DGS ek tercih başvuruları bugün başladı!

Dikey Geçiş Sınavı (DGS), ek tercihleri başladı. ÖSYM tarafından paylaşılan ek tercih kılavuzu sonrası bugün itibariyle DGS ek tercihleri başladı.

DGS ek tercih başvuruları bugün başladı!

Ön lisans programlarından mezun olan kişilerin 4 senelik lisans programlarına başlayabilmesi için gerekli olan DSG ek tercih başvuru şartları neler?

1 yıl geçerli olan DGS için birçok aday ek tercih tarihlerini araştırıyor. ÖSYM (Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi) tarafından düzenlenen bir sınav olan DGS sınavına adaylar her sene başvuru yapabilir. Kayıt döneminde başvuru yapmayan adaylar boş kontenjanlara yerleştirilen bir sınav DGS, 

DGS EK TERCİHLERİ NE ZAMAN?
DGS ek tercihler bugün başladı. ÖSYM'nin internet sitesi tarafından yapılan açıklamada 4 Ekim tarihinde başlayan DGS başvuruları 10 Ekim saat 23.59'da son bulacak. 

DGS EK TERCİHLER NASIL YAPILIR?
DGS ek tercihler ÖSYM'nin internet sitesi üzerinden şifre ve T.C. kimlik numaralarınızla giriş yaptıktan sonra elektronik ortamda tercih yapabilirsiniz. 

DGS NEDİR?
DGS, Meslek yüksekokulları ile açıköğretim ön lisans programlarından mezun olan kişilerin örgün lisans programlarına geçiş yapmaları için girdikleri sınava verilen addır. 

DGS ŞARTLARI NELERDİR?
Dikey Geçiş Sınavına herhangi bir yükseköğretim kurumunun ön lisans bölümünden mezun olanlar girebilir. 4 senelik lisans bölümünü bitiren kişiler DGS'ye giremez. Açık öğretim 2 yıllık bölümlerden mezun olan kişiler de DGS sınavına girebilir. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Eğitim