Antrikot nedir? Nasıl pişirilir? İşte antrikot hakkında merak ettikleriniz...

Et sevenlerin vazgeçemediği, tadı akıllarda kalan enfes dana antrikot nedir, nasıl pişirilir? Pişirmenin püf noktaları nelerdir? Nasıl marine edilir? İşte antrikot hakkında merak ettikleriniz...

Antrikot nedir? Nasıl pişirilir? İşte antrikot hakkında merak ettikleriniz...

En sevilen et lezzetlerinden biri olan antrikot dananın sırt kısmından çıkarılan ve biraz yağlı bir bölgeden alınan et parçasıdır. Antrikot nasıl pişirilir, kıvamı nasıl tutturulur? Mutfağınızda kolayca nefis bir antrikot pişirmenin detaylarını nelerdir? İşte, antrikot pişirmenin püf noktaları…

Antrikot nedir?

Antrikot dananın göğüs omurları üzerinden boyuna doğru uzanan ettir. Hayvanın sırt kısmından, on üç kemikli kaburga bölümünden çıkan özel yağ dokusu yoğun olan bir ettir. Antrikotu lezzetli yapan hem içerisindeki mermerimsi yağ dokuları hem de ortasından geçen kalın yağ tabakasıdır.

Antrikot nedir? Nasıl pişirilir? İşte antrikot hakkında merak ettikleriniz...

Antrikot marine yöntemleri nelerdir?

Büyük bir soğan rendeleyin ve suyunu sıkarak etlerinizi karıştıracağınız kabın içine alın. 1 veya 2 diş ezilmiş sarımsak ile 1 çay bardağı sütü de kabın içine ekleyin. 1 çay bardağı sıvı yağı da ilave ederek biraz hardal ile bir karışım elde edin.Damak zevkinize göre kekik, biber ve tuz da ekleyerek marine sosunuzu karıştırın. Mümkünse taze baharatları kullanmalısınız. Toz baharatlar pişirme esnasında yanabilir. Hazırladığınız sosun içine antrikot etlerinizi ekleyin ve güzelce harmanlayın. Kullandığınız kabın ağzının kapalı olmasına özen gösterin ve mümkünse bir gece önceden hazırlığınızı yapmış olun. Eğer vaktiniz az ise en az 2 saat olacak şekilde etlerinizi marine sosu içinde dinlendirin.

Ayrıca antrikotu mühürlemek için etin demir döküm bir tavanın içerisinde mühürlenmesi önemli. Demir döküm tavalar ısıyı eşit şekilde dağıttıkları ve etin suyunu içinde saklamasına yardımcı olduğu için mühim bir detay.

Antrikot nasıl pişirilir?

-Büyük bir soğan rendeleyin ve suyunu sıkarak etlerinizi karıştıracağınız kabın içine alın.

-1 veya 2 diş ezilmiş sarımsak ile 1 çay bardağı sütü de kabın içine ekleyin.

-1 çay bardağı sıvı yağı da ilave ederek biraz hardal ile bir karışım elde edin

-Damak zevkinize göre kekik, biber ve tuz da ekleyerek marine sosunuzu karıştırın.

-Mümkünse taze baharatları kullanmalısınız.

-Toz baharatlar pişirme esnasında yanabilir.

-Hazırladığınız sosun içine antrikot etlerinizi ekleyin ve güzelce harmanlayın.

-Kullandığınız kabın ağzının kapalı olmasına özen gösterin ve mümkünse bir gece önceden hazırlığınızı yapmış olun. Eğer vaktiniz az ise en az 2 saat olacak şekilde etlerinizi marine sosu içinde dinlendirin.

Antrikot pişirmenin 5 püf noktası 

-Eğer antrikot ızgara üzerinde pişecekse, orta ısıda alevsiz bir ızgara işinizi görebilir.

-Her iki yüzeyi kızarana kadar etlerinizi ızgarada tutabilirsiniz.

-Pişirme tercihiniz antrikot tavada olacaksa tavanızın cinsi bu konuda ayırt edici olacaktır.

-Çelik veya döküm tavaları kullanırsanız daha lezzetli sonuçlar alabilirsiniz.

-Yaklaşık 10 dakika ısınan tavanıza, etlerinizi yerleştirin ve zevkinize göre antrikot mühürleme tekniği ile etinizi pişirin.

-Etleriniz tavada ne kadar çok uzun kalırsa, mühürleme derecesi o kadar yoğun olacaktır. İyi pişmiş bir et için her iki tarafını da 15 dakika boyunca pişirebilirsiniz.

-Antrikot fırında pişmeye de uygun bir ettir. Fırın sıcaklığı 180 derece olduğunda yaklaşık 30 dakikada lezzetli bir antrikot hazırlayabilirsiniz.

-Tüm pişirme yöntemlerini lezzetlendiren marine işlemini bütün etlerinizde uygulayabilirsiniz.

-Pişirme esnasında etinize bıçak veya çatal temas ettirmemelisiniz. Kesilen etin suyu çıktığında lezzetini kaybedecektir.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yemek Tarifleri