Daha çok şarj için ufak ipuçları.

Android cihazınızda şarj tasarrufu yaparak daha uzun süre telefonunuzu kullanabileceğiniz birkaç yöntemden bahsetmek istiyorum.
Akıllı telefonlar her geçen gün biraz daha akıllansa da şarj konusunda çok da başarılı olunduğu söylenemez.
Telefon alırken bakmış olduğunuz özelliklerin başında bataryanın kaç mAh olduğu ve ne kadar şarjının dayandığıdır.
Telefonunuzda bazı değişikliklerle şarjınızın daha uzun süre dayanmasını sağlayabilirsiniz. Bunları birkaç başlık altında inceleyelim.

ARKA PLAN UYGULAMALARI
Cihazınızın ayarlar bölümünde yer alan uygulamalar bağlantısına girip oradan çalışan uygulamalara göz attığınızda herhangi bir uygulama açık olmadığı halde çalışıyor olan uygulamaları göreceksiniz. Mesela Whatsapp, Instagram vb.
Eğer bir xperia cihazınız varsa STAMINA modunu açabilirsiniz. Bu modda ekran kapalıyken herhangi bir uygulama (aramalar, sms vs hariç) çalışmaz.
Eğer STAMINA moduna sahip değilseniz ve arkaplanda birden çok uygulama çalışıyorsa (çünkü birazdan yükleyeceğiniz uygulama, arkaplan uygulamalarını sonlandırmak için arkaplanda çalışacaktır) Greenify isimli uygulamayı yükleyebilir ve sonlandırılacak uygulamaları seçip aktif edebilirsiniz.

EKRAN PARLAKLIĞI 
Android cihazlarda şarjın yaklaşık 20% sini ekran tüketir. Ekran parlaklığı ile bu tüketime birazcık mani olabilirsiniz. Ekranı görebileceğiniz kadar kıstığınızda zaten bir süre sonra gözünüz alışacaktır.
Ayrıca ekran kapanma süresini de azaltarak daha az aydınlatma sağlamış olursunuz.

OTOMATİK EŞLEŞME
Telefonunuzda kullandığınız bir çok uygulama verilerin eşitlenmesi için izin ister. Mesela Twitter uygulaması için senkronizasyonu açmadığınızda telefonunuzdan gönderdiğiniz bir direkt mesaj webde gözükmeyebilir. Ya da, e-posta senkronizasyonu kapalıyken gönderdiğiniz e-posta bilgisayırınızdan girince gözükmeyebilir.
Oto Senkronizasyonu gerekmedikçe açmayın. Twitter bildirimleri sizin için önemli değilse, ya da instagram hesabınızdaki bildirimleri girince bakarım diyorsanız senkronizasyonu kapatın.

İHTİYACA GÖRE ŞEBEKE MODLARI 
Eğer sık sık 3G görüntülü görüşme yapmıyorsanız ya da mobil veri yani mobil internet kullanmıyorsanız şebeke modunu GSM’e geçirin. Bu şekilde şarjınız daha uzun süre gidecektir.
Bunun haricinde ufak tefek işlemler daha yapabilirsiniz ama ben bunlara aşırı kısıtlama kategorisinde gördüğüm için değinmeyeceğim. Çok da fazla kendimizi kasıp belki 10dk daha fazla telefon kullanacağım diye kısıtlama yapmamıza gerek yok diye düşünüyorum.

Gelişmelerden haberdar olmak için twitter'dan takip ediniz: https://twitter.com/byMustafaCanbeg

YAZIYA YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR