Haber61'in Ajandası 05.02.2016

TRABZON’DA DÖRT BAKANLI TURİZM ZİRVESİ! Trabzon 7 Şubat Pazar günü  dört bakanla birlikte 9 ilin valisi,rektörleri, il kültür turizm müdürleri, belediye başkanları, kaymakamları,turizm yatırımcılarını ağırlayacak. Nov Otel’te saat 10.00’da başlayacak “Kar

Haber61'in Ajandası 05.02.2016

TRABZON’DA DÖRT BAKANLI TURİZM ZİRVESİ!

Trabzon 7 Şubat Pazar günü  dört bakanla birlikte 9 ilin valisi,rektörleri, il kültür turizm müdürleri, belediye başkanları, kaymakamları,turizm yatırımcılarını ağırlayacak.

Nov Otel’te saat 10.00’da başlayacak “Karadeniz Bölgesi Turizm Toplantısı”na Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal,Gençlik ve Spor Bakanı Çağatay Kılıç ve Maliye Bakanı Naci Ağbal katılacak.Trabzon ve bölge Turizmin sorunları ve çözüm önerileri  konusunun enine-boyuna masaya yatıracağı toplantıda önemli kararların alınması bekleniyor.Toplantı ile ilgili açıklama yapan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu “Birlikte hareket etmek adına turizm avantajını iyi yönetmemiz gerekir.Geçtiğimiz sezon verimli bir sezon geçirmiştir.Bunun neticesinde adımlar atmamız gerekir.Bölgesel sorumluluğumuz hem geleneğimiz gereği hem de şehrin kalkınması turizm açısından yönetebileceğimiz bir zaman dilimi söz konusudur.Bu fırsatı kaçırmamalı,yetkili konjonktürler bu fırsat değerlendirmelidir. Trabzon çok önemli bir turizm fırsatı ile karşı-karşıyadır” dedi.

ESNAF KREDİ ŞOKU YAŞIYOR!

ESNAF KREDİ ŞOKU YAŞIYOR!

Hükümetin esnafa verdiği 30 bin TL faizsiz krediye ilgi yoğun,talep yüksek.Ancak bazı kefalet kooperatiflerinin esnaf için öne sürdüğü şartlar adeta “size kredi vermiyoruz” cinsinden.

Zordaki esnaf hem bunu şokunu yaşıyor hem de yetkililerin kendilerine ses vermelerini istiyor.Esnafın 30 bin TL faizsiz kredi için talepleri şunlar:15 bin lira için üç,10 bin lira için iki kefil şartı kaldırılsın.Kredisini düzgün ödemeyen esnaftan arsa-ev-dükkan tapusu istenmesin.Kredinin iki katı ipotek isteniyor.Bu şart kalksın.30 bin lira faizsiz kredi için yüksek kesinti yapması engellensin.Her kooperatif kendi kafasına göre kesinti yapmasın.928 kooperatif başkanına yapılan düzenlemeler eksiksiz ve zamanında bildirildin.500 liranın üzerinde kesinti alan kooperatifler tespit edilsin.Kredi verilirken özel bankalarda olduğu gibi sadece kredi notuna bakılsın.Kredinin neden alındığı ile ilgili proje şartı kaldırılsın.Zorda olan esnafa verilecek kredide bürokratik engeller kaldırılsın

VERGİLER ASGARİ ÜCRETİ HAM YAPTI!

VERGİLER ASGARİ ÜCRETİ HAM YAPTI!

Hükümetin asgari ücreti bin 300 TL’ye çıkarma vaadi milyonlarca kişiyi heyecanlandırmıştı.Verilen sözler tutuldu ve asgari ücret net bin 300 TL’ye çıkarıldı.

Asgari ücretin artması 5.5 milyon kişiyi sevindirdi.Bin 300 TL tüm yıl için geçerli olacak.Ancak yasaya göre yıl içindeki gelir 12 bin 600 lirayı aşınca yüzde 15 olarak uygulanan Gelir Vergisi Oranı yüzde 20’ye çıkıyor.Bu nedenle asgari ücrette düşüş söz konusu.Eylül ayından itibaren toplam geliri 12 bin 600 lirayı aşarak yüzde 20’lik vergi dilimine girecek olan asgari ücretlinin maaş aylık 70 lira civarında düşecek.Asgari ücretli Aralık 2015 yılında yüzde 20’lik vergi dilimine girdiği için maaşı 25 TL azalmıştı.Maaşlarda vergi kesintisi nedeniyle azalma olmaması için yasal düzenleme şart.Asgari ücret pazarlığında bu konu yapılacak düzenleme ile gündeme getirilmişti.

MHP’DE MUHALİFLER MAHKEMEDE!

MHP’DE MUHALİFLER MAHKEMEDE!

Tüzük değişikliği ve Olağanüstü Kurultay için uzun zamandır mücadele veren Meral Akşener,Sinan Oğan ve Koray Aydın’ın başını çektiği MHP’deki muhalif grup kongre kararı çıkması noktasında bugün mahkemeye başvuracak.

Başvuruda 543 üst kurul delegesinin imzasına rağmen MHP yönetiminin kongre toplanması konusunda çağrı yapmadığı belirtilecek. Başvuruda mahkemeye üç MHP’lin ismi sunulacak ve bu kişilerin kongreyi toplamak üzere “yasal temsilci” olarak atanması talep edilecek. MHP Trabzon eski Milletvekili Koray Aydın haber61.net siyaset ajandasına yaptığı açıklamada bunun “kayyum” anlamına gelmediğini belirterek “Bu üç ismin partinin genel merkezine gitmesine gerek yok. Partiyi kayyuma devretme gibi bir durum söz konusu değil.Mahkemece belirlenecek bu üç isim sadece partiyi kongreye çağırıp toplayacak.15 gün içinde bu sürecin tamamlanmasını bekliyoruz. Baştan beri sürdüğümüz tavrımızda ve duruşumuzda en ufak bir değişiklik olmadı-olmayacakta” dedi.Muhalifler mahkemenin Yargıtay’dan üst kurul delegelerinin isim listesini isteyip imzalarla karşılaştırmasını ve üç MHP’liye kongre görevi vermesi bekleniyor.Sulh Hukuk Mahkemesi'nin, muhaliflerin talebini yerinde görmesi halinde, delegelerden seçilecek 3 kişi, "Kurultay Çağrı Heyeti" olarak görevlendirilerek, olağanüstü kurultayın toplanması için gerekli çalışmaları yürütecek.

PERİNÇEK'TEN HÜKÜMETE ÖVGÜ DOLU SÖZLER!

PERİNÇEK'TEN HÜKÜMETE ÖVGÜ DOLU SÖZLER!

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, "Hayatının en mutlu dönemini yaşadığını" söyledi.Perinçek bir gazeteye verdiği demeçte şunları söyledi:

"Hayatımın en mutlu dönemlerindeyim diyebilirim. Türkiye'nin geleceğine güvenle bakıyorum. Birçok karamsar var Türkiye'de. Hiç karamsar bir süreçte değiliz. Bir vatan savunmasında Türk Silahlı Kıvvetleri büyük başarılar kazanıyor. Bu başarıdan mutluluk duyanlarla duygudaşım. İkincisi cemaatler, Fethullah Gülen cemaati falan bunlar tutturamadı Türkiye'de. O da önemli bir gelişme. Fethullah Gülen cemaatinin temizlenmesi, bu da insana umut veren bir gelişme. Üçüncüsü, borçlanma ekonomisinin Türkiye sonuna geldi. Türkiye üretim ekonomisine geçecek. Dördüncüsü, Türkiye Asya'da nefes almaya başladı. En büyük ticaret ortaklarımız, Rusya, Çin Almanya. Komşularımız ilişkiler bizi kardeşliğe zorluyor. Irak, İran, Suriye, Azerbaycan, bunlarla hem güvenliğimiz hem ekonomimiz için işbirliği yapmak zorundayız. Bunların hepsine toplam baktığımız zaman Türkiye Asya'daki yerine yerleşmeye doğru gidiyor. Bunların hepsine baktığmızda bunlar umut veren süreçler. Bunun için ben hayatımın en mutlu dönemini yaşıyorum."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler