Diş fırçalamak orucu bozar mı? Diyanetin diş fırçalama fetvası

İlk sahura kalkmamıza az bir zaman kaldı. İbadetle geçirilecek Ramazan ayında oruç tutmaya hazırlanan Müslümanlar çeşitli konuları merak ediyor. Diş fırçalarken diş macunu yutmak orucu bozar mı Diyanet bununla ilgili fetva yayınladı mı merak ediliyor. Diş fırçalamak oruç bozar mı? İşte yanıtı

Diş fırçalamak orucu bozar mı? Diyanetin diş fırçalama fetvası

11 ayın sultanı Ramazan ayına girmemize ve oruç tutulmaya başlanmasına sayılı saatler kaldı. Yemekten sonra diş fırçalamak kişisel bakımına önem veren herkesin yaptığı bir temizlik uygulaması. Peki diş fırçalarken diş macunu yutmak orucu bozar mı? Diyanet fetva yayınladı mı araştırılıyor. İşte merak edilen sorunun yanıtı...

Diş macunu yutmak orucu bozar mı? Diyanet fetvası ne diyor?

DİŞ MACUNU YUTMAK ORUCU BOZAR MI?

Diyanet İşleri Başkanlığı, herkesin merak ettiği diş fırçalamak ve oruç konusuyla ilgili fetva yayınladı. Diyanet İşleri'nden yapılan açıklamaya göre, oruçlu haldeyken diş macunu yutmak orucu bozuyor. 

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın diş macunu fetvası şu şekilde: "Boğaza su kaçırmadan ağzı su ile çalkalamak orucu bozmadığı gibi diş fırçalamakla da oruç bozulmaz (el-Fetâva’l-Hindiyye, I, 220). Bununla birlikte, diş macununun veya suyun boğaza kaçması hâlinde oruç bozulur. Orucun bozulma ihtimali dikkate alınarak, dişlerin imsakten önce ve iftardan sonra fırçalanması, oruçluyken fırçalanacaksa macun kullanılmaması uygun olur."

Diş macunu yutmak orucu bozar mı? Diyanet fetvası ne diyor?

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler