Haber61'in Ajandası 01.03.2016

MHP TRABZON’DA YENİNDEN “BİRİNCİ” DÖNEMİ! MHP, Nevşehir,Sivas ve Trabzon teşkilatlarını kapatmıştı. Parti içi muhalif harekete destek veren ve partinin olağanüstü kongreye çağrılmasında 16 il başkanı arasında yer alan Muammer Demeli dönemi kapandı.Dün iti

Haber61'in Ajandası 01.03.2016

MHP TRABZON’DA YENİNDEN “BİRİNCİ” DÖNEMİ!

MHP, Nevşehir,Sivas ve Trabzon teşkilatlarını kapatmıştı.

Parti içi muhalif harekete destek veren ve partinin olağanüstü kongreye çağrılmasında 16 il başkanı arasında yer alan Muammer Demeli dönemi kapandı.Dün itibarıyla MHP Trabzon İl Başkanlığı görevi eski İl Başkanı Nihat Birinci’ye verildi.Nihat Birinci 20 kişilik listesini Genel Merkeze sundu ve kabul gördü.Geçiş süreci noktasında Nihat Birinci’nin bugün-yada yarın basının karşısına çıkıp açıklama yapması bekleniyor..Görevden alınan MHP Trabzon eski İl Başkanı Muammer Demeli ise bugün saat 15.00’te basın toplantısı düzenleyecek.Parti İl Binasında gerçekleşecek açıklamada Demeli’nin önemli açıklamalar yapması bekleniyor.MHP Başkanlık Divanı bazı illerde de değişiklik yapılmasına karar verdi. Buna göre, partinin Elazığ, Samsun, Tokat, Kırklareli, Tekirdağ, Bayburt, Gümüşhane ve Çorum il teşkilatları ile Elazığ, Bayburt ve Gümüşhane merkez ilçe teşkilatlarını, yeni teşkilat kuruluncaya kadar kapatıldı.MHP'de daha önce de Denizli, Aksaray, Uşak ve Kilis il teşkilatları ile Aksaray Merkez ilçe teşkilatı kapatılmıştı.

MEMURLARLA İLGİLİ YASAL DÜZENLEME

MEMURLARLA İLGİLİ YASAL DÜZENLEME

Memurlarla ilgili iki önemli düzenleme dün itibariyle yürürlüğe girdi. Yıllardır yürürlükte olan üst düzey memurlarla, güvenlik-koruma alanında görev yapan memurların doğduğu yere atanamamasına ilişkin kısıtlama kaldırılırken; 2014 Kamu Personeli Seçme Sınavı’na (KPSS) giren yüzbinlerce adaya da bir atanma hakkı daha verildi.

Resmi Gazete’de yayımlanan, Devlet Memurlarının Yer Değiştirme Suretiyle Atanmalarına İlişkin Yönetmelik’te yapılan değişiklikle, memurların atanamayacağı hizmet yerleri maddesi yürürlükten kaldırıldı. Böylece, valiler, kaymakamlar, bölge müdürleri, başmüdürler, il ve ilçe müdürleri, emniyet müdürleri, emniyet amirleri, milli eğitim müdürleri, defterdarlar, mal müdürleri, kadastro müdürleri, tapu sicil müdürleri, nüfus müdürleri ve bunların yardımcıları, taşra teşkilatında görevli şube müdürü, müdür, il ve ilçe müftüsü ve bunların yardımcıları ile koruma ve güvenlik hizmetlerini yürüten personel; kendisinin veya eşinin nüfusa kayıtlı olduğu il ve bu ile bağlı ilçelere artık atanabilecek. Söz konusu memurlar en az 15 yıl süreyle ikamet ettiği il ve ilçelere de atanabilecek. Yetkililer özellikle az gelişmiş bölgelere yapılan atamalarda sıkıntı olduğunu belirtirken, “En azından o bölgenin insanı olup, yine o bölgeye hizmet etmek isteyenler için böyle bir düzenleme yapıldı” bilgisini verdi. 

EMEKLİLİKTE YAŞ BEKLEYENLERE MÜJDE!

EMEKLİLİKTE YAŞ BEKLEYENLERE MÜJDE!

Emeklilik için gün ve yıl şartlarını tamamlamasına rağmen yaşı dolmayanlar için yeni formüller gündeme geldi. Yaklaşık 5 milyon kişinin bu şekilde olduğu belirtilirken mağdurların yeni torba yasada yer bulmak istedikleri belirtiliyor.Emeklilikte yaşı bekleyenlere iyi haber geldi. 9 Eylül 1999'dan önce sigortalı olanların emeklilik şartları daha sonra yapılan reformlarla yükseltilmişti. Bu vatandaşlar şartları doldurmalarına rağmen emekli olamamışlardı. 

Edinilen bilgilere göre; bu vatandaşlar için yeni bir düzenleme yapılması bekleniyor. Eğer bir düzenleme tamamlanırsa bundan ilk etapta 500 bin kişinin yararlanacağı hesaplanıyor. Ortaya gelen formüle göre bu şekilde emekli olacak vatandaşların maaşlarının yüzde 60 ya da 70'ini almaları durumunda emeklilik hakkı verilecek. Takvim'in haberine göre, ayrıca emekliliğine belli süre kalanların bu haktan yararlanabilmesi de ortaya gelen formüller arasında. Yaşa takılanlar ise belli bir yaşa geldiklerini belirterek, "Bu saatten sonra iş de bulamıyoruz. Çalışamadığımız için sağlıktan da yararlanmıyoruz" dediler.

ÖZDAĞ DENGELERİ DEĞİŞTİRECEK!

ÖZDAĞ DENGELERİ DEĞİŞTİRECEK!

Meral Akşener, Sinan Oğan, Koray Aydın ve Süleyman Sazak gibi adaylığını açıkça deklere etmeyen Ümit Özdağ'ın ise "sessiz" ve "derinden" nabız yokladığı ileri sürülüyor. "Mağlubiyet tahlili edilmedi" diyen Özdağ'a Genel Başkan adaylığı baskısı yapıldığı gelen iddialar arasında.

Kayseri milletvekili Yusuf Halaçoğlu ve eski Ankara milletvekili Özcan Yeniçeri ile birlikte olağanüstü tüzük kurultayı çağrısı yapan Ümit Özdağ'a istifa ettiği Başkanlık Divanı ve Merkez Yönetim Kurulu'ndan da "sürpriz" destek geldiği belirtildi.

Bazı Başkanlık Divanı ve MYK üyelerinin bildiri sonrası Özdağ'ı "gizlice" telefonla arayıp gösterdiği tavrından dolayı tebrik ettiği iddia edildi. Özdağ'a muhaliflere olağanüstü kongre için imza vermeyen İl ve ilçe başkanlarından da çok sayıda telefon geldi. Divan ve MYK üyelerinin Devlet Bahçeli'ye "sadakatten" dolayı şimdilik açık tavır sergilemedikleri öne sürüldü.MHP kulislerine, Ümit Özdağ'ın depreme neden olan çıkışının ardından Meclis'teki bir grup milletvekili ile bazı MYK üyelerinin de tüzük kurultayı toplanması için bildiri yayınlayacağı yansıdı

TRABZON HAVALİMANINDA ÖNLEM!

TRABZON HAVALİMANINDA ÖNLEM!

Türkiye'nin çeşitli illerinde son dönemde yaşanan terör olaylarının ardından harekete geçen İçişleri Bakanlığı, 81 ilde bulunan havalimanları, limanlar, otogarlar ve tren istasyonlarında güvenlik incelemesi başlattı. Bakanlığın görevlendirdiği müfettişler, ilgili noktalara giderek incelemelere başladı. Şubat ayının sonuna kadar incelemelerini bitirecek müfettişler, çalışmaları ile ilgili rapor hazırlayarak bakanlığa sunacak.

Ankara ve İstanbul'da meydana gelen terör eylemlerinin ardından yurt çapında güvenlik önlemlerini üst seviyeye çıkartan İçişleri Bakanlığı, eylem yapılması muhtemel noktalarda da güvenlik incelemesi başlattı. Bakanlığın görevlendirdiği müfettişler, 81 ilde bulunan havalimanları, limanlar, otogarlar ve tren istasyonlarında incelemelerine başladı. Trabzon havalimanında da güvenlik noktasında gerekli önlemlerin alındığı belirtildi

TRABZON'UN VALİSİ VE EMNİYET MÜDÜRÜ

TRABZON'UN VALİSİ VE EMNİYET MÜDÜRÜ

Şehirlerde her zaman kilit isimler bellidir..Vali ve Emniyet müdürleri her süreçte diken üzerindedir..Çok gariptir ki yaşanan olumlu hiç bir şey onlara mal olmaz ama nerede bir aksaklık nerede bir yanlış ve nerede yolunda gitmeyen şey varsa fatura onlara kesilir.

Bu koltukların bedeli ağırdır anlayacağınız.Trabzon'da da durum aynı.

Namlunun ucunda iki isim oldu her zaman: Trabzon Valisi Abdil Celil Öz ve İl Emniyet Müdürü Murat Köksal.Trabzon konum itibarıyla zor bir şehir. Trabzon'da bu makamların hakkını vermek te kolay değil. Karadeniz'in başkenti olan Trabzon gerek asayiş gerekse sosyal yaşamın merkezi konumunda.Bu hızlı sürece ayak uydurmak için suyun başında olanların hazırkıta olması yetmiyor. Başarı,istikrar ve disiplin şart! En ufak bir hata ve boşluk şehri bir anda gündeme taşımaya yetmiyor. Geçmiş yıllarda yaşanan büyük olayları hatırlarsak ne demek istediğimi daha iyi anlayacaksınız.Trabzon'da neler yaşanmadı hangi oyunlar oynanma dı ki!Valiler ve Emniyet Müdürleri kararnamesinin gündemde olduğu şu süreçte Trabzon Valisi ve Emniyet Müdürü hakkında yazacak çok fazla bir şey yok.

Biz insanları ya uzaklaşınca ya da ölünce kıymetini biliriz.Trabzon Valisi Öz ve Emniyet Müdürü Köksal'ın samimi bir şekilde hizmet verdiğini ve başarılı olduğunu düşünüyoruz - 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler