Cumhurbaşkanlığı kabinesi bugün toplanıyor! EYT, faiz, başörtüsü...

Cumhurbaşkanlığı kabinesi Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında bugün Beştepe’de toplanıyor.

Cumhurbaşkanlığı kabinesi bugün toplanıyor! EYT, faiz, başörtüsü...

EYT düzenlemesi, sözleşmeli personel ile taşeron ve geçici işçilerin son durumu, Adalet Bakanlığının başörtüsünü de içine alan anayasa değişikliği ile ilgili teknik çalışmaları kabinenin ana gündem maddesi olacak. Kabine sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan millete sesleniş konuşmasını gerçekleştirecek.

İki haftalık aranın ardından bugün Cumhurbaşkanlığı Kabinesi Beştepe’de toplanacak. Toplantıda en önem gündem maddelerinden biri Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesi olan ‘İlk Evim İlk İşyerim’ kampanyasında gelinen son aşama değerlendirilecek. Bakan Kurum ayrıca 1 milyon arsa ve 10 bin işyeri için bugün başlayacak olan başvurularla ilgili kabineyi bilgilendirecek.

EYT DÜZENLEMESİ MASADA
Toplantıda ayrıca milyonlarca insanın mağdur olduğu  EYT düzenlemesinde gelinen son aşama ve yeni destek ödemeleri gündeme gelecek. Erdoğan’ın ‘faiz her geçen gün, her geçen ay düşmeye devam edecek’ dediği faiz politikası, enflasyonun düşürülmesine yönelik adımlar masada olacak.

TAŞERON VE GEÇİCİ İŞÇİLER DE GÜNDEMDE
Ayrıca, kamudaki 550 bin sözleşmeliye yönelik kadro çalışması, mevsimlik ve geçici işçilerin durumu ile yaklaşık 90 bin taşeron işçisinin kadroya alınması için yürütülen çalışmalar görüşülecek.

BAŞÖRTÜSÜ ÇALIŞMASI
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun başörtüsü çıkışının ardından AK Parti kurmaylarının üzerinde çalıştığı  anayasa değişikliği de ele alınacak. Bu çerçevede Erdoğan’ın cumhur ittifakı ortağı  MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile görüşmesinde gündeme gelen ve Adalet Bakanı Bekir Bozdağ başkanlığında yapılan ilk çerçeve çalışmanın da bugün kabinede gündeme gelmesi planlanıyor. Birkaç maddeyle sınırlı olması beklenen anayasa değişikliğine yönelik atılacak adımın da bugün kabinede yapılacak değerlendirmelerin ardından Erdoğan tarafından kamuoyuna açıklanması planlanıyor.

ERDOĞAN DUYURACAK
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın son olarak Prag’da katıldığı Avrupa Siyasi Topluluğu Zirvesi’nin sonuçları da kabinede konuşulacak. Toplantıda alınan kararları Cumhurbaşkanı Erdoğan, Millete Sesleniş konuşmasıyla kamuoyuna duyuracak.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset