Göz Kapağı Estetiği Nedir? Göz Kapağı Estetiği Ameliyatı Nasıl Yapılır?

Göz kapağı estetiği hem üst göz kapağı hem de alt göz kapağı olmak üzere iki şekilde uygulanan bir işlemdir.

Göz Kapağı Estetiği Nedir? Göz Kapağı Estetiği Ameliyatı Nasıl Yapılır?

Göz kapaklarında çeşitli nedenlere bağlı olarak göz kapağı sarkması meydana gelen kişilerde bu bölgede bulunan fazla dokunun alınması uygulaması olarak bilinir. Cerrahi bir işlemdir. Göz kapağı estetiği ameliyatı alanında uzman bir plastik cerrah tarafından uygulanır. Göz kapağı estetiği uygulaması ile yalnızca fazla deri alınmaz, aynı zamanda bu bölgede oluşan torbalanma ve morluk gibi deformasyonlar da giderilir.
 
Zamana bağlı olarak göz kapağında yer çekimi faktörünün de etkisi ile sarkmalar meydana gelir. Yaş artışına bağlı olarak da göz çevresinde torbalanmalar, renk değişiklikleri, kırışıklıklar ve sarkmalar oluşmaktadır. Ek olarak aşırı güneş ışığına maruz kalma, uyku bozukluğu, hava kirliliği ve çok sık alkol ve sigara tüketimi de göz çevresine zarar veren etkenler arasındadır. Tüm bunlar birleştiğinde göz kapağı estetiği ameliyatı zorunlu bir işlem haline gelmektedir.

Göz kapağı estetiği için herhangi bir tıbbi rahatsızlığı bulunmayan herkes bu işlemi yaptırabilir. Göz kapağı estetiği nedir, göz kapağı estetiği nasıl uygulanır, göz kapağı estetiği fiyatları ne kadar gibi soruların cevapları için yazımızın devamını okuyabilirsiniz.

Göz kapağı estetiği hangi durumlarda gereklidir?

Göz kapağı estetiği
ameliyatı uygulanması için kişinin göz çevresinde birtakım deformasyonların meydana gelmiş olması gerekmektedir. Bu deformasyonlar aşağıdaki şekilde sıralanabilir:
•    Üst göz kapağında yer alan cilt fazlası dokular
•    Cilt altında bulunan bağ ve kas dokudaki zayıflıklar
•    Yağ dokuda meydana gelen çökme ve benzeri sorunlar
•    Gözyaşı bezi sarkması
•    Alt göz kapağında meydana gelen sarkma ve gevşemeler
•    Torbalanmalar
•    Fazlalık deri
Bu gibi deformasyonlara sahipseniz göz kapağı estetiği ameliyatı olmanız gerekmektedir. Ancak işlemi yaptırmadan önce muhakkak kapsamlı bir doktor muayenesinden geçmek önemlidir.

Göz kapağı estetiği ameliyatı için en uygun yaş aralığı nedir?
Göz kapağı estetiği uygulaması çoğunlukla 35 yaş ve üstü hastaların başvurduğu bir cerrahi işlemdir. Genellikle göz kapağında meydana gelen deformasyonlar ve yaşlılık belirtileri bu yaştan sonra ortaya çıkmakta veya daha fazla belirginleşmektedir. Ancak estetik açıdan göz kapağı estetiği uygulamasını bir kenara bırakırsak tıbbi açıdan bir sorun var ise bu yaş aralığı inebilir.
Göz kapağı estetiği göz kapaklarında oluşan yaşlanma etkilerini durdurmaya yeten bir uygulama değildir. Ancak yaşlılık belirtilerini azalttığı saptanmıştır. Ek olarak göz kapağı estetiği ameliyatı uzun yıllar kalıcılığını koruyan bir işlemdir. İşlem sonrasında kişinin göz çevresinde yorgun ve solgun görüntü yok olur.
 Göz Kapağı Estetiği Nedir? Göz Kapağı Estetiği Ameliyatı Nasıl Yapılır?
Göz kapağı estetiği ameliyatından önce dikkat edilmesi gereken noktalar nelerdir?
Göz kapağı estetiği ameliyatı cerrahi bir işlemdir. Her cerrahi işlemde olduğu gibi göz kapağı estetiği uygulamasının da belli başlı riskleri bulunur. Bu nedenle işlem öncesinde dikkat edilmesi gereken bazı önemli detaylar mevcuttur. Enfeksiyon riski oldukça yaygın olarak bilinen risklerdendir. Bunun dışında ameliyat sonrası bazı hastalarda kanama da meydana gelebilir. Bu nedenle göz kapağı estetiği yaptırmadan en az 2 hafta önce kişi eğer kan sulandırıcı ilaçlar kullanıyor ise bunların kullanımına ara vermelidir. Ayrıca göz kapağı estetiği ameliyatı olmadan en az üç hafta önce sigara ve alkol tüketimi bırakılmalıdır. Ek olarak bitkisel ürünlerin kullanımı da yasaktır.

Üst göz kapağı estetiği nasıl yapılır?
Üst göz kapağı estetiği ameliyatı uygulanırken göz kapağı düşüklüğü yaşanan bölgedeki fazla doku çıkarılır ve deri kesilerek alınır. Üst göz kapağı estetiği ameliyatında kesi göz kapağı kıvrımının olduğu yerden çizilir. Bu nedenle ameliyattan sonra kalan iz görünür yerde olmamaktadır. Üst göz kapağı estetiği uygulaması kaş kaldırma ve alın germe işlemleri ile beraber kombine edildiğinde daha etkili sonuçlar oluşur. Üst göz kapağı estetiği fiyatları hakkında bilgi almak için kliniğimizi arayabilirsiniz.

Alt göz kapağı estetiği nasıl yapılır?
Elmacık kemiklerinde bulunan fazla yağlar yaş artışına ve yer çekimine bağlı olarak zamanla aşağı doğru inerler. Bu durumun sonucunda da alt göz kapağı bölgesinde sarkmalar oluşur. Ek olarak ağız kenarlarında bulunan çizgiler de belirginleşir. Bu gibi semptomlar kişinin daha yaşlı görünmesine sebep olur. Ayrıca kişinin daha solgun ve yorgun görünmesine yol açarlar. Alt göz kapağı ameliyatında hedef yağ yastıkçıklarıdır. Endoskopik biçimde yapılan bu uygulama ile yağ yastıkçıkları yerine tekrar asılarak oluşan sarkma ve çökmeler giderilir. Uygulanan bu teknik sonrasında alt göz kapakları tekrar bir incelemeye alınmaktadır. Alt göz kapağı ameliyatında kesiler kirpiklerin altından uygulanır. Alt göz kapağı estetiği fiyatları hakkında bilgi almak için kliniğimize ulaşabilirsiniz.
 
Göz kapağı estetiği ameliyatı sonrasında süreç nasıl ilerler?
Göz kapağı estetiği ameliyatı öncesinde uygulanması gereken kurallar olduğu gibi sonrasında da takip edilmesi gereken önemli hususlar mevcuttur. Göz kapağı estetiği oldukça kolay ve pratik uygulanabilen bir işlem olmasıyla bilinir. Ne kadar küçük bir operasyon gibi gözükse de ameliyat sonrasında göz kapaklarında şişme meydana gelir. Bu nedenle göz kapağı estetiği sonrasında en az bir hafta istirahat etmek önemlidir. Bununla beraber göz kapağı estetiği ameliyatı acısız bir işlemdir. İşlem sonrası hastanın hastanede kalmasına gerek yoktur.

Göz kapağı estetiği uygulamasının komplikasyonları nelerdir?
Göz kapağı estetiği ameliyatının olası birtakım riskleri bulunur. Bu risklerden bir tanesi enfeksiyondur. Bazı hastalarda işlem sonrasında göz kapaklarında nadir de olsa enfeksiyonlar meydana gelmektedir. Göz altı derisinde kanamalar da oluşabilir. Ayrıca morluk ve kızarıklık gibi semptomlar da görülebilir. Genel olarak göz kapağı estetiği ameliyatında hastayı bekleyebilecek riskler bu şekildedir.

Göz kapağı estetiği ameliyatı genel ve lokal anestezi olmak üzere iki şekilde uygulanmaktadır. Bu işlemin muhakkak alanında uzman bir plastik cerrah tarafından uygun hijyenik koşulların ve teknolojik donanımın bulunduğu bir hastane ortamında gerçekleştirilmesi gerekmektedir. Göz kapağı estetiği ameliyatı genellikle 1 ila 3 saat arasında sürer. Fakat yine de bu saat aralığı kişiden kişiye değişiklik gösterebilir. Göz kapağı estetiği hastanede yatmayı gerektirmez. Kişi aynı gün içerisinde evine dönebilir.

Göz kapağı estetiği ameliyatından sonra nadir de olsa hafif bir ağrı veya sızı hissedilebilir. Bu durum basit ağrı kesiciler yardımıyla kolayca son bulmaktadır. İşlemden sonraki bir hafta boyunca şişlik veya morluk gibi komplikasyonlar ortaya çıkabilir. Ancak bu durum geçicidir.
 
Göz kapağı estetiği fiyatları ne kadar?
Göz kapağı estetiği fiyatları alt ve üst göz kapağı estetiği fiyatları olmak üzere değişiklik gösterir. Sağlık Bakanlığı onaylı merkezlerin internet sitelerinde belirtmeleri yasal değildir. 02122414624 no’lu telefondan polikliniğimizi arayarak göz kapağı estetiği fiyatları hakkında bilgi alabilirsiniz.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Nedir, Ne Anlama Gelir?