Haber61'in Ajandası 25.02.2016

FUTBOLU YÖNETENLER AKLINI BAŞINA ALMALI İstanbul’da 25O Trabzon Derneğinin desteği ile kurulan Trabzon Dernekler Federasyonu(TDF) Galatasaray-Trabzonspor maçı ile ilgili oldukça yaptığı değerlendirmede maçın hakemini ve Türkiye Futbol Federasyonunu hedef

Haber61'in Ajandası 25.02.2016

FUTBOLU YÖNETENLER AKLINI BAŞINA ALMALI

İstanbul’da 25O Trabzon Derneğinin desteği ile kurulan Trabzon Dernekler Federasyonu(TDF) Galatasaray-Trabzonspor maçı ile ilgili oldukça yaptığı değerlendirmede maçın hakemini ve Türkiye Futbol Federasyonunu hedef aldı.

TDF Genel Başkanı Mustafa Demir aslında yaşananların bir maç akşamına ait olmadığını belirterek “ 2010-2011 şampiyonluğumuzu çalanlar senaryo yazmaya devam ediyor. Galatasaray maçının hakemi Deniz Ateş Bitnel’de bu kirli oyunun  sadece bir maşası .Oysa bilmiyorlar ki milyonların gönül koyduğu Trabzon sevdalıları bu  DENİZde asla boğulmaz. Futbolcumuz Salih’in gösterdiği kırmızı kart aynı zamanda kupamızı gasp edenlere karşı bardağı taşıran son hamledir” dedi.Trabzonspor’a yönelik bu akıl-almaz girişimlere karşı dik duracaklarını ve tepkilerini her fırsatta dile getireceklerini belirten TDF Genel Başkanı Mustafa Demir "Hakemin hakemliği bırakıp -bırakmayacağını çok önemli değil. Biz bu sakandalar zincirinin son bulmasını istiyoruz. Baştan aşağı değişim yaşanmalı. Futbolu yönetenler aklını başına almalı. Bu gidişatın sonu iyi değil. İnsanları futboldan soğutmak isteyenlere karşı bütün kulüplerin ve taraftarların aynı kararlılığı göstermesi gerekiyor. Temiz futbol ve adalet sahaya ve saha dışına yansımadıkça, art niyetliler düdük çalmaya devam ettikçe bu işler düzelmez” şeklinde konuştu. Bordo-maviye gönül veren  taraftarın bu hassas dönemde sağ-duyulu davranması gerektiğini de belirten Demir “TDF Olarak biz her zaman Trabzonspor’un çıkarlarının olduğu yerde olmaya ve destek vermeye devam edeceğiz” dedi.

EV SAHİBİ OLANLAR DİKKAT!

EV SAHİBİ OLANLAR DİKKAT!

Kirada konut veya işyeri bulunanlar için vergi dönemi başlıyor.2015 yılında kira geliri elde edenler,1-25 Mart tarihleri arasında vergi beyannamesi verecek.

Maliye Bakanlığı,bu yıl 1.5 milyon kişiye önceden hazırlanmış kira beyannamesi gönderecek.Bakanlık 2015 kira gelirleri için istisna tutarını 2 bin 600 lira olarak belirledi.Yani 3 bin 600 liranın üzerinde kira geliri elde edenler yüzde 15 vergi ödeyecek.Yıllık geliri brüt bin 106 lirayı aşanlar,2015’e ilişkin kira geliri istisnasından faydalanamayacağı için diğer ev sahiplerine göre 504 lira daha fazla vergi ödeyecek.Emekli ikramiyeleri de gelir hesabına dahil edilecek.Örneğin 2015 yılında emekli olup 80 bin lira maaş geliri olan bir emekli,10 bin lira kira geliri olursa tamamı için yüzde 15 vergi ödeyecek

KASAPLAR İSYANDA!

KASAPLAR İSYANDA!

Et ve Süt Kurumu(ESK) kırmızı et fiyatlarına müdahale amacıyla ilk adımı attı.Kurum kasaplara taze karkas dana eti satışına başladı.ESK kasaplara karkas eti KDV hariç 23 TL 30 kuruştan verecek.

Kasaplar Odası Trabzon Şube Başkanı temel Korkmaz bu duruma tepki göstererek “Bu fiyata mal alırsak et 35 TL’ye mal olur” dedi.Kasaplar  Federasyonu Gıda-Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik ile görüşerek ESK’nın satış fiyatını düşürmesini istedi.Bakan Çelik,kısa bir süre önce kasaplara tavsiye edilen tavan fiyatı karkas yağsız et için 23.30 TL,yağlı et için 21.80 TL kıyma için 32 TL,kuşbaşı et için 34 TL olarak açıklamıştı.ESK’nın belirlediği şartlara göre et satışı sadece Türkiye Kasalar Federasyonuna üye kasaplara yapılacak.Başvuru sırasında kasapların,üyelik belgelerini ibraz etmesi gerekecek.Restoran ya başka kesimlerin ESK’dan et almaması için kasaplardan mühürlü olarak irtibat bilgilerini ibraz etmesi istenecek.Kasaplar peşin bedelle et alımı yapabilecek

EMEKLİYE KESİNTİSİZ ÖDEME NE ZAMAN YAPILACAK?

EMEKLİYE KESİNTİSİZ ÖDEME NE ZAMAN YAPILACAK?

Sosyal Güvenlik Destek Primi Kesintisi,10 Şubat’ta Resmi Gazetede yayımlanan kanunla kaldırılmıştı. Kanuna göre 17 Şubat itibarıyla 1 milyon çalışan emeklinin maaşlarının kesintisiz ödenmesi gerekiyordu. Ancak naşını çekmek için bankaya giden emekliler sürpizle karşılaştı.

Farklar hesaba yatmadı.Sosyal Güvenlik Kurumu(SGK) açıklamasıyla kafalar iyice karıştı.Peki işin doğrusu ne?Müracaat gerekiyor mu?çalışan dükkan sahibi işyeri sahibi şirket ortağı SSK ve Bağ-Kur emeklisi yüzde 10 maaş zamlarını 17 Nisan’dan geçerli olmak üzere alacak.Memur emeklisine ise kesintisiz maaşı 1-5 Mart arasında yatacak.Emeklilerin maaşındaki kesinti için SGK’ya yada bankaya müracaat etmeye gerek yok.Fark otomatik yatacak.Düzenlemeyle emeklilerin maaşında 80-350 lira arası maaş olacak.Ocak zammıyla Aralık maaşına göre fark 572 liraya kadar çıkacak. Bu arada Hükümet 4 milyona yakın çalışan emekliye verdiği sözü tuttu. Yaşlılık veya emekli aylığı bağlandıktan sonra çalışmaya devam edenlerin aylıklarından alınan yüzde 10 oranındaki sosyal güvenlik destek primi kesintisini kaldırıldı. Emekli Sandığı'na tabii emeklilerin aylıklarından kesilen tutarların iadesi için çalışma başlatıldı. Emekli aylıklarını 3 ayda bir alanlardan kesilen tutarlar hesaplara yatırılacak. Bunun için dilekçe ile başvuruda bulunulması gerekmiyor. 

BAHÇELİ ARTIK İYİCE KÖŞEYE SIKIŞTI!

BAHÇELİ ARTIK İYİCE KÖŞEYE SIKIŞTI!

MHP Genel Başkan Yardımcısı Ümit Özdağ, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin partiyi olağanüstü kongreye götürmesini isteyerek, Genel Başkan Yardımcılığı görevinden istifa ettiğini açıkladı.

Parlamentoda MHP'li Yusuf Halaçoğlu ve eski Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri ile birlikte düzenlediği toplantıda Genel Başkan Yardımcılığı görevinden istifası için mektup gönderdiğini açıklayan Ümit Özdağ, Bahçeli'nin partiyi olağanüstü kongreye götürmesini istedi. Divandaki görevinden istifa ettiğini mektupla sunduğunu da açıklayan Özdağ, “Genel Başkanımızın Türkiye için istediği demokrasiyi, MHP içerisinde de uygulamasını istiyoruz” dedi.

ARTVİN’DE ORTAK YOL ARAYIŞI!

ARTVİN’DE ORTAK YOL ARAYIŞI!

Artvin Cerattepe ’de devam eden maden protestolarına ilişkin Başbakan Ahmet Davutoğlu , 14 kişilik bir heyetle görüştü. Görüşmeye Davutoğlu’nun yanı sıra dört bakan ve dört de milletvekili katıldı. Toplantı tam 5 saat sürdü. Sonuç ‘şimdilik’ sevindirici.

Cerattepe’de hukuki süreç tamamlana kadar maden çıkarılmayacak. KTÜ Orman Fakültesi öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Oğuz Kurdoğlu, toplantıya ilişkin şunları söyledi: “Hukuki süreçten kastı ilk keşiften sonra mı (14 Mart), Danıştay’ta süreç tamamlana kadar mı bunu tam kesin değil. Ancak bizim anladığımız hukuki süreç Danıştay kararıyla son bulur.Bu bir zafer değil. Sayın Başbakan “İletişim kanallarını açık tutalım, sürekli haberleşelim” dedi. Bu çok önemli, Arvin halkının bu anlamda en üst makam tarafından muhatap alınması son derece önemli bir gelişme. Belki ilk kez böyle bir tartışma ortamı oluştu. Başka taleplerimiz de oldu. ‘Marjinalleştirme, başka grupların gelmesi vs.’ olduğunun söylenmesinin bizi üzdüğünü söyledik.“Artvin’de halk plastik mermiyle gazla ilk tanıştı” diyen Kurdoğlu, “Vatandaşların elinde taş yok, sopa yok. Çok sayıdaki polisin olması ortamı gerdi. Asıl ortamın gerilmesinin sebebi de şirketin Cerattepe’ye çıkması. Şirketin faaliyet durdu ancak malzemelerin aşağıya indirmesi gerginliği tamamen bitirir. Başbakan bizi anladığını, süreci birlikte yöneteceklerini ve mutlaka bir orta yol bulunacağını söyledi. Kurdoğlu şunları da sözlerine ekledi: “Bana kalırsa meselenin sadece ekoloji tarafı yok. Arvin’in sosyal ve kültürel tarafı da var. Bu maden açılırsa bunu da yok edecek. En az ekosistemin zarar görmesi bu durum da Artvin’i bitirir.”Cerattepe’de bundan sonra 14 Mart’ta bilirkişi heyeti incelemede bulunacak. Rize İdare Mahkemesi de buradan gelecek rapora göre kararını verecek. Sonra tarafların itirazları süreci başlayacak. Dosya Danıştay’a kadar gidecek. Nihai kararı ise aylar sonra Danıştay verecek.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem