AÖF Sınav sonuçları açıklandı mı?

Açıköğretim Fakültesi öğrencileri 16-17 Nisan’da gerçekleştirilen sınavların ardından AÖF sınav sonuçlarının açıklanmasını dört gözle bekliyor.

AÖF Sınav sonuçları açıklandı mı?

Açıköğretim Fakültesi öğrencileri 16-17 Nisan’da gerçekleştirilen sınavların ardından AÖF sınav sonuçlarının açıklanmasını dört gözle bekliyor. Kısa süre öncesinde soru ve cevaplar yayınlanmıştı ancak henüz sınav sonuçları açıklanmadı. Sonuçların gelecek hafta içerisinde açıklanması bekleniyor.

Binlerce öğrencinin girdiği AÖF sınavları sonrasında meraklı bekleyiş devam ederken bazı bilgileri sizlerle paylaşalım

AÖF sınav sonuçları açıklandıktan sonra sınava itiraz etme hakkınız bulunmaktadır. Bu hakkınız açıklama yapılmasının ardından 5 iş günü içerisinde yapmanız gerekmektedir. Bu sürenin ardından yapılan itirazlar kabul edilmemektedir.

Açıköğretim’de ara sınavlarda aldığınız notlarda başarı oranınız şu şekilde oluşmaktadır. Ara sınavda aldığınız notun yüzde 30’u ve dönem sonu sınavında aldığınız notun yüzde 70’i baz alınmaktadır.

Bir Dersin Başarı Notu = (Ara Sınav Notu X %30) + (Dönem Sonu Sınav Notu X %70) değerlerinin toplamı ile hesaplanır.

Bahar dönemi sınavları 4-5 Haziran tarihlerinde yapılacak. İki oturum halinde olacak sınavlar yine ilki sabah 09.30 ile 11.30 arasında ikincisi de 14.00 ile 16.00 arasında gerçekleşecek.

YENİ KAYIT

Açıköğretim de okumak isteyen ve kayıt olmak isteyen öğrenciler en az lise ve dengi okullardan mezun olması gerekir. İktisat ve İşletme Fakültelerine ÖSYM’nin gerçekleştirdiği YGS ile kabul olunur.

YGS’den 150 veya daha fazla almış olan öğrenciler tercih yaparken kontenjana göre bir programa kayıt olabilirler.

Meslek Liselerinden Mezun Olanlar İçin Yeni Kayıt

Mesleki ve teknik ortaöğretim kurumlarından mezun olacakların/olanların istedikleri takdirde, bitirdikleri programın devamı niteliğinde veya buna yakın programların uygulandığı meslek yüksekokulları ile açıköğretim önlisans programlarına sınavsız olarak yerleştirilme işlemleri de yine ÖSYS başvuru ve tercih işlemleri kapsamında yapılmaktadır.

Bu nedenle mesleki ve teknik ortaöğretim kurumlarından ve İmam Hatip Liselerinden mezun olacak/olan adayların Açıköğretim Fakültesinin önlisans programlarına sınavsız yerleştirilme işlemleri için Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi’ne (ÖSYM) başvurmaları gerekmektedir.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem