Deva Partisi Trabzon 12 Ağustos Uluslararası Gençlik Günü'nü kutladı

Deva Partisi Ortahisar Gençlik Çalışmaları Başkan Yardımcısı Beyza Hazel Akın, 12 Ağustos Uluslararası Gençlik Günü sebebiyle açıklamalarda bulundu.

Deva Partisi Trabzon 12 Ağustos Uluslararası Gençlik Günü'nü kutladı

12 Ağustos Uluslararası Gençlik Günü dolayısıyla Deva Partisi Ortahisar Gençlik Çalışmaları Başkan Yardımcısı Beyza Hazel Akın açıklamalarda bulundu. Öğrencilerin ve gençliğin ne istediğine vurgu yapan Akın, “Gençliğe balık tutmayı öğretmeyin, balığı tutup vermeyin, bize olta ve temiz bir deniz bırakın, balığımızı biz zaten tutarız” dedi.

Akın açıklamalarını şu şekilde sürdürdü;

“Gençlik nefes almak istiyor, özgür kalmak istiyor, elini korkmadan cebine atmak istiyor, fırsatta imkân eşitliği istiyor. Aslında olması gereken şeyleri istiyor. Ama gelin görün ki bu ihtiyaçlar bu istekler gençlere bir lüksmüş gibi bir lütufmuş gibi sunuluyor. Çoğu gencimiz var olan düzende gelecek kaygısı yaşıyor. Ve bu ruh halinde kayboluyor kimi genç kesim bir an önce yurt dışına çıkmaya çalışırken, kimi kesim maddi yetersizlik ve imkânsızlıktan eğitim hayatına son verip iş hayatına atılıyor, lakin emeğinin karşılığını bile alamıyor. Yani nerden tutarsak tutalım bu sistemde her şey elimizde kalıyor. Avrupa ‘da ki gençlerin imkânlarının onda birine sahip olmayan gençlerimizin elindeki telefonlar lüks sayılıyor. Böyle bir zihniyet olabilir mi? İnsanların zenginlik olarak gördükleri şey teknolojik cihazlarımız mı gerçekten. Gençler olarak var olan sistemde kendimizi sürekli yetersiz ve başarısız hissediyoruz. Üniversite mezuniyetlerini illaki görüyorsunuzdur. Hukuk Fakültesinden mezun olan gençlerimizin pankartında şu yazıyor ‘ Öğrenciler hapishanede, adalet tutuklu, diplomalar gözaltında ‘. Hevesle hazırlandıkları bölümlerden birçok gencimiz alan fark etmeksizin bu sitemlerle mezun oluyor. Bir nesil düşünün ki hayalleri, inançları, gayesi kalmamış.

Gençliği körelen bir ülkeden, ne denli bir başarı bekleyebilirsiniz ki? Gençliğe balık tutmayı öğretmeyin, balığı tutup vermeyin, bize olta ve temiz bir deniz bırakın, balığımızı biz zaten tutarız.

Bende bu gençlerin arasında olduğum için, bu sistemde daha fazla yok olmamak ve kendimi yetersiz hissetmemek için sesim olacağına inandığım DEVA ailesine dâhil oldum.

Genel başkanımız Ali Babacan’ın bize verdiği güvenle gelecek kaygısını yaşamayacağımıza eminiz. Eğitimde yapmak istediği Yüksek Öğrenim eylem planını bütün genç arkadaşlarımın okumasını ve bu konuda eksik kalındığı noktada düşünceleri olan her gencimize DEVA olarak kapımız açık olduğunu belirtmek isterim. Fikirlerinize saygı duyarak geleceğe dönük politikalarımızın oluşmasında da sunacağınız katkı bizler için kıymetlidir.

-BİZ ‘BİLİM ANCAK ÖZGÜR BİR ORTAMDA İLERLEYEBİLİR’ vizyonuyla yola çıkan gençleriz.

-ÜNİVERSİTELERİ ÖZGÜR BIRAKACAĞIZ.

-EĞİTİMİ KALKINMA HEDEFLERİYLE UYUMLU HALE GETİRECEĞİZ.

-ÜNİVERSİTELERİ DÜNYA STANDARTLARINA YÜKSELTECEĞİZ.

-ÖĞRENCİLERİN HAYATINI KOLAYLAŞTIRACAĞIZ.

-AKADEMİSYENLERE ( BİLİM ADAMLARINA) DEĞER VERECEĞİZ.

-ÜNİVERSİTELERİ HALKA AÇACAĞIZ.

-YÖK ‘ Ü VE MÜLAKAT SİSTEMİNİ KALDIRACAĞIZ.

Üniversite diplomalarının kalitesinin ve istihdam yaratabilirliğinin ölçülmesi için mekanizmalar kuracağız. Bunlar Yüksek Öğretim eylem planlarımızdan bazıları. Lise çağındaki gençlerimiz içinde çözüm önerilerimiz oluşturulmaktadır. Saygı Değer Genç arkadaşlarım ülkemizde yargılanmadan, fikrimizden dolayı terörist ya da hain damgası yemeden ötekileştirilmeden, eğitimini aldığımız alanlarımızda işimizi özgürce icra edebilmek için, biz buradayız.

Bu ülkeden gitmesi gerekenler biz değil, bizi yok sayarak hayallerimizi çalan sistem ve sistemin yarattığı çürümüşlüklerdir.

Uluslararası gençlik günümüz kutlu olsun. “ dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler