CHP’li Ahmet Kaya’dan Atilla Ataman’a cevap: Hiç etik olmayacak şekilde…

Trabzon'da Özgür Özel'in açıklamalarıyla başlayan tartışma devam ediyor.

CHP’li Ahmet Kaya’dan Atilla Ataman’a cevap: Hiç etik olmayacak şekilde…

Trabzon Büyükşehir Belediye başkanvekili Atilla Ataman’ın basın toplantısı sonrası CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya’dan da açıklamalar geldi.

Kaya yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

Bugün burada AKP iktidarı tarafından mahvedilen ülkemizin ve milletimizin durumunu konuşmayı arzu ederdim fakat 1-2 gündür partimize ve Grup Başkan Vekilimize ve bizlere sistematik bir saldırı içinde AKP iktidarının Trabzon’daki temsilcileri. O nedenle bugün bizlere yaptıkları haksız eleştirilere cevap vermek için il başkanımız ile birlikte bu basın toplantısını tertip ettik. Her birinize katılımından dolayı teşekkür ediyorum. Sizlerde biliyorsunuz takip ettiniz, Grup Başkan Vekilimiz Özgür Özel ki bugün Türkiye siyasetinin parlayan yıldızı, herkesin sevdiği saydığı takdir ettiği, Atatürkçülüğü ile milliyetçi duruşuyla, vatan sevgisiyle bütün siyasetçilere örnek bir şahsiyet. Trabzon’da bir program yaptık. İl ve ilçe başkanlarımız ile birlikte. Uzun yıllardır siyasetin içinde olan biri olarak söylüyorum. İnanın Molozun oradan buraya yürüyemedik. Yolda yüzlerce insan. Önümüzü kesti ilgi gösterdi. Özgür başkan konuştuğu zaman yüreğimin yağları eriyor dedi. İnsanlar bizi kucakladı. Buraya kadar her şey normal. Geldik İl Başkanlığımızda, Sayın Grup Başkan Vekilimiz bir basın toplantısı yaptı. Toplantıda İl Başkanımız, Trabzon’a ilişkin bir takım tespitlerde bulundu. Kendisine toplantı öncesi bilgiler arz etmiştik. Onlardan da faydalanarak kendi araştırma ve bulgularıyla burada değerli bir basın toplantısı yaptı. İktidarın Trabzon’a yapması gerekip, söz verip yapmadıklarına ilişkin, Trabzon’un ihtiyaçlarını burada özetledi. Ne dedi demiryolu dedi, evet. Trabzon’a bir demiryolu sözü verildi. 2023 yılında demiryolunun Trabzon’a geleceği müjdelendi. İktidar partisi milletvekilleri, her biri. Hatta bir tanesi dedi ki “ demiryolu ne raftadır, ne araftadır.” Ben de mecliste sordum: “ Rafta değil arafta değil, demiryolu nerede?”

2023 yılı Ulaştırma Bakanlığı Bütçe kitapçığını didik didik inceledim. Trabzon’a ilişkin ne var biliyor musunuz? Yomra’da bir alt geçit yaptık diyor, onun dışında demiryolu ile ilgili 2 tane harita var. 1 tanesi proje hazırlama aşamasındaki hat olarak Erzincan-Trabzon demiryolunu gösteriyor. 2053 diyor.

Garip olan şu, yaptıkları haritalardan bile haberdar değiller. O kadar ciddiyetsizler ki. Yaptıkları bir haritada Erzincan’dan İkizdere’ye kadar gelen bir hat var. Maçka’dan Trabzon’a uzanan bir hat var. Bir kol da oradan Rize’ye giden hat var.

Ama bir başka haritada Erzincan’dan 2 paralel hat geliyor. 2 farklı harita,2 farklı hat. Dalga geçer gibi. 2 harita arasında bile uyum yok. Trabzon Güney Çevre yolu bekliyor. Bu şehre söz verildi. Bugün kent içi trafiğinin durumu ortada. Büyük sıkıntı yaşıyoruz. Buna ilişkin ne kelime yok. Sayın Özel burada çok güzel açıklamalar yaptı. Trabzon’umuzum menfaatine bu sözlerin takipçisi olduğumuzu ifade etti. Cumhuriyet halk partisi iktidarında bu sözlerin yerine getirileceğini söyledi. Havaalanı ile ilgili tespitler yaptı. Mehmet Ali Yılmaz Trabzonspor tesislerinin yıkılarak ya da pistin yerinden kaldırılarak konuşulan meselelere değindi. Trabzonspor’un kabul etmeyeceği bir şeyi bizim kabul etme şansımız yok dedi. Partimizin görüşünü ortaya koydu. Şehrimiz adına makul mantıklı çözüm önerileri getirdi.

Sonrasında Sayın Soylu ’ya ve genel siyasete ilişkin bir takım tespitler yaptı. Sayın Ataman ile yaşadığı bir meseleye şimdi bende girmek durumunda kaldım. Çünkü meselenin içinde benimde adım geçiyor.

Mecliste oturuyorum. Telefonum çaldı. Baktım Sayın Atilla Ataman arıyor. Zaman zaman görüşürüz kendisini ararım. Buyurun Başkanım dedim.” Sayın Vekilim bu Özgür Özel ne yapıyor ?” dedi. Beni rencide eden bir açıklama yapmış dedi. Bende, haberim yok ne demiş niye demiş bilmiyorum dedim. Ama Özgür Bey hemen burada yanına gideyim, öğreneyim dedim. Yanına gittim. Özgür Bey bana dedi ki, benim yanıma Gümüşhane’den arkadaşlar gelmişler. AK Partili arkadaşlardı bunlar. Bizim bu Şalpazarı ve Gümüşhane Kürdün arasında sınır değişikliği ile ilgili meseleyi anlattı bana. Uzun yıllardır olan mesele. Ama harita üzerinde cetvelle çizilen değişikliğin yapıldığını bilmiyordum açıkçası. Kürdün ’den gelen o heyet Grup Başkan Vekilimize anlatmış. O da durumu açıklamaya yönelik konuşmuş. Sayın Ataman’ın ismi geçince; ” siz bu meselenin neresindesiniz? Anlamında sorular sordu.  Sonrasında 2si arasında görüşme oldu. Ne konuştukları hakkında fikrim yok. Sayın Ataman sonrasında hiç etik olmayacak şekilde o görüşmedeki özelleri basınla paylaştı. Bunu üzerinde Grup Başkan Vekilimiz mademki siz bu özel görüşmeyi ifşa ettiniz. Bana da o zaman benim gördüğüm kısımdan söylenenleri anlatmak düşer. Onları anlattı. Akabinde basın toplantısı sırasında Sayın Ataman beni aramış 2-3 defa. Telefona bakamadım. Toplantı bitince kendisinde geri döndüm. Özgür Özel yine bir şeyler söylemiş dedi. Bir sürü bir şeyler söyledi. Ben onunla canlı yayına çıkmak istiyorum. Program yapmak istiyorum dedi. Ağır ithamlar falan. kendince haklılığını ortaya koymaya çalıştı. Ben de Özgür Başkana dedim ki Başkanım Sayın Ataman bu açıklamalardan rahatsız olmuş cevap hakkını kullanmak istiyor. Ama bizim Rize programımız var. Biz dün gece 12 ‘de Rize’den geldik. Ortadaki gerçek şu, bu tespit Özgür Bey’in tespiti değil, yani bu köylerde yaşayanların bizzat gelip Özgür Bey’e anlattığı mesele bu. Özgür Bey’in oturduğu yerden ürettiği bir mesele değil. Meselenin 2 boyutu var tabi burada garip bir uygulama var. Netleşmesi lazım. Atilla Bey’in açıklamalarına baktım. Yüzölçümünde sorun var Sayın Ataman, yüzölçümü değişmiş yani Gümüşhane’nin bir kısım toprağı alınıp bize eklenmiş. Gümüşhane’nin yüzölçümünde azalma olurken bizimkinde artma olmuş.

21 yıllık AKP iktidarı ülkemizi milletimizi ve çocuklarımızın geleceğini mahvetmiştir. Üzülerek söylüyorum. Bu ülkede güçlü olanın haklı olduğu, haklının güçsüz olduğu için haksız ilan edildiği bozuk bir düzen ilan etmişlerdir. Bu düzeni hep birlikte 6 ay sonra yıkacağız.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler