AÖL Kayıt yenileme ücreti ne kadar - ​AÖL kayıt yenileme tarihleri açıklandı

Açıköğretim Lisesi'nde öğrenim gören öğrencilerin merak ettiği "AÖL Kayıt yenileme ücreti ne kadar ve ​AÖL kayıt yenileme tarihleri ne zaman?" sorularının yanıtları belli oldu

AÖL Kayıt yenileme ücreti ne kadar -  ​AÖL kayıt yenileme tarihleri açıklandı

Türkiye'de binlerce kişi Açık Öğretim Lisesi'nde öğrenim görmeyi sürdürürken 2. dönemin başlamasını bekliyor. Bu süreçte öğrenciler " AÖL Kayıt yenileme ücreti ne kadar -  ​AÖL kayıt yenileme tarihleri ne zaman" sorularının yanıtlarını ararken merak edilen sorular cevabını buldu.

AÖL KAYIT YENİLEME TARİHLERİ

Açıköğretim Liseleri için 2. dönem kayıt yenileme işlemi yapacak olan öğrenciler için 8 Ocak'ta başvurular başladı. Bu süreç 23 Ocak'ta da son bulacak. Öğrencilerin mutlaka bu tarihler arasında işlemlerini gerçekleştirmesi gerekiyor. 

AÖL KAYIT YENİLEME ÜCRETİ

2. dönem için Açık Öğretim Lisesi'ne kayıt yenileyecek olan öğrenciler önceden belirlenmiş olan harc ücretlerini ödemek zorunda. 2018 yılı için belirlenen ücret 30 TL olurken 5 de Halk Eğitim Merkezi Okul Aile Birliğine yatırılacak. Bu ödemeyi gerçekleştirecek olan öğrenciler T.C. Ziraat Bankası, Türkiye Halk Bankası ve Türkiye Vakıflar Bankası'nın bankamatiklerine veya Türkiye Vakıflar Bankası şubelerine giderek TC kimlik numaraları ile birikte işlemlerini yapabilecekler. Bu işlemi yaptıktan sonra mutlaka makbuzunuzu saklayınız.


DERS SEÇİMİ NE ZAMAN?

Öğrenciler, 26 Ocak 2018 tarihine kadar ders seçimlerini yapmaların gerekiyor. AÖL'ün sistemine girerek Ders Seçme ve Kayıt Yenileme İşlemleri menüsünde bulunan Ders Seçme İşlemi seçeneğinden bu işlemi yapmanız gerekmektedir. Belirlenen süre zarfında işlem yapmayan öğrenciler için   ders seçme işlemleri sistem tarafından yapılır. Öğrenciler seçilen derslerden sınava girmek zorundadır.

AÖL MEZUNİYET ŞARTLARI NELER?

* Öğrenim gördüğü toplam dönemin en az 8 veya üzeri olması,

* Toplam kazanılan kredinin en az 192 veya üzeri olması,

* Ortak derslerin tamamını başarması veya muaf olması, Dil ve Anlatım /Türk Dili ve Edebiyatı dersinden muafiyet olmaması nedeniyle mutlaka başarılması,

* Açık Öğretim Lisesinde en az bir dönem sınava girmiş olması gerekmektedir.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler