Cumhurbaşkanı Erdoğan sordu Ahmet Ağaoğlu anlattı

Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ndeki Türk Futbol Tarihi Müzesi’nde bugün açılışı yapılan “Şut ve Gol: Türk Futbol Tarihi Sergisi” nde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile bir araya geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan sordu Ahmet Ağaoğlu anlattı

Türk futbolunu daha ileriye taşımak, çok daha fazla genci futbola teşvik etmek ve futbola karşı ilgiyi artırmak amacıyla Cumhuriyet'in 100'üncü Yılı Etkinlikleri kapsamındaki sergiyi gezen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a dikkatini çeken yarım kupa ile ilgili Başkan Ahmet Ağaoğlu bilgi verdi.

Başkan Ağaoğlu; 1957-58 sezonunda Trabzon'da oynanan Türkiye Amatör Futbol Şampiyonasında Trabzon İdmanocağı ile Ankara Havagücü’nün tüm maçlarını kazanarak final maçını Hüseyin Avni Aker Stadyumu'nda oynadıklarını belirtip, maçta takımların eşitliği bozamadıklarını ifade etti.

Başkan Ağaoğlu; “Maç berabere bitti. Ama takımların puanları ve averajları da eşitti. Ne yapılacağı konusunda uzun tartışmalar yaşandı. İdmanocağı maçın tekrar Trabzon'da oynanmasını istedi. Havagücü ise tarafsız saha talep etti ve bir türlü anlaşamadılar. Sonunda da kupanın ortadan ikiye bölünerek pay edilmesine karar verildi. Stadın hemen yanındaki Sanat Okulu’nda şampiyonluk kupası ortadan ikiye bölünerek pay ve iki şampiyon ilan edilir.” dedi ve bunun da Türk Futbol Tarihi’nde bir ilk olduğunu Cumhurbaşkanı Erdoğan’a aktardı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan sordu Ahmet Ağaoğlu anlattı

Cumhurbaşkanı Erdoğan sordu Ahmet Ağaoğlu anlattı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler