Cildimize iyi gelen doğal yağlar hangileridir? Nasıl uygulanır?

Yüzyıllardır konuşulan ve cildimize iyi gelen yağlar hangileridir? Günlük rutinimize eşlik eden faydalı doğal yağlar geçmişten günümüze kadar güven vererek kullanılıyor. Peki bu yağlar ne işe yarıyor?

Cildimize iyi gelen doğal yağlar hangileridir? Nasıl uygulanır?

ÇAY AĞACI YAĞI 
Tüm bu bakteri, mantar ve virüs karşıtı özellikleriyle çay ağacı yağı, evde kullanabileceğiniz en doğal dezenfektanlar arasında sayılıyor, temizliğin bir numaralı isimlerinden oluyor. Çay ağacı yağı, antibakteriyel ve antiviral özellikler göstererek virüs ve bakterileri vücuttan uzaklaştırıyor, bu sayede bizi hastalıklardan koruyor.

Akne ve sivilce gibi cilt sorunlarının oluşumunu engelliyor, oluşmuş olanlarınsa iyileşme sürecini hızlandırıyor.
Aynı şekilde sivilce izlerinden muzdarip olanların yardımına koşuyor, izlerin azalmasına hatta düzenli kullanımında yok olmasına yardımcı oluyor.

YASEMİN YAĞI 
Yasemin yağı cilde faydaları sayesinde cilt lekelerini iyileştirecektir. Cilt üzerinde oluşan güneş lekelerini ve sivilce izlerini düzenli kullanımda yok eder. Sahip olduğu benzaldehit, benzoik asit ve benzil benzoat gibi bileşenleri çok etkili mikrop öldürücü, bakteri öldürücü, mantar öldürücü ve antiviral olarak bilinmektedir.
Yasemin yağı seyreltilerek masaj için kullanıldığında ağrıları hafiflettiği gözlemlenmiştir. 
Yasemin yağı, yara dokusu oluşumu yoluyla yaranın iyileşmesini teşvik edebilir.
Cilt enfeksiyonlarının tedavisinde antiseptik olarak kullanılabilir.

GÜL YAĞI 
Gül yağı ile cildinize masaj yaparsanız kan dolaşımını hızlandırıp daha canlı görünmenizi sağlayabilirsiniz.
Gül yağının içerisinde bulunan vitaminler ve mineraller sayesinde cildi kirden arındırarak, canlı ve genç görünmesine yardımcı olur.
Doğal makyaj temizleyici olarak kullanılması önerilen gül yağı, hücrelerin hızlı bir şekilde yenilenmesini sağlar.
Alerjik cilt sorunları, egzama ve açık yaralarda tedavi edici rolü olan gül yağı, kuru cildin de adeta kurtarıcısıdır.

TATLI BADEM YAĞI 
Badem yağı, yüksek seviyedeki antioksidanlar, vücuttaki iltihabı azaltma kabiliyeti ve kolesterol üzerindeki etkisi nedeniyle kardiyovasküler hastalık riskini azaltmaya yardımcı olabilir.
Badem yağı faydaları arasında, kolajen üretimini artırdığı, yüzeysel cilt yanıklarını iyileştirdiği, cildi esnek ve nemli tuttuğu, ayrıca zararlı UV ışınlarına karşı koruduğu biliniyor.
Zengin mineral kaynağı nedeniyle kas ağrılarını giderebilir, ciltte bulunan toksinleri arındırabilir

KUŞBURNU YAĞI 
Cildi nemlendirir, kırışıklık ve leke karşıtı bakım sağlar, gözenekleri sıkılaştırıcı bir etkisi vardır. Cilt düzensizliklerini önlemeye yardımcı olur. Yumuşak peeling etkisiyle cildi güzelleştirmeyi destekler.
Nemlendirici ve anti-age etkileri ile beraber genişlemiş gözenekler üzerinde sıkılaştırıcı toparlayıcı etkileri sayesinde Kuşburnu yağı cildinize daha berrak ve pürüzsüz bir görünüm sağlamakta yardımcı olur.
 İçeriğindeki A, D ve E vitaminleri, linoleik asit, tretinoin ve diğer esansiyel yağlar sayesinde yaşlanma belirtilerine karşı cildinizi destekler, kırışıklık görünümüne karşı savaşır, cildin genç görünmesine, tazelenmesine yardımcı olur. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler