Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Irak Başbakanı Sudani'ye ile görüştü

 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Irak Başbakanı Muhammed Şiya Sudani ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Irak Başbakanı Sudani'ye ile görüştü

İki lider görüşmede, Türkiye-Irak ilişkileri ve bölgesel konularını ele aldı. Erdoğan, Sudani'ye terör örgütü PKK’nın Irak topraklarındaki mevcudiyetine son verilmesinin bu ülkenin milli güvenlik menfaatlerinin de gereği olduğunu iletti.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, akşam saatlerinde Irak Başbakanı Muhammed Şiya Sudani ile kritik bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı, iki liderin görüşmesinde Türkiye-Irak ilişkileri ve bölgesel konular ele alındığını aktardı. Erdoğan görüşmede, önümüzdeki dönemde ikili ve bölgesel işbirliğinin her alanda daha da güçleneceğine inandığını söyledi.

SUDANİ'YE PKK UYARISI 
Irak’ın huzur, istikrar ve toprak bütünlüğüne Türkiye’ninki kadar önem verdiklerini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, terör örgütü PKK’nın Irak topraklarındaki mevcudiyetine son verilmesinin bu ülkenin milli güvenlik menfaatlerinin de gereği olduğunu dile getirdi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem