Celil Hekimoğlu’ndan Haber61’e özel açıklamalar! “Çok sıkıntı çektik”

Celil Hekimoğlu Kocaelispor maçı öncesinde Haber61’e özel açıklamalarda bulundu.

Hekimoğlu Trabzon FK Başkanı Celil Hekimoğlu, TFF 1. Lig yükselme yarı final ile maçında bu akşam (20.05.2021 Perşembe) saat 20:00’de deplasmanda karşılaşacakları Kocaelispor maçı öncesinde Haber61’e açıklamalarda bulundu.

Haber61’de her hafta Pazartesi günleri ekranlara gelen bugün ise Kocaeli’den özel yayın yapan Spor Gündemi programına konuk olan Başkan Hekimoğlu, Karşılaşmadan golü beraberlik beklediğini söyledi.

Celil Hekimoğlu’ndan Haber61’e özel açıklamalar! “Çok sıkıntı çektik”

“BİZİ MAHCUP ETMEDİLER”

Çeyrek finalde eledikleri 24Erzincanspor maçlarına değinen Başkan Celil Hekimoğlu takıma güvendiğini söyleyerek, “Güzel olacak. Erzincan’da hiç beklemediğimiz bir skor oldu. Aslında telafisi çok zor bir skordu. Ben maçtan sonra Trabzonspor’un Bursaspor ile 3-0’lık bir maçı vardı 5-1 ile geri dönmüştü. Ona benzer bir maç yapacağız dedim. Takımıma güveniyordum. Çocuklar da bizi mahcup etmediler. Ama bu her zaman olmaz. O nedenle bu sefer bu hatayı yapmamamız lazım. Burada bugün gol atmamız lazım. Bir gol atarsak Trabzon’a daha rahat döneriz. Biz yapacağımız her şeyi yaptık. Futbolcularda bunun bilincinde. Umarım iyi olur. Karşımızda Kocaelispor gibi büyük bir camia var, turu geçtiğimizde Kırşehir ve Sakarya’nın galibi var. O da çok zor bir maç olacak. Ama bu zamana kadar geçtiğimiz rakiplerde çok zorluydu. Çok şükür, Hekimoğlu Trabzon FK 3. yılında bence çok iyi yerlere geldi. Umarım bu yıl şampiyon oluruz ve üst lige çıkarız. Ama olmazsa dünyanın sonu değil. Umarım bugün buradan güzel bir sonuçla Trabzon’da finali getirelim istiyoruz” dedi.

“GOLLÜ BERABERLİK BEKLİYORUM”

Bugün karşılaşmadan gollü beraberlik beklediğini vurgulayan Hekimoğlu, “Batuhan bir söz vermedi henüz. Batuhan genelde Trabzon’da söz veriyor. Erzincan’da Batuhan çok taciz altında kaldı. Çok ağır yazılar yazıldı, tribünde sözler söylendi. Bunar futbolda var. Bunları çok fazla konuşmak istemiyorum, bazen bu hataları bizde yapıyoruz. Erzincan tarafı çok abartmıştı ama susturduk. Özür dilediler. Orada Batuhan taraftardan çok tepki görünce Trabzon’da görüşürüz dedi ve hesaplarını Trabzon’da gördü. Batuhan iç sahada daha etkili bir oyuncu ama çok tecrübeli tabi ki. Bugünde bizim en önemli gol silahımız. Bugün maalesef Burhan Eşer yok. Takımın gollerinin bir çocuğu atan bir oyuncu. Eray Ataseven yok, o da tecrübesi olan bir oyuncumuz. Birkaç hafif sakatlığı olan oyuncumuz var. Yani tam kadro gelemedik buraya bugün. Yine de elimizden geleni yapacağız. Kadromuz geniş. Ben bugün burada gollü beraberlik bekliyorum. Erzincan maçında 3-0 öne geçtik ama son 30 dakika bize 30 yıl gibi geldi. Bitmedi, ömrümüzden ömür gitti. Onu bir daha yaşamak istemem. Onun için burada bir gol atarsak Trabzon’da gol yeme kontenjanımız olur. İnşallah öyle olur” şeklinde konuştu.

“İDEALİM, VİZYONUM, MİSYONUM, GENÇ İDEALİST, KENDİ YETİŞTİRECEĞİMİZ FUTBOLCULARLA GİTMEK AMA…”

2.Ligin çok kötü olduğunu ve kurtulmaları gerektiğini sözlerine ekleyen Cemil Hekimoğlu, “80 gol atan bir takımımız var. Erzincan’dan sonra en çok gol atan takım biziz. Sezon başında transferde Batuhan ve Burhan çok eleştirildi. Yaşlı kadro kuruluyor diye. Bizim birinci hedefimiz 1. Lige çıkmak. Benim idealim, vizyonum, misyonum, genç idealist kendi yetiştireceğimiz futbolcularla gitmek. Oraya gelmek için statüyü yukarı çıkarmak lazım. Burası çok kötü. Burada yılda toplam 2 Milyon gelirimiz var bizim. 1. Lige çıktığınızda 20 Milyona çıkıyor bu gelir. Giderler yaklaşık aynı. O yüzden buradan kurtulmamız lazım. 2 milyon gelir bizim neredeyse iki oyuncumuzun yıllık harcaması. Biz o parayı nerdeyse covid masraflarına verdik. Buradan bir çıkalım o zaman ideallerimiz doğrultusunda ilerleyeceğiz. Bugün burhan ve Batuhan Türkiye kupası ile 50’den fazla gol attılar. Onlara da teşekkür ediyoruz” dedi.

“HER KULÜP MALİYETLERİ KARŞILAYAMAZ”

Celil Hekimoğlu, Kovid nedeniyle çok zor bir sezon geçirdiklerini ve kovid masraflarını her kulübün karşılayamayacağını söyleyerek, “Bizim İmperial hastanesi sponsorumuz. Hastanenin işletmeni de bizim kulübümüzün genel sekreteri. Ona rağmen ödediğimiz para 500 Bin TL. Normal kulüpler bizden daha fazla ödüyor. Bu çok büyük bir para. BAL liginde şehir takımları kaldırır ama diğer takımlar kaldıramaz. Bunu federasyonun üstlenmesi gerekiyordu ama onlarda çok büyük bir ekonomik krizden bahsediyorlar bu sene. Bu sene pandemiden dolayı çok zor bir yıl. Haziran’dan sonra oynanacak bir lig. Kocaeli şuanda 34 derece. Temmuz ayında oynanacak ligden ne bekliyoruz? Bir sene ara versek daha mı iyi olurdu? O zamanda futbolcu ekmek parasını kazanmıyor. Ona da saygı duymamız lazım. Günahı ve sevabıyla bu sezon bitsin artık. Biz yöneticiler çok şeyler çektik. Bazen yöneticiler çok rahat gibi zannediliyor ama çok sıkıntı çektik. Sadece biz değil Süper Lig’de Trabzonspor’da çok sıkıntı çekti. İnanıyorum Trabzonspor bu yıl en az 100 Milyon TL eksi gelir elde etti. Bunlar büyük kayıplar. Bizim kulüp 3-5 Milyon zarar etti. Hiç sponsor geliyor. Seyirci geliyor maçlara. Taraftar yok, taraftar olmayınca yayın yok, yayın olmayınca reklam yok. Çok kötü bir sezondu ama Allah’tan gelen bir hastalık var. Buna tevekkül edeceğiz. Bu seneyi böyle bitireceğiz. İnşallah gelecek sene yeniden futbola döneceğiz. Ben büyük konuşmayı sevmem. İnşallah bu sene olmazsa gelecek sene olur” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor