Haber61'in ajandası 11.06.2016

Haber61 Trabzon'un nabzını tutuyor.

Haber61'in ajandası 11.06.2016

MHP’DE 19 HAZİRAN GERİLİMİ!

MHP’de sular durulmak bilmiyor. MHP Genel Merkezi gelecek hafta sonu tüzük kurultayını toplamaya hazırlanan muhaliflere karşı yeniden yargıya işaret eden bir dizi taktik geliştiriyor. Genel Başkan Devlet Bahçeli 19 Haziran kurultayına katılmayacağını açıkladı.

Genel Merkez kurmaylarına göre Yargıtay kararı partiye ulaşmadan açıkladığı için geçerli olan kurultay tarihi 10 Temmuz. Bu teze dayanarak 19 Haziran kurultayı “yok hükmünde” sayılacak. Genel Başkan Bahçeli “Oyun bozulacak” sloganı ile gideceği 10Temmuz kurultayını yapacak.Genel Merkez’in 19 Haziran’dan sonra yeniden muhalifleri mahkemeye vermesine neden olacak tezler ise şunlar. Genel Başkan açmazsa olmaz, kurultayı çağrı heyeti belirleyemez, divan seçilemez, kurultayda 3’te 2 çoğunluk gerek, delegelerin imzaları gerçek değil.

Genel Merkezin 19 Haziran’ı 6 gerekçe ile yok saymasının bir başka nedeni de tüzük konusu. Hukuken tartışmalı tüzük değişikliği geçerli sayılmayacak. Tüzük değişikliğinin Genel Merkez tarafından işlenmesi gerekecek. Genel Merkez tüzük değişikliğini işlemeyecek.

**

KORAY AYDIN’DAN SERT MESAJLAR!

MHP Genel Başkan adayı Koray Aydın bugün Trabzon’da partililer, delegeler ve vatandaşlarla iftar yemeğinde buluşuyor.

Pelitli Yalıpark’ta gerçekleşecek iftar yemeğinde Aydın’ın önemli açıklamalar yapması bekleniyor. Haber61.net siyaset ajandasına konuşan Koray Aydın “Genel Merkezin hala tüzük değişikliği ve olağanüstü kurultay noktasında olumsuz ve inatçı bir tavır sergilemesini doğrusu anlamış değilim.Yargı kararları bile hiçe sayılıyor. Ama biz kararlıyız 19 Haziran’da tüzük kurultayı toplanacak ve Türkiye’de özlenen-beklenen MHP iktidarı için yeni bir sayfa açılmış olacak” dedi.

Koray Aydın’ın bugün vereceği iftar yemeğine Trabzon delegelerinin tam kadro katılması beklenirken MHP Trabzon ve Ortahisar teşkilatları ile ilçe teşkilatlarından kimlerin katılıp-katılmayacağı merak ediliyor

**

TRABZON VE ARTVİN VALİSİNİN ORTAK KADERİ!

Son Valiler kararnamesiyle merkeze alınan Trabzon Valisi Abdil Celil Öz ile Artvin Valisi Kemal Cirit önceki gün Trabzon havalimanında beraberdi. Artvin’e veda eden meslektaşını Ankara’ya uğurlamak için gelen Trabzon Valisi Öz ile sohbet etme fırsatı da bulduk.

Vali Öz ile Vali Cirit aynı dönemde göreve başlamışlardı ve aynı dönemde ayrılıyorlar. İkisinin kaderi de merkeze alınmak oldu. Elbet de her iki Vali’de sıkıntılı bir dönem yaşadılar. Vali Kemal Cirit Artvin’de maden konusunda zor bir süreç yaşarken Vali Abdil Celil Öz’de Fenerbahçe ve Trabzonspor arasında yaşanan olayların kurbanı oldu bir anlamda. Fakat şu bir gerçek ki hem sayın Cirit hem de sayın Öz samimi-gayretli ve azimli bir şekilde işlerinin başında olup illerine hizmet ettiler. Artvin Valisi Kemal Cirit’i Trabzon’dan uğurlamaya gelenler arasında Trabzon Artvinliler Derneği Başkanı Ahmet Külekçi ile birlikte Bölge Trafik Müdürü Turgay Özkan, işadamı Halim Şahin ve dernek başkan yardımcısı Serkan Coşkun ile birlikte Artvin’den gelen gazeteciler hazır bulundu.

Vali Cirit’in uçağa binmeden önce oldukça duygulu olduğunu ve bir ara gözyaşlarına hakim olamadığının da altını çizelim. Trabzon Valisi Abdil Celil Öz’ün ise Çarşamba günü şehirden ayrılması bekleniyor

**

PRİM BORCU OLANLAR SAKIN HASTA OLMAYIN!

Bağ-Kur ve Genel Sağlık Sigortası(GSS) prim borcu bulunanlara 1 Ekim 2015 tarihinde geçici olarak sağlanan tedavi hizmetlerinden yararlanma süresi 30 Haziran’da sona erecek. Bu tarihe kadar tedavi olanlar, borçları dikkate alınmadan kamuya ait hastanelerde sağlık hizmetinden yararlanabilecekler.

Prim borcu bulunan 4.5 milyon GSS’li ile yüz binlerce Bağ-Kur’lu 30 Haziran’dan sonra tedavi hizmetlerinden yararlanamayacaklar. Ancak bu süre içinde gelir testi yaptırıp borçlarını takside bağladıkları halde tedavi hakları devam edecek.  Türkiye genelinde 25 yaşından büyük olup bir işte çalışmadığı ve geliri olmadığı halde gelir sağlık sigortalısı olarak tescili yapılan kişi sayısı 5 milyon 113 bin kişi. Bunlardan 556 bini, primlerini ödeyerek sağlık hizmetlerinden yararlanıyor.

Geriye kalan 4 milyon 556 bin 397 kişinin prim borcu bulunuyor. Prim borcu olan Bağ-Kurlularda eklenince risk altındakiler 5 milyona ulaşıyor.

**

CHP’DE KURULTAY SESLERİ YÜKSELİYOR!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun rakipsiz girdiği 35. olağan kurultaydan 5 ay sonra partisinde 'seçimli kurultay' sesleri yükselmeye başladı.

CHP içinde kendilerini ulusalcı, devrimci demokrat, özgürlükçü sol olarak nitelendiren tüm muhalif kesimler dokunulmazlıkların kaldırılması sürecinde izlenen politikaya karşı olmakta birleşti.Temmuz ayında yapılması planlanan Tüzük Kurultayı’nın sonbahara ertelenmesi beklenirken, “Artık bir Genel Başkanlık sorunu var” diyen muhalif gruplar bu kurultayın seçimli kurultaya çevrilmesini istiyor.

Dokunulmazlık konusundaki tavrı anlayamadığını söyleyen eski CHP İzmir milletvekili Rıza Türmen ise Adalet ve Kalkınma Partisi'ne (AKP) karşı geniş bir 'demokrasi cephesi' oluşturulması için sol grupların, sendikaların, sivil toplum kuruluşlarının katılacağı bir kurultay toplanması çağrısı yaptı. 

**

İNCE VE PEKŞEN YOLLARA DÜŞTÜ!

CHP’de Parti içindeki muhalifler ulusalcı, özgürlükçü sol, devrimci demokrat diye gruplaşıyor.

CHP içindeki tüm bu muhalif kesimler dokunulmazlıkların kaldırılması sürecinde izlenen politikayı eleştiriyor. Muharrem İnce yurt gezilerine çıkıyor ve salon toplantıları düzenliyor. Hatta, parti yönetiminden bile bu politikayı samimiyetle destekleyen pek kimse yok gibi. Eleştirilerin dozu giderek artarken, seçimli olağanüstü kurultay ve genel başkanlık tartışmaları da yeniden başladı.

Önceki kurultayda yarıştan çekilen Muharrem İnce sahaya indi. Yurt gezilerine çıkıyor ve salon toplantıları yapıyor. İnce’nin en büyük destekçisi ise CHP Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen. Kulislerde tüzük kurultayının seçimli kurultaya çevrilmesi çabalarına dikkat çekilirken; dokunulmazlıkların kaldırılmasından sonra yaşanacak gelişmeler ve erken seçim, referandum senaryoları nedeniyle tüzük kurultayının ertelenebileceği konuşuluyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler