşı tarafı mutlu edeceğine eminiz. Tektaş, beştaş yüzük, baget, tamtur, yarımtur, safir, yakut, zümrüt gibi birçok yüzük çeşidi mevcut. Bu yüzük çeşitlerinin duruşu birbirinden farklıdır. Hepsi; zarif, göz alıcı ve kıymetlidir fakat bu yüzükleri kişinin zevkine göre seçmek en doğru karar olacaktır.

Safir yüzükler, gök mavisi rengiyle; tektaşlar, taşının görkemli duruşuyla; tam tur pırlantalar, göz alıcı ışıltısıyla birbirinden eşsiz ve kıymetli pırlanta yüzükler arasındadır. Seçim, sizin ve karşı tarafın zevkine kalmış ama hangi tür yüzüğü seçerseniz seçin pişman olmayacaksınız.

Pırlanta Yüzük Nasıl Anlaşılır?

Pırlanta yüzüğün, gerçek olup olmadığı kesin olarak pırlanta sertifikasından anlaşılır. Pırlanta sertifikası bulunan yüzükler, orijinaldir. Sahte veya imitasyon yüzükler de böyle bir sertifika bulunmaz. Ayrıca pırlantanızı seçerken 4C kuralına uygun olup olmadığına da dikkat etmeniz gerekir. 4C kuralına uygun olan pırlanta yüzükler, orijinaldir.

Gerçek bir pırlantanın üzerinde, doğal bir taş olmasından kaynaklı hafif izler bulunur, bu da pırlantanın gerçekliğiyle ilgili bizlere ufak bir bilgi verir. Fakat; en net şekilde, pırlanta yüzüğün gerçek bir pırlanta olup olmadığını pırlanta sertifikasından anlarız.

Hediye yüzük seçerken dikkat edilmesi gerekenler

Pırlanta Yüzük Fiyatları

Pırlanta yüzük fiyatları; pırlantanın şekline, karatına ve çeşidine göre değişir. Bu fiyatlar, yaklaşık olarak 2.000 TL’den başlayıp 90.000 TL’ ye kadar uzanır.

Yüzük alırken dikkat etmeniz gereken maddeler arasında saydığımız bütçe planlama durumu bu doğrultuda devreye girer. Pırlanta Merkezim’de her bütçeye uygun pırlanta yüzük seçeneği bulunmakta. İndirimlerden ve kampanyalardan yararlanmak için pirlantamerkezim.com internet sitesini inceleyebilir, zevkinize göre bir yüzük seçebilirsiniz.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem