Haber61

Haber61

Dağ Fare mi Doğuracak!

Trabzonspor"da başkan adayları yönetimlerini oluşturacak isimlerini Divan Başkanlık Kurulu Başkanlığına teslim ettiler.

 

Divan Başkanlık Kurulu"na teslim edilen , Sadri Şener ve İbrahim Hacıosmanoğlu"nun listelerinde yer alacak isimler gündemde ön plana çıktılar. Her iki listenin kamuoyunu tatmin etmediği bize çok sayıda gelen mail ve telefonlarla ortaya çıktı.

 

Kısacası, acaba “ Dağ fare mi” doğurdu. Birazda öyle geliyor bizlere..

Trabzonspor"da çok iyi bir miras bırakarak ayrılan Sadri Şener"in oluşturduğu liste daha etkili ve tecrübeli isimlerden oluşturulmalıydı.

Bir baktık ki,  listelere.. tabirici caizse “ General” çok, ama iş yapacak “ Asker” pek yok. Herkes kendi başının lideri gibi.. Yani.. Birisinin deyimiyle. “Herkes kendinin papazı”. Kimi, daha önceleri, Trabzonspor"da görev yapan isimler. Kimisi ise her dönem değişik başkan adaylarının listelerine girmiş ve çıkmışlar.

 

Kimileri şimdiden camianın tepkisi almaya başlamışlar. İbrahim Hacıosmanoğlu"nun listesinde yer alan bazı isimlerin iradeleri dışında listeye yazıldıklarının duyumları bize  kadar ulaştı.

Nuri Albayrakla birlikte yola çıkan ve daha sonra istifa eden 6"lı grubun içersinde bulunan Faruk Kanca ve Dr. Köksal Günay"ın yanı sıra Trabzonspor Başkan Yardımcılığını yürüten Aydın Pişiren"in isminin listede yer alıp almadığı ise kesinlik kazanmazken, Pişiren"den bu konuda bir açıklama yapması bekleniyor.

 

Eğer, birileri “ Yedekleri çalıştıracağız” diye şaka yapmamışsa.

Trabzonspor"un önü aydınlık yola çıkacak mı acaba?

 

**********             ******              *******            ********     ********     ********

 

Trabzonspor KİT olmaktan kurtarılmalı

 

Trabzonspor'da kesinlikle temizlik olmalı.

 Bu temizlik kulübün başından dibine kadar yapılmalı.

Yok, amcamın oğlu, yok ağabeymim çocuğu yok arkadaşımın oğlu falan filan denilmemeli.

Trabzonspor"un sağlıklı bir kulüp olmasını istiyorsak neşter kesinlikle vurulmalı

Verimli ve üretenler görevlerine devam etmeli, tüketenler Trabzonspor"un yakasından düşürülmeli.

Trabzonspor kulübündeki şişkin kadro, tekel'de, KTÜ ve köy hizmetlerinde (Özel İdarede) bile yok.

Trabzonspor KİT olmaktan kurtarılmalı, yönetici proje üretmeli-maddi veya manevi katkı sağlamalı seyahat ve takım yöneticisi değil, kulüp yöneticisi olmalı. Kimse alınmasın, nasıl iş yerlerinizi taviz vermeden yürütüyorsanız Trabzonspor"un başına kim gelirse gelsin tavizsiz bu kulübe yönetmesi gerekir.

Ama Trabzonspor için koşturmak gerekecek hem de çok koşturmak.

Pratik, sağlıklı ve camiayı rencide etmeyecek kararlar vemek gerekir. Bunun için tecrübe ve deneyimle üretkenlik birleştirilmeli.

İzleme komitesi kesinlikle gözden geçirilmeli. Eski futbolculara daha etkin görevler verilmeli. Sadece yurt içinde ve dışında maçları izlememeli. Trabzonspor'un tüm kategorilerinin gerek idmanlarını gerekse Trabzon'un içindeki dışındaki maçlarını da takip etmeli.

 

Trabzonspor PAF takım veya Süper Genç Takımı, Yıldız Takımı deplasmana gidiyor. Kafilede kim var bir yönetici 2 antrenör oyna maçı gel.

Buradaki futbolcuların oyun düzenlerini, gösterdikleri performansı kim takip ediyor.

Yönetici mi veya antrenör mü?

Bunu kontrol eden bir mekanizma olmalı. Onun için izleme komitesinde görev yapanların Trabzonspor"un alt yapısındaki tüm kategorisinde görev almalı.

Nasıl ki yurt içersinde izlenen futbolculara raporlar veriliyor, Trabzonspor'un alt yapısındaki futbolcular için de raporlar verimli. Bu iş sadece alt yapı koordinatörü ve orda ki teknik adamlarla geçiştirilmemeli. Ortak hareket edilmeli.

 

Trabzonspor'un parasını sokağa kimsenin atma hakkı yok. Onur'un yapısında Trabzon'da çok kaleci var.

Onun için Trabzonlu futbolculara değer verilmeli

Türkiye liglerindeki Trabzonlu futbolcuları herkes tanıyor biliyor.

Bu gençleri kazanılmalı.

Hayal ve yalana kanmayın.

Üretin kesinlikle tüketmeyin.

Trabzonspor üst ve alt yapısı sürekli tüketen ve hantal bir yapı içersinde.

Orayı dinamikleştirin, üretken ve sağlıklı bir kurum haline getirin.

2000 ve 2005 yıllarında ' Süper yetenekler' fışkıracak olarak yapılan söylemler sadece sözde kalmıştır.

Bu söylemlerle sizde karnınız doyuracaksınız biliniz ki daha şimdiden kaybettiniz. Ya oraya çeki düzen veriniz, ya orayı işler hale getiriniz ya da Trabzon'u tümden kucaklayınız.

YAZIYA YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR