Haber61'in Ajandası - 08.12.2015

FESHANE’DE TOPBAŞ FIRTINASI ESTİ! Feshane’de Karadeniz rüzgarı yerine Topbaş fırtınası esti!3-6 Aralık 2015 tarihleri arasında İstanbul’da gerçekleşen Fetih Kutlamaları ve  Trabzon tanıtım günlerine gıda ürünleri satışı yasağı damgasını vurdu. Trabzon tan

Haber61'in Ajandası - 08.12.2015

FESHANE’DE TOPBAŞ FIRTINASI ESTİ!

Feshane’de Karadeniz rüzgarı yerine Topbaş fırtınası esti!3-6 Aralık 2015 tarihleri arasında İstanbul’da gerçekleşen Fetih Kutlamaları ve  Trabzon tanıtım günlerine gıda ürünleri satışı yasağı damgasını vurdu. Trabzon tanıtım günleri öncesi gerçekleşen Sinop günlerinde yaşanan gıda zehirlenmesi yüzünden İstanbul Büyük şehir Belediyesi tarafından alınan karar gereği Feshane’de her türlü gıda satışına yasak geldi.Bu karar üzerine harekete geçen Trabzon Dernekler Federasyonu Başkanı Mustafa Demir başta İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş olmak üzere yetkililerle görüşmek için çaba sarf etti. Bütün girişimlere rağmen bu karardan vazgeçilmedi ve yasak aynen uygulandı. Trabzon'un ekmeği,tereyağı,beton helvası,çayı,pidesi,fındığı,Akçabaat köftesi gibi birçok gıda Feshane’ye  alınmaması etkinliğe gelen hemşerilerimizi hayal kırıklığına uğrattı.Elinde çantalarla alışverişe gelenler geri dönmek zorunda kaldı.Fakat bütün u olumsuzluklara rağmen her yıl olduğu bu yıl da binlerce hemşerimiz Feshane’de Trabzon Günlerine katılım yaparak sahip çıktı.Yaşanan gıda krizinde Trabzon Günlerinin organize edilmesinde emeği olan Ru-An Fuarcılık’ta mağdur olmasına rağmen 3 gün süren etkinliğin en güzel şekilde geçmesi için büyük çaba gösterdi. Trabzon günleri bu yıl İstanbul dışında Antalya ve Bursa’da yapılacak .17-20 Aralık 2015  tarihleri arasında ise Antalya’da(Cam Piramit) Trabzon Tanıtım Günleri düzenlenecek.18-21 Şubat 2016 tarihinde ise Trabzon’un Kurtuluşu’nun 98.Yılı Kutlamaları ve Tanıtım Günleri Bursa’da(Merinos) gerçekleşecek. Trabzon’un Kurtuluşu’nun 98.Yıldönümü Kutlamaları ve Sivil Toplum Kuruluşları Tanıtım Günleri ise 25-28 Şubat 2016 tarihinde İstanbul Feshane Kültür Merkezinde gerçekleşecek.

DUALARIMIZ NİZAM AYAZ İÇİN!

DUALARIMIZ NİZAM AYAZ İÇİN!

Trabzon Dernekleri Federasyonu Başkan Vekili Oflu hemşerimiz Hüseyin Ayaz oldukça renkli bir kişiliğe sahiptir.Tam bir Trabzon ve Trabzonspor sevdalısıdır.Kardeşinin hastalığı yüzünden bu yıl Feshane’de  gerçekleşen  Trabzon Tanıtım Günlerine katılamadı.Yokluğu fark edildi,gözler onu aradı.26 yıldır sivil toplum örgütlerinin içinde olan,insanlığa hizmeti her şeyi önünde kabul eden Hüseyin Ayaz’ın yaşamla mücadelesi ise oldukça çarpıcı bir direnişe tanıklık ediyor.Yakın zamanda kanser hastalığı yüzünden bir çok yakınını kaybeden Hüseyin Ayaz kanser hastalığı ile mücadele ve kanser hastaları ile dayanışma noktasında da başı çekiyor.Hüseyin başkanın bugünlerdeki sıkıntısı ise ne yazık ki yine aynı.Aile şirketinin Genel Müdürü olan kardeşi Nizam Ayaz’ın sağlık durumu bugün gelecek güzel bir habere bağlı. Kardeşinin uzun zamandır tedavi gördüğü hastalığının yeniden nüksetmesi Hüseyin başkanı yıktı!Kardeşinin yanından bir an olsun ayrılmayarak  hastanelerde çare arıyor.Bugün ise  Çapa Tıp Fakültesi Cerrahi konseyi  heyetinin vereceği iyi  haberi bekliyor. Allah şifasını verir diyerek Hüseyin Ayaz başkana ve kardeşine geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.

CHP’DE GÖZLER İL KONGRESİNDE!

CHP’DE GÖZLER İL KONGRESİNDE!

CHP Trabzon örgütlerinde gözler artık 26 Aralık’ta gerçekleşecek İl Kongresine çevrilmiş durumda.20 Kasım’da başlayan ilçe kongreleri 6 Aralık’ta son buldu.CHP Trabzon İlçe kongrelerinde çoğu mevcut başkan yerini korurken Ortahisar ilçesi başta olmak üzere Çarşıbaşı, Maçka, Akçaabat, Köprübaşı ve Arsin’de değişim yaşandı.Ortahisar’da Mehmet Recep Arslantürk,Akçaabat’ta Musa Hacıoğlu, Arsin’de Hasan Sungur,Maçka’da Nihan Göktürk,Köprübaşı ilçesinde Kemal Balcı, Şarşıbaşı İlçesinde ise Hacı Sultan Balcı CHP’nin yeni ilçe başkanları oldu.Of’Fahri Kaptanoğlu, Vakfıkebir’de Mehmet Keskin,Hayrat’ta Ali Nuhoğlu,Sürmene’de Hüseyin Çebi,Yomra’da Hasan Ali Çuvalcı,Beşikdüzü İlçesinde Kadem Karadeniz,Çaykara’da Mehmet Yazıcı,Şalpazarı’nda Ünal Özen,Araklı’da Mecit Solmaz,Tonya’da Muhammet Karadeniz mevcut ilçe başkanlıklarına devam ediyor.26 Aralık’ta gerçekleşecek CHP Trabzon İl Kongresine ise Ortahisar ve Akçaabat ilçesinin damgasının vurması bekleniyor.Her iki ilçenin toplam delege sayısı 200’ü buluyor.CHP Trabzon İl Başkanlığı için henüz ortaya çıkmış birisim yok.Mevcut CHP Trabzon İl Başkanı Güzide Önsel Uzun’un yeniden aday olması bekleniyor.CHP Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen’de tek adaylı bir kongreden yana tavır koyuyor.

TRABZON KONGRESİNDE KADININ ADI YOK!

TRABZON KONGRESİNDE KADININ ADI YOK!

Trabzonspor kongresine katılım noktasında tarihi bir rekor kırıldı.9 bin 996 delegenin oy kullanma hakkı olduğu Trabzonspor Olağan Genel Kurulunda tam  7 bin 395 kişi sandık başına gitti.Üç başkan adayının yarışı nefesleri kesti kazanan ise Muharrem Usta oldu.Sağ-duyunun hakim olduğu kongre her yönüyle Türk sporuna damgasını vurdu.70.genel Kurulda oy kullanan delegeler arasında çok az sayıda kadın delegenin olması dikkat çekerken Trabzonspor Başkan adaylarının listelerde kadınlara yer vermemesi de tepki çekti.Trabzonspor Kongresinde oyunu kullanan AK Parti Trabzon Milletvekili Ayşe Sula Köseoğlu kadınların siyasette-sporda-kültürde-iş dünyasında yaşamın her alanında olması gerektiğinin vurgusunu yaparak “Trabzonspor’umuza sadece kadın üye değil kadın başkan bile yakışır.Umarım önümüzdeki kongrelerde kadınlara şans verilir” dedi.Kongreye oy kullanmak için gelen AK Parti Ortahisar Belediye Meclis Üyesi Mimar Hatice Öztürk ile geçen dönem Muharrem Usta’nın listesinde yer alan Av.Sibel Suiçmez’de bu duruma tepki koyarak “Kadınların yöneticilikteki başarısını kabul etmek istemeyen bir anlayış var.Bu doğru değil.Ama kadınlarda bu nokta daha girişken olmalı yetki ve sorumluktan kaçmamalı” dedi.

TRABEL ÇALIŞANLARI KADRO BEKLİYOR!

TRABEL ÇALIŞANLARI KADRO BEKLİYOR!

Kamuda çalışan taşeron işçilerin gözü kulağı Bakanlar Kurulu'nda... Asıl işi yapan taşeronlara kadro için süreç başladı.Taşeronlara yönelik liste Hazine, Devlet Personel Başkanlığı, Çalışma Bakanlığı ile işçi memur sendikalarının görüşü alınarak Maliye'nin teklifi üzerine Bakanlar Kurulu'nca belirlenecek. Asıl iş ve yardımcı iş tanımları açık bir şekilde tanımlanacak.Hangi işlerin asıl iş, hangilerinin yardımcı iş olduğu kurumlar bazında tek -tek tespit edilecek. Bakanlar Kurulu, önümüzdeki günlerde taşeron işçilerle ilgili bu listeyi açıklayacak. Ardından da kamuda asıl işi yapan taşeron işçilere kadro için yasal düzenleme gerçekleştirilecek.Kamuda yaklaşık 700 bini aşkın taşeron işçi bulunuyor. Bunların da yaklaşık 200 bininin asıl işlerde çalıştığı tahmin ediliyor. Yapılacak düzenleme ile 200 bin taşeron işçi kadroya kavuşacak. Hastanelerde taşeron üzerinden çalışıp asıl işi yapanlar, karayollarında yol işçileri, laboratuvar çalışanları kadroya alınacak. Taşeronların kamuya geçiş için zorunlu olan KPSS sorunu ortadan kaldırılacak. Trabzon Büyükşehir Belediyesinde çalışan yaklaşık 700’e yakın işçi de kadro umudu ile beklemeye devam ediyor.İşçilerin en büyük güvencesi Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu.Ailelerini geçindirmekte oldukça zorlanan İşçiler Trabzonlu Bakan Soylu’dan müjdeli haber bekliyor.

RUSYA’YI BIRAK BOSNA’YA BAK!

RUSYA’YI BIRAK BOSNA’YA BAK!

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Artvinli hemşerimiz Faruk Çelik, Bosna-Hersek'in Türkiye'den yaş meyve-sebze talebinde bulunduğunu açıkladı. Rifat Hisarcıklıoğlu başkanlığında Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) temsilcilerini makamında kabul eden Bakan Çelik, Rusya'nın uyguladığı ambargo sonrasında Türk çiftçisini bir nebze de olsa rahatlacak açıklamalarda bulundu.Bu sabah Bosna-Hersek'ten yetkililer ile görüştüğünü aktaran Çelik, "Bosna-Hersek, resmen Türkiye'den yaş meyve-sebze talebinde bulundu. Türkiye'den bu güne kadar çok az yaş meyve-sebze aldığını ifade eden yetkililer, ihtiyaçlarını başka ülkelerden gidermek zorunda kaldıklarını, ama bundan sonra Türkiye'den daha fazla alım yapılacağını söylediler" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler