Cumhurbaşkanlığı Kabinesi bugün toplanıyor! Milyonların gözü bu toplantıda

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi’nin bugünkü toplantısında ana gündem, Cumhuriyet tarihinin en büyük borç yapılandırma paketi olacak.

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi bugün toplanıyor! Milyonların gözü bu toplantıda

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında yapılacak toplantıda iç ve dış politika gündemindeki gelişmeler masaya yatırılacak. Toplantının öne çıkan başlığı ise ekonomi olacak.

CUMHURİYET TARİHİNİN EN KAPSAMLI BORÇ PAKETİ
Devlete ödenmemiş vergi, ceza, prim borcu olanlar için yapılandırma seçeneği sunulacak borç yapılandırma paketi Kabine’de ele alınacak. Devlet alacaklarının uzun vadeye yayılarak vatandaşın elini rahatlatmayı amaçlayan paketin, Cumhuriyet tarihinin en kapsamlı borç paketi olacağı açıklanmıştı.

TÜM BORÇLAR
Paketle, 31 Aralık 2022’ye kadar devlete olan tüm borçlar yapılandırılırken, vergi, sigorta primi borçları, adli ve idari para cezaları gibi borçlar için yapılandırma imkanı tanınacak, şirketlere matrah artırımı, kasa ve stok affı imkanı sağlanacak. Belediyelere olan emlak vergisi borçları, elektrik, su ve öğrenim kredisi borçları yapılandırma kapsamında olacak.

MTV, NÜFUS, KÖPRÜ VE OTOYOL...
Bunun yanı sıra motorlu taşıtlar vergileri, nüfus cezaları, köprü ve otoyol kaçak geçiş cezaları, gümrük cezaları, askerlik cezalarının da paket kapsamına alınması bekleniyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, paket ile ilgili detayları toplantıdan sonra yapacağı Millete Sesleniş konuşmasında duyuracak.

İSVEÇ’TEKİ SKANDAL
Kabinenin bir diğer önemli başlığı ise dış politika olacak. Önce Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı hedef alan PKK/YPG eyleme, ardından Kuran-ı Kerim’in yakıldığı provokatif eyleme göz yumulmasıyla İsveç ve Türkiye arasında gerilen ilişkiler değerlendirilecek. İsveç hükümetinin tutumu ve İsveç’in NATO’ya üyelik süreci de bu kapsamda gözden geçirilecek. Dış politika gündeminde ayrıca Suriye ile normalleşme süreci, İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi’nin Türkiye’ye yapacağı ziyaret ve ABD’den F-16 alımı ile ilgili gelişmeler gibi sıcak başlıklar da yer alıyor.

F-16 ALIMI
Geçtiğimiz hafta ABD’ye ziyarette bulunarak mevkidaşı Antony Blinken ile görüşen Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Blinken görüşmesi ve F-16 alımıyla ilgili gelişmeler hakkında Kabine’ye bilgi verecek.

Toplantıda, enflasyon ve fahiş fiyatlarla mücadeleye ilişkin yeni adımların sonuçları da değerlendirilecek.

Ayrıca, terörle mücadele ve enerji güvenliği başlıklarındaki gelişmeler ele alınacak.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset