Astım spreyi ve oksijen spreyi orucu bozar mı?

Mübarek Ramazan ayında oruç tutmayı düşünen astım hastalarının en çok merak ettiği soru astım spreyi ve oksijen spreyi orucu bozar mı oluyor. İşte Diyanet'in astım fetvası...

Astım spreyi ve oksijen spreyi orucu bozar mı?

İslam âlemi Ramazan ayında oruç tutarak ibadetlerini gerçekleştiriyor. Ramazan’da oruç tutup tutmayacağını en çok merak edenler, çeşitli sağlık sorunları yaşayanlar oluyor. Astım ve nefes darlığı sıkıntısı yaşayanlar astım spreyi ve oksijen spreyi orucu bozar mı diye merak ediyor. Peki Diyanet İşleri bununla ilgili fetva verdi mi? İşte merak edilen sorunun yanıtı…

ASTIM SPREYİ VE OKSİYEN SPREYİ ORUCU BOZAR MI? DİYANET FETVA VERDİ Mİ?

Diyanet İşleri Başkanlığı Fetva Kurulu, astım hastalarının merak ettiği soruyu yanıtladı. Diyanet’ten yapılan açıklamaya göre, astım ve oksijen spreyi orucu bozmaz.

Diyanet’ten yayınlanan fetva şu şekilde: “Akciğer hastalarının kullandıkları spreyden, bir kullanımda 1/20 mililitre gibi çok az miktar ağıza sokulmaktadır. Bunun da önemli bir kısmı ağız ve nefes boruları cidarında emilerek yok olmaktadır. Bundan geriye bir miktarın tükürük ile mideye ulaştığı konusunda kesin bir bilgi yoktur. Abdest alırken ağızda kalan suyla kıyaslandığında bu miktarın çok az olduğu görülmektedir. Hâlbuki oruçlu, abdest alırken, ağzına su verdiğinde sudan geri kalan miktarın mideye ulaşması halinde nasıl ki oruç bozulmuyorsa, astımlı hastaların rahat nefes almalarını sağlayan, ağıza püskürtülen oksijenli ilaç orucu bozmaz.”

Astım spreyi ve oksijen spreyi orucu bozar mı? Diyanet fetva verdi mi?

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler