Anahtar Deliği - Cardozo coştu. 02.12.2014

Cardozo coştu Yanal'ın hatası. Hacıosmanoğlu'ndan Trabzonlu futbolculara işkence.

Anahtar Deliği - Cardozo coştu. 02.12.2014

CARDOZO COŞTU, YANAL’IN HATASI

Ersun Yanal’ın göreve başlamasıyla birlikte galibiyet serisine bağlayan Trabzonspor, Başkent temsilcisi Gençlerbirliği’ne gol yağdırdı. 4-1.

Büyük umutlarla transfer edilen ve Halilhodziç döneminde kendini bulamayıp beklenen patlamayı yapamayan Cardozo, Avni Aker Stadyumu’nda üç gol birden rakip fileleri havalandırarak hatrich yaptı.

Karşılıklı olarak çok gol pozisyonlarının yaşandığı karşılaşmayı bordo mavililer daha farklı skorla kazanabilir, gol rekoru bile karabilirdi.

Teknik Direktör Ersun Yanal takımı 4-0 galip durumda iken karşılaşmanın 69. dakikasında ön libero Medjani’yi çıkarıp ikinci santrafor olarak Mustafa Yatabare’yi oyuna alarak, orta sahanın direncini tamamen düşürmesiyle gelen Gençlerbirliği’nin şeref sayısının ardından aynı Yanal bu kez hatasını anlayarak, Cardozo’nun yerine ön liberoya Fatih Atik’i alması, karşılaşma devam ederken hatasını düzeltmesi olarak geceye damgasını vuran saha içi gelişmelerden biriydi.

HACİOSMANOĞLU’NDAN TRABZONLU FUTBOLCULARA İŞKENCE

Trabzon’un öz be öz çocukları Mustafa Yumlu ile Zeki Yavru’nun hiçbir geçerli mazeret gösterilmeden kadro dışı bırakılmaları ve bu konuda bordo mavili camianın sessiz kalması çok manidardır.

Yumlu ile Yavru hiç yere kadro dışı bırakılmaları yetmiyormuş gibi takımın idman yaptığı sahada idman yapmalarına müsaade edilmemeleri.

1461’in antrenman sahası kendilerine gösterilmesine rağmen son günlerde bu iki öz çocuğumuza hiçbir resmi tebligat yapılmadan Haluk Ulusoy tesislerinin gösterilmesi, bu futbolculara yapılmış en büyük işkencedir.

Bu işkenceyi yapan da Başkan İbrahim Haciosmanoğlu’nun kendisidir.

Bu kadarına da pes doğrusu.

Ne yapmış Mustafa Yumlu ile Zeki Yavru, Trabzonspor’a ihanet mi etmişler, ne yapmışlar ki, bu iki futbolcu kadro dışı bırakılmalarına rağmen, bugüne değil, ne yeni teknik direktör Ersun Yanal ne de yönetim kurulu tarafından kendilerine iki kelime laf edilmediği gibi bundan sonra ne gibi yol izlemeleri gerektiğini konusunda da resmi bir tebligat yapılmamış.

KİM DEMİŞ BÜROKRATTAN SİYASETÇİ OLMAZ?

Trabzon Vakıflar Bölge Müdürü Mazhar Yıldırımhan ile MHP Büyükşehir Belediye başkan adayı Hüseyin Örs’ün kaderlerinin örtüştüğü biliniyor.

Her ikisi de öncelikle kamu görevlisi olmalarına rağmen, kendilerini Trabzon halkı siyasetçi olarak tanımıştır.

Örs KTÜ’de öğretim üyeliğine devam etmesine rağmen, Yıldırımhan Bölge Müdürlüğü görevini yürütmesine karşın, farklı siyasi partilerde bu iki ismin siyasi gelecekleri Trabzon siyasetinin gündeminde, bu isimleri sevenlerin merakıdır.

Bu ikili dün ortak bir dostlarının işyerinde bir araya geldiler ve eski günleri yad ettikten sonra 7 haziran 2015 tarihinde yapılacak genel seçimde, birbirlerinin hangi pozisyonda yer alacaklarını merak ettikleri için konuyu birbirlerine açıp tartıştılar.

Örs MHP’den Yıldırımhan AK Parti’den milletvekili aday adaylığı düşünüyor.

İkisinin de Trabzon siyasetine farklı kulvarlarda hizmet dönemi gençlik yıllarında öğrencilik döneminde başlamış, her ikisi de siyasette iyi yetişmiş isimlerdir.

BARAJ KALKARSA KOALİSYON TARTIŞMASI BAŞLAR

Anayasa Mahkemesi’ne yapılan bireysel başvurular siyaset gündemine bomba gibi düştü.

Yüzde 10 olarak uygulanmakta olan seçim barajının kaldırılması yönünde açılan davanın görüşülmesine önümüzdeki günlerde Anayasa Mahkemesi başlayacak.

Barajın tamamen ortadan kaldırılma olasılığı şimdilik imkansız gibi görünse de yüksek mahkeme heyetinin kararını şimdiden kestirmek mümkün görünmüyor.

Yüzde 10 barajının tamamen ortadan kalkması durumunda bundan en büyük kaybı AK Parti’nin yaşayacağı tartışılmaya başlandı.

Bazı siyasi görüşlere göre, 2015 seçimine baraj kaldırılmış olarak girilmesi halinde, vatandaşlar büyük ihtimalle kendi partilerine oy verecekleri için bir koalisyon hükümetinin gündeme gelmesi de hesaba katılması gerekiyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler