Haber61'in Ajandası - 28.12.2015

KORAY AYDIN’DAN SERT AÇIKLAMA! MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, olağanüstü kurultay için imza toplayan muhalifleri Twitter’dan isim vermeden uyardı. Bahçeli, "Türklüğün defin çalışması alçakça sürerken, Türkiye’nin son mevzisi, milletin yegane muhafızı M

Haber61'in Ajandası - 28.12.2015

KORAY AYDIN’DAN SERT AÇIKLAMA!

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, olağanüstü kurultay için imza toplayan muhalifleri Twitter’dan isim vermeden uyardı.

Bahçeli, "Türklüğün defin çalışması alçakça sürerken, Türkiye’nin son mevzisi, milletin yegane muhafızı MHP’yi meşgul etmek, oyuna gelmektir. Hiçbir dava arkadaşım dışarısı ateş altındayken evinin içini karıştırmaya, direnci kırmaya, gücü zayıflatmaya fırsat vermez, vermemelidir" ifadelerini kullandı. Bahçeli’nin ve Genel Merkezin bu tavrı tüzük değişikliği için imza kampanyasına devam eden muhalif kanadının oldukça tepkisine neden oldu.Haber61 siyaset ajandasına konuşan MHP Trabzon eski Milletvekili Koray Aydın “Ülkemizin içinde olduğu durumu analiz etmekte zorlananlar bu partinin önünü tıkamakla aslında geleceğimizi riske atıyorlar. MHP’nin iktidar yürüyüşüne ve büyük değişimine kimse engel olamayacak.” dedi.

CHP’DE BÜTÜNLÜĞÜ SAĞLAYACAĞIZ


CHP’DE BÜTÜNLÜĞÜ SAĞLAYACAĞIZ

Hafta sonu gerçekleşen CHP Trabzon İl Kongresinden sonra gözler yeni başkan ve ekibinin yol haritasına çevridi.

Mazbatasını aldıktan sonra CHP Trabzon İl Koltuğuna oturacak olan yeni başkan Turgay Güngör kongrede kazananın CHP olduğunu belirterek “Seçim bitti.Demokrasinin güzel bir örneğini ortaya koyduk.Güzel bir atmosferde gerçekleşen seçimlere katkı sunan bütün partililerimize teşekkür ederim.Şimdi zaman birlik ve beraberliği sağlayarak partimizi iktidara taşımak için yola koyulma zamanıdır.Bunu hep beraber başaracağız “ dedi.Uzun yıllar CHP içinde mücadele veren inşaat mühendisi Turgay Güngör seçimlere girdiği beyaz liste gibi bundan sonraki süreçte  beyaz sayfa açacaklarını da belirterek “Kadınlarımızla-gençlerimizle-büyüklerimizle-partimize emeği olan herkesle aynı hedefe odaklanacağız.CHP Trabzon’da varlığını daha etkin ve güçlü bir şekilde sürdürecek” şeklinde mesaj verdi.

EMEKLİYE ZAM NASIL YANSIYACAK?


EMEKLİYE ZAM NASIL YANSIYACAK?

Bağlı, SSK ve BAĞKUR emekli maaşlarına ocak ayından itibaren ayda 100 lira seyyanen zam yapılmasını da içeren tasarının TBMM Genel Kurulunda kabul edildiğini anımsattı.

SSK ve BAĞKUR emeklilerinin ocak ayında alacakları 100 lira seyyanen zammın yanında, 2015’in temmuz-aralık döneminde gerçekleşen 6 aylık Tüketici Fiyatları Endeksi (TÜFE) oranında zammı da alacağını bildiren Bağlı, şunları kaydetti: "100 liralık zam, yaşlılık ve malullük aylıklarında 100 lira olarak, ölüm aylıklarında eş, çocuk ve ana-babalara hisseleri oranında, iş kazası ve meslek hastalığı gelirlerinde ise iş göremezlik derecesine göre yansıtılacak. SSK ve BAĞKUR emekli maaşlarına yapılan aylık 100 liralık seyyanen zamdan, 9 milyonun üzerindeki hak sahibi yararlanacak. 2016 yılı içerisinde emekli olacakların da yararlanacağı bu zammın yıllık maliyeti, yaklaşık 10,5 milyar lira olacak."

HANİ MEYVE VE SEBZE FİYATLARI DÜŞECEKTİ?


HANİ MEYVE VE SEBZE FİYATLARI DÜŞECEKTİ?

Türkiye’nin Rusya’nın savaş uçağını düşürmesiyle birlikte iki ülke arasında yaşanan krizin ardından yapılan “bu kriz sebze ve meyve fiyatlarını düşürecek söylemleri” boş çıktı.

Aralık ayında sebze ve meyve fiyatlarına bağlı olarak gıda fiyatlarında ortalama yüzde 2,04 oranında artış yaşandı. Dört kişilik bir aile için oluşturulan aylık gıda sepeti ise Aralık ayında bin 611 liraya doldu.Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu, Ar-Ge Bölümünün, Türkiye’deki gıda maddelerinin fiyat değişimini izlemek amacıyla başlattığı araştırmanın Aralık ayına ilişkin sonuçlarını açıkladı.TÜİK’in tüketici fiyatları endeksindeki ağırlıkları dikkate alınarak izlemeye alınan söz konusu gıda maddelerinin fiyatlarında Aralık ayında bir önceki aya göre yüzde 2,04, son iki ayda ise yüzde 7,59 oranında artış kaydedildi. Kasım ve Aralık aylarında gıda fiyatlarında yaşanan artış, Ocak ayında kamu çalışanlarının maaşlarına yapılacak olan yüzde 6 zammı şimdiden alıp götürdü. Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar ise hesaplamalara göre, 45,7 milyon ton yaş sebze meyve üretiminin en az 9 milyon tonunun sofraya ulaşmadan çöpe gittiğini bildirdi. 

TRABZONLU BAŞKAN CEZALARI AÇIKLADI!


TRABZONLU BAŞKAN CEZALARI AÇIKLADI!

Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu (TŞOF) Başkanı hemşerimiz Fevzi Apaydın, yeni yılda alkollü araç kullanan sürücülere kesilen para cezalarının 844 lira olarak uygulanacağını bildirdi.

Apaydın, yazılı açıklamasında, yeni yılda uygulanacak cezalara ilişkin Trafik Ceza Rehberi kitapçığını Federasyon olarak bastırdıklarını ve ülke genelindeki şoförler odalarına gönderdiklerini ifade etti.Yeni yılda alkollü araç kullananlara ilk yakalamada 844 lira, ikinci yakalamada bin 58 lira, üç ve sonrası için ise bin 698 lira para cezası uygulanacağını aktaran Apaydın, ticari araç sürücüleri ve kamu hizmetinde çalışan sürücülerin alkollü olarak trafiğe çıkmalarının tümüyle yasaklandığını vurguladı. Apaydın, alkollü araç kullananlara ayrıca, her defasında 20 ceza puanı kesildiğini belirterek, kırmızı ışıkta geçen sürücüye 199 lira, hız sınırını aşanlara ise 412 liraya kadar ceza yazılacağını kaydetti.

CHP’DE GÖZLER İNCE VE ORAN’DA!

CHP’DE GÖZLER İNCE VE ORAN’DA!

CHP’de 16-17 Ocak tarihlerinde yapılacak 35. Olağan Kurultay’da kimlerin genel başkan adayı olacağı en çok merak edilen konular arasında yer alıyor.

Partide 30 Aralık tarihine kadar 65 ilde il kongreleri tamamlanacak. Potansiyel genel başkan adayları da bu seçimlerin tamamlanmasını bekliyor. Ortaya çıkacak delege yapısı, Genel Başkan adaylarının da belirleyecek. CHP’de Genel Başkan adayı olabilmek için en üst karar organı olan kurultayda delegelerin onda birinin imzası gerekiyor.  Şu ana kadar tek resmi adaylık açıklamasını Mustafa Balbay yaparken gözler Muharrem İnce ve Umut Oran’a çevrildi.CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce ve CHP eski İstanbul Milletvekili Umut Oran 1 Kasım seçimlerinin ardından olağanüstü kurultayın toplanabilmesi için imza yarışına girmişlerdi.  “CHP’de aday olunmaz, aday gösterilir” vurgusu yapan İnce, “Önümüzdeki büyük belalar var. Bu yönetim bu belaları atlatamaz” değerlendirmesi dikkat çekmişti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler