Haber61'in Ajandası 18.02.2016

KAHPE SALDIRIYA TEPKİLER VAR Ankara’da askeri servis araçlarının bulunduğu alanda meydana gelen bombalı saldırı ile ilgili siyaset cephesinden tepkiler var. Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, Ankara'da asker ve sivil 28 kişinin hayatını kaybettiği saldırını

Haber61'in Ajandası 18.02.2016

KAHPE SALDIRIYA TEPKİLER VAR

Ankara’da askeri servis araçlarının bulunduğu alanda meydana gelen bombalı saldırı ile ilgili siyaset cephesinden tepkiler var. Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, Ankara'da asker ve sivil 28 kişinin hayatını kaybettiği saldırının bombalı araçla düzenlendiğini söyledi.

Saldırının arka planının mutlaka aydınlatılacağını da söyleyen Kurtulmuş "Saldırıyı yapanları maşa olarak kullananlar, planlayanlar, bu ve benzeri saldırıların arkasındaki birtakım istihbarat, lojistik, silah ve mühimmat desteklerini ve hatta siyasal destekleri verenleri de lanetlediğimizi çok açıkça ifade ediyorum. Dünyanın hiçbir yerinde, hiçbir terör örgütü üç-beş kişiden müteşekkil bir çete değildir." MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Ankara Devlet Mahallesi’ndeki bombalı saldırıyla ilgili “10 Ekim 2015’de Ankara Tren Garı önünde yaşanan canlı bomba saldırısından sonra başkentimiz, devletimizin kalpgahı bir kez daha hedef alınmıştır.Türkiye topyekûn terörün, cinayet ve felaket emellerinin tehdidi altındadır. Bu olağanüstü durum açıkça düşmanlık ve barbarlıktır. Kim ne yaparsa yapsın, aziz milletimiz teröre boyun eğmeyecek, teslim olmayacaktır” açıklamasında bulundu. Ankara'daki saldırının ardından CHP Merkez Yönetim Kurulu'nu (MYK), olağanüstü toplayan Kemal Kılıçdaroğlu gelecek günlerdeki programlarını da iptal etti.Saldırının ardından yazılı bir açıklama yapan Kılıçdaroğlu, Ankara’da görev yapan Türk Silahlı Kuvvetleri personelini taşıyan servis araçlarına yönelik terör saldırısını lanetlediğini bildirdi. Kılıçdaroğlu, terör saldırısını gerçekleştirenler ve saldırının arkasındaki karanlık güçlerin, milletin dayanışma ve birlik duygusunu aşamayacağını belirtti. Türkiye Cumhuriyetinin ve tüm vatandaşların, bu hain saldırıyla ulaşılmak istenen hedefin karşısında kararlılıkla duracağının altını çizen Kılıçdaroğlu, "Ankara'da görev yapan Türk Silahlı Kuvvetleri personelini taşıyan servis araçlarına yönelik, bu akşam saatlerinde gerçekleşen terör saldırısını lanetliyorum" ifadesini kullandı. 

MHP’DE KAZANAN MUHALEFET OLACAK

MHP’DE KAZANAN MUHALEFET OLACAK

MHP Genel Merkezi, olağanüstü kongre talebiyle Ankara  12. Sulh Hukuk Mahkemesinde muhaliflerin açtığı dava kapsamında hazırlanacak  cevap için talep ettiği süre kabul edildi.

Muhaliflerin başvurusunun  ardından mahkeme, genel merkeze en geç iki hafta içinde yanıtlanması talebiyle  tebligat gönderdi. MHP Disiplin Kurulu Üyesi ve Genel Merkez avukatı Yücel Bulut,  mahkemeye başvurarak, kendilerinden istenen cevap yazısının verilen sürede  yetiştirilemeyeceğini belirterek ek süre istedi. Mahkeme, Hukuk Muhakemeleri  Kanunu'na dayandıran Bulut'un talebini olumlu bularak 2 hafta ek süre verdi. Daha önce 26 Şubat'a kadar süresi olan MHP Genel Merkezi'nin bu  gelişmenin ardından cevap yazısını, mahkemeye en geç 11 Mart Cuma günü teslim  etmesi gerekiyor. MHP Trabzon eski Milletvekili Koray Aydın haber61.net siyaset ajandasına yaptığı açıklamada sürecin lehlerine işlediğini belirterek “Kazanan MHP ve bu davaya yüreği ile gönül veren ülküdaşlarımız olacak” dedi.

EMEKLİYE GÜZEL HABER

EMEKLİYE GÜZEL HABER

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), emeklilerin destek primi kesintisini kaldırdı. Bu karar ile milyonlarca emeklinin maaşı Şubat'tan itibaren yüzde 10 daha fazla ödenecek.

Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürü Hayrettin Karbuz, Bağ- Kur, Emekli Sandığı veya SSK’dan emekli olanlardan kesilen sosyal güvenlik primi kesintisinin kaldırıldığını açıkladı. Karbuz, sosyal güvenlik destek primi adı altında çalışan emeklilerden yapılan kesintinin bundan böyle kaldırıldığını, bunun da maaşlara yansıyacağını söyledi. Uygulamanın 4-A, 4-B ve 4-C emeklilerini kapsadığını belirten Karbuz, “emekli maaşlarından yapılan yüzde 10 oranındaki kesinti 29 Ocak 2016 tarihi itibariyle kaldırıldı. Bundan sonra emeklilerden bu prim kesilmeyecek maaşlarına yansıyacak. Böylece sigortalılarımızın maaşlarında iyileştirme sağlanacak” ifadelerini kullandı.

TRABZON’DA KADIN FESTİVALİ

TRABZON’DA KADIN FESTİVALİ

Trabzon'da bu yıl ilk kez "Kadın Festivali" düzenleniyor. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle düzenlenen kadın festivalinde alışılmışın dışında kadının gücünü ortaya koyacak çalışmalara yer verilecek.

Trabzon'un aktif ve çalışan kadınlarının biraraya gelerek organize ettiği 1. Trabzon Kadın Festivalinde film gösterimleri, fotoğraf sergileri, şiir ve kitap söyleşileri, paneller ve daha bir çok etkinlik olacak. Festival organizatörlerinden Nilüfer Akgün ise " Festivalde üreten kadın, sanatçı kadın, çalışan kadın yani bütün kadın öğelerinin bulunduğu festival olacak bu" dedi.  20 kişilik bir kadın gurubu ile festival hazırlıklarını sürdürdüklerini ifade eden Akgün, "Biz kendimize Trabzon'un cazıları diyoruz. Feministlere cadı deniyor. Biz ise cazılığı kabul ediyoruz.  Erkek egemenliğine karşı olan kadınlara hep cadı denmiş. Yerel ağızda ise cazı deniyor. Biz de kendimize cazı diyoruz" diye konuştu. 1. Trabzon Kadın Festivali 4-5-6 Mart tarihinde Trabzon Sanatevi'nde gerçekleştirilecek. 

KENTSEL DÖNÜŞÜMLER RANTA DÖNÜŞMESİN!

KENTSEL DÖNÜŞÜMLER RANTA DÖNÜŞMESİN!

Büyükşehir kapmasında yer alan bir çok ilimizde Kentsel Dönüşümler devam ediyor. Trabzon’da  bir kısmı halen devam eden  kentsel dönüşüm projeleri şehre ayrı bir güzellik katıyor. Şehir adeta yeniden inşa ediliyor.Keşke zamanında gereken önlemler alınsaydı da böylesine çirkin yapılaşma ve saçma-sapan alt yapı yüzünden bugünkü durum yaşanmasaydı. Milyon TL’leri kentsel dönüşüme akıtıyoruz. Yazıktır-günahtır !TOKİ’nin yürüttüğü kentsel dönüşüm projeleri aslında sosyal devletin bir yükümlülüğü.. Ama bunu başka amaçlar için kullananlar ve bundan rant elde edenler var. TOKİ Başkanı  Mehmet Ergün Turan gerek özel sektörün, gerek kamunun ,gerekse hak sahiplerinin bu dönüşümleri bir fırsat, bir zenginleşme aracı değil geleceğimizi garanti altına alan çoluk-çocuğumuzu daha sağlıklı şehirlerde yaşatma hedefi olarak görmeleri gerektiğini vurguluyor. Çok haklı çok önemli! Ama bu açıklamalar sözde kalmamalı. Kentsel dönüşümler kapsamında 75 bin 761 konut hak sahiplerine teslim edilmiş ,edilmeye de devam ediyor.

Kentsel dönüşümlerle hem insanlarda daha huzurlu bir yaşam sürüyor hem de şehirler nefes alıyor.

Tabakhane ve Zağnos köprüsünden geçerken aşağıya doğru baktığımızda büyük değişimi görüyoruz.

Emeği olan herkesin eline-koluna yüreğine sağlık. Bu yıl Türkiye genelinde 60 bin konut yapmayı hedefleyen TOKİ’nin başarısında Trabzonlu hemşerimiz Mehmet Ergün Turan’ın büyük katkısı var. TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan kurumun itibarını yüksekte tutma ve güveni sarsmama adına ciddi bir gayret içinde.. TOKİ’nin konut ile öne çıktığını ancak sosyal amaçlı bir çok projeyi tamamladıklarını belirten Turan bu tarihe kadar 266 hastane, 95 sağlık ocağı projesi tamamladıklarını ifade etti. Ayrıca bin 3 okul,15 Üniversite, 991 spor salonu, 42 kütüphane, 170 kamu hizmet binası,181 öğrenci yurdu, 18 stadyum, 545 cami ve 627 ticaret merkezi olmak üzere 7 bin 998 sosyal yapıyı tamamladıklarını belirten TOKİ Başkanı Turan “81 ilde 701 bin konut projesi gerçekleştirdiklerinin” altını çizdi..

MEMUR VE İŞÇİ  ALIMINDA ONLARA İZİN YOK!

MEMUR VE İŞÇİ  ALIMINDA ONLARA İZİN YOK!

Hükümet, bölücü terör örgütü PKK’ya karşı Güneydoğu’da yürüttüğü güven operasyonunu, kamuya da taşıdı. Başbakan Ahmet Davutoğlu, hem Fethullah Gülen cemaatini, hem de PKK’yı kamudan çıkarmak için genelge yayınladı. Belediyedeki taşeron işçiler bile uygulamanın kapsamına alınalibecek. Resmi Gazete’de yayınlanan “Milli Güvenliği Tehdit Eden Örgüt ve Yapılarla İrtibatlı Kamu Çalışanları Hakkında” başlıklı Başbakanlık genelgesinde, “terör örgütleri veya legal görünüm altında illegal faaliyet yürüten yapılar” ifadesi kullanılarak, PKK’nın yanısıra, Gülen cemaatiyle bağlantısı olan çalışanlar hakkında idari ve adli işlem yapılmasının önü açıldı.Başbakanlık genelgesinde, görevden alınacak personel tarifi, sadece kamu kurum ve kuruluşları ile sınırlı kalmadı. Belediyeler ve kamu ile belediyelere iş yapan taşeron şirketleri de içine alacak kadar geniş tutuldu. Genelgede, “Kamu çalışanları hakkında ilgili mevzuat çerçevesinde idari nitelikli işlemler yetkili amirler tarafından ivedilikle yapılacaktır, Suç teşkil eden fiiller yönünden ise durum ivedilikle adli mercilere bildirilecektir. Yukarıda belirtilen hususların personel çalışmasına dayalı hizmet alımı ihalesiyle istihdam edilen personel hakkında da ilgili mevzuat çerçevesinde titizlikle uygulanacaktır” ifadesi kullanıldı. Başbakanlık genelgesine göre, “Terör örgütleri veya legal görünüm altında illegal faaliyet yürüten” yapılara dahil olanlar dışında, bu örgüt ve yapılarla “mücadeleyi engeller bile” soruşturmaya tabi tutulacak.Genelgede, kimler hakkında işlem yapılacağı şöyle sıralandı;

* Terör örgütleri veya legal görünüm altında illegal faaliyet yürüten yapılarla ilişki kuran veya eylem birliği içerisinde olan,* Bu örgüt ve yapıların emir ve talimatlarıyla hareket eden

* Bu örgüt ve yapılara yardım eden* Kamu imkan ve kaynaklarını bu örgüt veya yapıları desteklemeye yönelik kullanan veya kullandıran* Bu örgüt ve yapılarla mücadeleyi engelleyen * Bu örgüt veya propagandasını yapanlar

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler