Diğer

Diğer

Çocuklarınız spora gönderirken dikkate edin!

Yirminci yüzyılın devrimlerinden biride çağımızın iletişim aracı internetin keşfinde yatmakta. O kadar büyük bir kitleleri peşinden koşturan,toplumların sosyal yapılarını bile değiştirebilen bir araç internet. Bu iletişim aracı internetin spor, ekonomi, bilim  gibi alanlarında birçok katkıyı getirmesi yanında olumsuz birçok yönünüde görmekteyiz.

Bu haftaki yazımda gençlerimizin internet ortamlarında bazı yazıları,forumları takip etmeleri sonucunda olumlu ve olumsuz bilgilere ulaştıklarını gördüm. Sporda birçok konu sosyal ağlarda ve paylaşım forumlarında her önüne gelen uzman yada uzman olmayan kişilerce paylaşılmaktadır.Bu paylaşım öyle bir noktaya gelmiştir ki,özellikle fitness yada spor salonlarında internet den yada spor salonlarından öğrendikleri bilgileri uygulama şansını onlara vermiştir.

Gençlerimizi yanlış  bilgilerle yada ticari kaynaklı bilgilerle zehirlemeye kalkan bazı kesimler maalesef gençlerimizi ailelerinden, sağlıklarından ve sosyal yaşamlarından ayırma noktasına gelmiştir. Bunlara örnek olarak verecek olursak ,son dönemlerede gençlerin bazı suplement (sporcu katkı besin maddeleri) kullanımı konusunda yanlış bilinçlendirmeleri sonucunda sağlık sorunu meydana gelmiş, maddi imkanlarını kaybetmiş,sosyal hayattan zevk almayan gençler haline getirmiştir.

geclerspor.jpg

Yaklaşık 20 yıldır fitness salonlarında eğitmen ve sporcu olarak bulunduğum salonlarda güzel vücutlu, kaslı, güçlü insanlar hep göz önünde tutulmuştur ve ikna kabiliyetleri çok  güçlüdür. Bu kişiler göz önünde olduklarından insanlar hep onlara danışıp uzman eğitmenlere değil görünüşleri iyi olan kişilerden bilgi ve öneri almak istemişlerdir. Günümüzde ise  o güzel vücutlu göz önünde bulunan kişiler ,internet forumlarında isimleri bile belli olmayan vücutlu resimlere sahip olan köşe yazarlarıdır.

Gençlerimizi çeşitli performans ürünleri ile zehirleyip onlara daha kısa zamanda nasıl kas yapmaları gerektiğini çalışarak değil, çeşitli kimyasallar yada sağlıksız ilaçlar kullanarak ulaşmayı hedeflemektedirler. Gençlerimizde en kısa sürede iyi ve güçlü vücutlara  sahip olmaları hayaliyle bu ilaçlara sarılmaktadır. Bu konuda ailelerine bile haber vermeden ilaçları temin ederek maalesef kötü sonuçlarla karşılaşmamıza neden olmaktadır.

sagliksiz-madde.jpg

Burada dikkat edilecek nokta  aile çok bilinçli olup, çocuğunun hangi spor salonuna ve hangi eğitmene teslim edeceğine karar vermesidir. Eğitmen bu noktada çok önemli bir pozisyondadır. Çocuğunuza kötü sonuçlara vesile olacak yönlendirmelere de yapabilir. Anne, baba olarak ebeveyn’ lere düşen görev onları iyi seviyelere gelecek hatta milli bir sporcu haline getirebilecek spor salonu ve eğitmenlere teslim etmek, arada bir spor salonlarına gidip çalışmalarını takip etmek, çocuklarımızı sporun sağlık için yapıldığı ve başarının ilk adımı olduğu noktasında uyarması bilincine kavuşturması gerekmektedir.

Çocuklarımızı hasta olmaları için değil, onları sağlıklı bir birey olamaları için spora gönderelim!!!

YAZIYA YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR